ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: filmszínész

Elhunyt Krencsey Marianne színésznő

Hosszú betegség után, életének 85. évében szerda délután elhunyt Krencsey Marianne, az ötvenes-hatvanas évek egyik legnépszerűbb magyar színésznője  – adta tudtul a távirati iroda. Itthon mintegy harminc filmben szerepelt (Két emelet boldogság, A 9-es kórterem, Gábor diák, Szegény gazdagok, A Noszty fiú esete Tóth Marival). Színpadi pályája a Vígszínházban kezdődött, Kecskeméten, Szolnokon és Pécsett folytatódott, 1963–66 között a József Attila Színház tagja volt. (Kép: Filmvilág)  

Caterina Valente – a gazdasági csoda felejthetetlen hangja

Bár fénykorára már csak emlékeznek kortársai, ma is fogalom a neve, személyisége, hangja és művészete: Caterina Valente ma 85 esztendős. Az olasz-svájci Luganóban visszavonultan, családjának és barátainak élő világsztár már hetekkel ezelőtt honlapján kérte: senki se keresse jubileumi tévériport, interjú, nyilatkozat céljából, és senki se küldjön neki sem virágot, sem ajándékot. Ha mégis ilyen szándéka lenne, akkor az ilyesmire szánt pénzt inkább utalja át az általa különös szeretettel pártfogolt SOS Gyermekfalu alapítvány számára. „A gyerekek a jövőnk – aligha kell erről többet mondanom…Köszönöm.”

Krumpli, vörös és nyolcvan

Egyszer krumplihoz hasonlította magát: kitartó, fagy- és szárazságtűrő. Egy korábbi születésnapján addig megélt szép éveit azzal magyarázta, hogy Hitler soha nem hívta nyaralni. Ilyen dolgokat csak az mondhat, aki zsidónak, szikárnak, és már fiatalon is bölcs öregnek születik.