Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: fiatalok

Tudás és bizalom – életpályamodell az építő szakik számára

Nemzetközileg is egyedülálló életpályamodellt dolgozott ki a Mapei Kft. – jelentette be ma délelőtt újságírók előtt a vállalat ügyvezetője, Markovich Béla. A program az eddiginél vonzóbbá szeretné tenni az építő(ipari) szakmákat, mivel sok esetben maguk a szakemberek sem szeretnék, ha gyermekük a nyomdokaikba lépne.

HUNGRAIL Vasútakadémiát alapítottak

A vasúti alágazat versenyképességének növelése és a magas színvonalú szakemberképzés támogatása céljából a HUNGRAIL Magyar Vasúti Egyesület létrehozta a Vasútakadémiát, hogy a fiatalok számára is vonzóvá tegye a vasutas hivatást, valamint tovább-, illetve átképzésekkel segítse a munkatársak szakmai fejlődését, előrelépési lehetőségét, mérsékelje a szakemberhiányt és az elvándorlást.

Európai Szolidaritási Testület: egymásra találnak a fiatalok és a szolidaritási szervezetek

A Bizottság tavaly decemberben hirdette meg az „Európai Szolidaritási Testület” kezdeményezést, amelyben 18–30 évesek Európa-szerte különféle szolidaritási projektekben vehetnek részt, hozzájárulva ezzel a társadalmi kihívások kezeléséhez. Három hónappal azután, hogy létrejött az Európai Szolidaritási Testület és az érdeklődők elkezdhettek jelentkezni, 24 000 európai fiatal regisztrált a honlapon.

Trump az egykori KGB-ügynök Putyinnak hisz

Ha szó szerint nem is, ám komolyan vesszük Trump múlt heti lapinterjúját, akkor van igazság abban, amit mondott, hogy ti. Európa bajba jutott – olvasható a The Washington Postban. A kijelentést legújabban a brit kormányfő erősítette meg: közölte, hogy országa kiválik az egységes piacból, és korlátozza az uniós polgárok bevándorlását. Vagyis távozik az EU 2. legnagyobb gazdasága. Az öreg kontinens ugyanakkor gazdaságilag már jó ideje csupán vergődik, 10%-os a munkanélküliség, a fiatalok soraiban pedig még súlyosabb.

Megelőzhető-e a szélsőségesség, a radikalizmus a politikától független oktatásban?

Egyedi radikalizmus-prevenciós oktatási csomagot mutatott be csütörtökön a Political Capital kutatóintézet. Az Európai Unió támogatásával megvalósult „Extreme Dialogue” kezdeményezés részeként rövidfilmekből, a feldolgozást segítő oktatási anyagokból, valamint tanári segédletekből álló hét csomag készült. A 14–18 éves korosztályt célzó, iskolai használatra szánt anyagok egyaránt alkalmazhatók iskolai és nem formális oktatási tevékenységben.

Európai Szolidaritási Hadtest: közösségvállalás a gyakorlatban

Az Európai Bizottság elnöke, Jean-Claude Juncker az Unió helyzetét értékelő tegnapi beszédében jelentette be az Európai Szolidaritási Hadtest létrehozását. Az elnök a következőket mondta:  „Nagyon sok szociálisan érzékeny európai fiatal hajlandó jelentős társadalmi hozzájárulást tenni, és ezzel előmozdítani a szolidaritást.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >