ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: gázellátás

Európai vezetők a terrorizmus ellen – menekültek milliói próbálnak bejutni a fejlett világba

Az európai vezetők egyértelműen ki akarják nyilvánítani szolidaritásukat Franciaország iránt, ezért csatlakoznak a mai párizsi tömegtüntetéshez. A két terrorakció miatt akkora volt a megdöbbenés, hogy még a Nyugat olyan ellenfelei, mint Kuba és Észak-Korea is részvéttáviratot küldtek. Izrael és a vele szemben álló Irán, valamint a Hezbollah egyaránt elítélte a mészárlást. Orbán Viktor barbárnak és brutálisnak minősítette a támadást, különösen szívbe markolónak nevezve, hogy az az Európai Unióban, Magyarországhoz ennyire közel történt – tudósít az AFP/Yahoo.

Gázellátás: a fogyasztók ellátása biztonságos és folyamatos

„A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kommunikációs főosztálya a sajtóban ma megjelent, a gázellátás várható alakulásáról szóló információkkal kapcsolatban az alábbi állásfoglalást teszi közzé:

Megkezdődött a Nabucco-gázvezeték részletes műszaki tervezése A Nabucco Gas Pipeline International Ltd., amely a Nabucco Gázvezeték megtervezésére és megépítésére létrejött nemzetközi konzorcium, a brit Penspen vállalattal – mint a tulajdonos által közvetlenül megbízott főmérnöki társasággal (Owner’s Engineer) – szerződött a beruházás részletes tervezésének koordinálására. Négy nemzeti Nabucco vállalat már tavaly megalakult.