ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: forint

A forint teljesít a leggyengébben a régióban –  2,9%-kal növekedett fogyasztói árindex

Az utóbbi napokban a forint a leginkább gyengülő valuta a közép-európai régióban. Szerdán áttörte a 310 HUF/EUR árfolyam-határt, és csütörtök délután a 311 HUF/EUR árfolyamszint körüli értékre gyengült. Most a leggyengébb január vége óta. Nagy veszteségeket szenvedett el az amerikai dollárral szemben is.

Külkereskedelem: a legfőbb partner az Európai Unió

Tavaly decemberben az export euróban számított értéke 9,2, az importé pedig 7,8%-kal nőtt az előző év azonos időszakához mérten. A külkereskedelmi mérleg többlete 97 millió euróval haladta meg a bázisidőszakit. Az első becslés szerint 2014. decemberben a kivitel értéke 6,4 milliárd euróra (1991 milliárd forin­tra), a behozatal 6,1 milliárd euróra (1892 milliárd forintora) rúgott.

Az Orbán-kormány szisztematikusan tönkreteszi az ország hírnevét

A térség valutái magukhoz térhetnek – vélik a Reutersnek nyilatkozó a szakemberek, akik felhívják a figyelmet, hogy a vérszegény infláció kockázatos e fizetőeszközök számára, és csak gerjeszti a várakozásokat, mármint azt, hogy a jegybankok mérséklik az alapkamatot. A Bloomberg úgy véli, a forint minden eddiginél mélyebbre zuhan az euróval szemben. A forint–euró alakulásával foglalkozik a Financial Times is.

Magyarországon a hatalom a színfalak mögött fojtogatja a független médiát

Hároméves mélypontjára zuhant a forint árfolyama az euróval, a dollárral, a svájci frankkal szemben. A magyar fizetőeszköz így reagált a váratlanul rossz hazai konjunkturális adatokra, miután decemberben erősen visszaesett a beszerzési menedzser-index, egészen pontosan egy hónap alatt 55-ről 50,7 pontra – tudósít a német Wirtschaftswoche. A Columbia Egyetem újságíró-szakának folyóirata „21. századi cenzúra” címmel hosszú tanulmányt közöl arról, hogy a kormányok világszerte lopakodó stratégiákat vetnek be a média manipulálására.

Hatalmi harc dúl a Fideszben: Orbán leszámol egy oligarchával

Az oroszok a nyugati megtorló intézkedések ellenére sem látnak gondot a finn és magyar nukleáris tervekkel kapcsolatban, szerintük minden a menetrendnek megfelelően halad – írja a Wall Street Journal. A Bloomberg a forint kilátásairól cikkez; a hírügynökség szerint az árfolyam az Európai Központi bank lépéseitől függ. A Raiffeisen International arra figyelmeztet, hogy a magyar és az ukrán fejlemények miatt az idén – történetében először – veszteséges lehet a bank, amely Közép- és Kelet-Európa 2. legnagyobb hitelezője – vélekedik a Reuters.

Jövőre 250 forintra drágulhat a dollár, nőhetnek az energiaárak

A múlt hónapok tapasztalatai alapján a forint árfolyama jövő év első felében a 250 forint/amerikai dollár értéket ostromolhatja, ez a mértékű gyengülés pedig az egész gazdaságra kihathat. A gyengülésben egyszerre tükröződik a forint alacsony kamatszintje, az erős dollár és az orosz–ukrán krízis állandósulásával erősödő geopolitikai bizonytalanság.


1 2 3 4 5 6 7 8   >