ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: felelősség

Szijjártó: Oroszország nem biztonsági fenyegetés – Orbán közvetít Putyin és Trump között?

Angela Merkel bízik abban, hogy az Európai Unió és az olyan tagállamok – mint Lengyelország és Magyarország – közti feszültség párbeszéd útján kezelhető lesz, éppen ezért pénzügyi szankciókkal fenyegetni őket a jelen pillanatban nem aktuális – nyilatkozta a német kancellár az ARD német közszolgálati televíziónak adott interjúban. Ugyanakkor nem zárta ki ennek a jövőbeni lehetőségét sem. Mert úgy fogalmazott, „ebben az interjúban nem szeretném ezt a fenyegetést kifejteni, ugyanakkor szeretném látni, hogy a jogállam Európában úgy érvényesül, ahogy az elvárható minden tagállamtól” – idézte őt többek között a Politico büsszeli kiadása is.

Növekvő uniós szerepvállalás Szíriában

Az Európai Bizottság és az Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője, Federica Mogherini ma közös közleményt fogadott el, mely Szíriára vonatkozóan előre tekintő uniós stratégiát javasol. A közös közlemény ismerteti a jelenlegi szíriai politikai, biztonsági és humanitárius hátteret, valamint a szíriai válság kezelésére szolgáló uniós segítségnyújtás helyzetét.

Anna rémálmai – jönnek-e tevék a Hortobágyra?

Bevallom, először csak félig olvastam el a Noran Libro kiadótól kapott könyvet. Bár olvasmányosnak találtam Jostein Gaarder (a képen) írását, de az Anna világa akkoriban nem érintett meg igazán. Didaktikus ifjúsági lányregénynek, szimpla környezetvédelmi propagandának tartottam. Furcsa módon Donald Trump amerikai elnökké választása jutatta eszembe a kötetet. Levettem a polcról és végigolvastam.

A legnagyobb teher Orbán teljhatalma

A Frankfurter Allgemeine Zeitung azt kérdezi, hol marad a felzúdulás a tudomány részéről az olcsó populizmussal szemben? Merthogy képtelenség az „igazság utáni” korszak. Aki be akarja beszélni bárkinek, hogy lehetséges kikapcsolni a tényeket, és a humbugot politikai programmá tenni, az semmibe veszi a felvilágosult gondolkodást, ami pedig a haladás biztosítéka.

A kis műhelytől a világmárkáig: 130 éves a Bosch

Ez még nem látszik sikertörténetnek: az 1886 november 15-én alapított telephely dolgozóinak a száma 1891-re kettőről mindössze 15-re nőtt. Ugyanabban az évben a vállalat alaptőkéje majdnem teljesen elfogyott, Bosch édesanyja volt a kezes, és egyéb bankhitelek mellett a vállalat 1892-re a fizetésképtelenség határára sodródott...

Életre szóló dráma a gyerekkori szexuális bántalmazás

Lerombolhat-e a gyermekkori szexuális bántalmazás egy egész életet? Igen. Miért hallgat az áldozatok többsége? Mert szégyelli. Hogyan segíthetnek a hozzátartozók, az ismerősök és a szakemberek? Többnyire nem is vesznek róla tudomást. – Ez a kép rajzolódott ki a budapesti Katona József Színházban azon a beszélgetésen, amelyet a Beszeljrola.hu, az UNICEF és a színház közösen szervezett.


1 2 3 4 5 6 7   >