ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: francia intézet

Elgondolkoztató francia vígjáték: Háziúr kiadó – exkluzív interjú François Desagnat filmrendezővel

A budai Francia Intézetben premier előtt bemutatták az eredeti címén Adopte un veuf című komédiát, amely a magyar nézők számára is jól ismert André Dussollier (71) francia színész jutalomjátéka. A film rendezője, François Desagnat (44, a képen) exkluzív interjút adott az Infovilág számára. 

Frankofón fesztivál és filmnapok – sokadszor is gazdag műsorfolyammal

Március 20-a, a frankofónia nemzetközi világnapja. A tizenötödik frankofón fesztivál alkalmából február 27. és március 27. között ötvennél több, a nagyközönségnek és diákoknak szóló program várja a francia nyelvű kultúra iránt érdeklődőket. A Budapesten és országszerte több városban is jelentkező rendezvénysorozat a francia nyelv és a francia nyelvű országok kulturális sokszínűségét hirdeti művészeti és oktatási programokon keresztül. A rendezvény nyolcmillió forint állami támogatást élvez.

Programok a határátlépések jegyében – a Goethe Intézet őszi kínálata

Nemrég ünnepelte fennállásának 25. évfordulóját a német nyelv és kultúra budapesti „nagykövetsége”. Az intézmény ismét vendégül látta az érdeklődőket: Jutta Gehrig igazgató és Nagy Márta kulturális szakreferens ezúttal a szeptember 7. és október 30. között tartandó rendezvényekről tartott tájékoztatót.

Nagyon rövid filmek nemzetközi fesztiválja

A világon egyedülálló, mivel nincs ország, ahol ne állná meg a helyét a „nagyon rövid filmek fesztiválja”. A válogatás a világ minden tájáról érkező profi vagy kezdő alkotók (a főcímen kívül) 3 percnél rövidebb kisfilmjeit tartalmazza és állítja versenybe egymással. Május 5-ig 25 ország mintegy száz városa – a nagyon rövid filmek fesztiváljának partnereként – tűzi műsorára és kínál a nézőknek világra szóló filmélményt. Május 1–5. között Magyarország hat városa ad otthont a fesztiválnak.

ELMARAD! Jacques Rancière: Utóidő. Tarr Béla filmjeiről

Percekkel ezelőtt értesítették szerkesztőségünket a rendezők, hogy elmarad Jacques Rancière francia filozófus és Radnóti Sándor mára tervezett beszélgetése a Francia Intézetben. A Műcsarnok Kiadó Elmegyakorlat sorozatában megjelent Jacques Rancière: Utóidő. Tarr Béla filmjeiről című könyv bemutatóját egy későbbi időpontban tartják meg.

 

 

Belső utak képei Stein Anna művészetében

Az Abigail Galéria és Aukciós Házban (Budapest, V., Pesti Barnabás utca 4., Millennium Center) – a Párizsi Magyar Intézet támogatásával – február 3-án délután öt órakor nyílik a képünkön látható Stein Anna, Párizsban élő magyar képzőművész retrospektív kiállítása. Ez alkalommal kiállításon eddig nem, illetve Magyarországon sosem látott számos képet mutatnak be. 


1 2   >