ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: fenyegetettség

Egyre inkább offline fenyegetésekké válnak az online veszélyek

Kétségtelen, hogy fogyasztók online tevékenysége – az e-kereskedelemtől a távmunkáig – egyre inkább hatással van a fizikai világra is. Az Ericsson ConsumerLab legújabb jelentése az online és a valódi világ közötti határ elmosódását vizsgálta; a jelentés rávilágít, hogy az online tevékenységek fizikai veszélyekkel is járhatnak, a kutatás pedig azt is megvizsgálta, ez milyen hatással van a fogyasztók biztonságérzetére.

Kormányzati adattömeget vegyenek!

Az idei éves „Kaspersky biztonsági jelentés” elemezte, hogy milyen gyorsan képesek reagálni a vállalkozások egy-egy IT-biztonsági támadásra. Kiderült, hogy a cégek 28,7%-a néhány nap alatt észlelt incidenst, 19%-ának viszont hetekre volt szükségük az érzékelésre, mi több, 7,1%-nak hónapokra. A legtöbb támadással szembesülők esetében gyakran egy külső vagy belső biztonsági ellenőrzés közben derült ki, vagy egy harmadik fél, például partner jelezte a bajt.

A kiberbűnözés csapdái Európában

Máltán tartotta a hétvégén éves európai kiberbiztonsági konferenciáját a Kaspersky Lab. A középpontban a zsarolóvírusok álltak. A súlyos kockázattal fenyegető zsarolóvírusok megalkotói és használói egyaránt okozhatnak fölbecsülhetetlen anyagi károkat és adatvesztéseket magánosoknak, cégeknek, szervezeteknek egyaránt.

Az androidosok több mint fele nem használ biztonsági szoftvert

Az Android már régóta különösen népszerű operációs rendszer, ezért a számítógépes bűnözőknek a legkedveltebb vadászterülete. A Kaspersky Lab és a B2B International e nyáron végzett közös, nemzetközi felmérése szerint az Android alapú okostelefonok és táblagépek használóinak több mint a fele nem használ semminemű biztonsági szoftvert, hogy megvédje eszközét a kiber-fenyegetésektől. 

Kiberbűnözés: több az áldozat, mint az EU teljes lakossága – itt vannak az új Nortonok

Ma ismertette idei kiberbűnözési tanulmányát a Symantec a hazai szakújságíróknak. Kiderült: az internetről érkező, és valamennyi, a világhálóra csatlakozó eszközt, mindenekelőtt a hordozható számítógépeket, mobiltelefonokat megcélzó támadások különös figyelmet fordítanak a személyes adatokra. Ez alkalommal mutatták be a széles körben elterjedt és kedvelt Norton márkájú védelmi szoftverek, az Antivirus, a Norton 360 és az Internet Security legfrissebb változatait is.

Csontritkulás miatt évente 64 ezer törés Magyarországon

Tizenhatodik alkalommal október 20-án tartják meg a nemzetközi osteoporosis-világnapot. Ebből az alkalomból a Magyar Osteoporosis és Osteoarthrológiai Társaság (MOOT) és az Osteoporosis Betegek Magyarországi Egyesülete (OBME) a budapesti Margitszigeten rendezett eseményen hívta fel a figyelmet a betegségre, valamint a szűrés fontosságára.


1 2   >