Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: felelősség

Növekvő uniós szerepvállalás Szíriában

Az Európai Bizottság és az Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője, Federica Mogherini ma közös közleményt fogadott el, mely Szíriára vonatkozóan előre tekintő uniós stratégiát javasol. A közös közlemény ismerteti a jelenlegi szíriai politikai, biztonsági és humanitárius hátteret, valamint a szíriai válság kezelésére szolgáló uniós segítségnyújtás helyzetét.

Anna rémálmai – jönnek-e tevék a Hortobágyra?

Bevallom, először csak félig olvastam el a Noran Libro kiadótól kapott könyvet. Bár olvasmányosnak találtam Jostein Gaarder (a képen) írását, de az Anna világa akkoriban nem érintett meg igazán. Didaktikus ifjúsági lányregénynek, szimpla környezetvédelmi propagandának tartottam. Furcsa módon Donald Trump amerikai elnökké választása jutatta eszembe a kötetet. Levettem a polcról és végigolvastam.

A legnagyobb teher Orbán teljhatalma

A Frankfurter Allgemeine Zeitung azt kérdezi, hol marad a felzúdulás a tudomány részéről az olcsó populizmussal szemben? Merthogy képtelenség az „igazság utáni” korszak. Aki be akarja beszélni bárkinek, hogy lehetséges kikapcsolni a tényeket, és a humbugot politikai programmá tenni, az semmibe veszi a felvilágosult gondolkodást, ami pedig a haladás biztosítéka.

A kis műhelytől a világmárkáig: 130 éves a Bosch

Ez még nem látszik sikertörténetnek: az 1886 november 15-én alapított telephely dolgozóinak a száma 1891-re kettőről mindössze 15-re nőtt. Ugyanabban az évben a vállalat alaptőkéje majdnem teljesen elfogyott, Bosch édesanyja volt a kezes, és egyéb bankhitelek mellett a vállalat 1892-re a fizetésképtelenség határára sodródott...

Életre szóló dráma a gyerekkori szexuális bántalmazás

Lerombolhat-e a gyermekkori szexuális bántalmazás egy egész életet? Igen. Miért hallgat az áldozatok többsége? Mert szégyelli. Hogyan segíthetnek a hozzátartozók, az ismerősök és a szakemberek? Többnyire nem is vesznek róla tudomást. – Ez a kép rajzolódott ki a budapesti Katona József Színházban azon a beszélgetésen, amelyet a Beszeljrola.hu, az UNICEF és a színház közösen szervezett.

Orbánnak nem sikerült éket vernie a volt és a jelenlegi német kancellár közé

Politikai töltetű látogatásnak nevezi a New York Times/Washington Post/AP tudósítása , hogy Orbán Viktor, a mostani német kancellár menekültpolitikájának egyik legádázabb bírálója Európában, felkereste Kohlt. Merthogy a megbeszélést sokan úgy értelmezték, hogy az oldalvágás akar lenni Merkel címére a migránsok befogadása miatt. A kiadott közlemény azt hangsúlyozza, hogy sem Orbán, sem Kohl nem vitatja a német kormányfő erőfeszítéseit a válság megoldására. Maga Merkel igyekezett cáfolni mindenféle súrlódást. Mint mondta, a találkozón olyan kérdéseket érintettek, mint a menekülthullám okainak leküzdése, valamint a közös európai fellépés, nos, ezek az ő számára is abszolút alapvetőek és fontosak.  


1 2 3 4 5 6 7   >