ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: görög válság

A populizmus újabb hulláma – Kaczynski Orbánnál is veszélyesebb

Ijesztő volt az unió számára 2015, most viszont a veszélyes élet éve következik. Az elmúlt 12 hónap a görög válság miatt már azelőtt izgalmasnak bizonyult, hogy Magyarország és más nemzetek kikeltek volna a migránsok beözönlése ellen. és több száz kilométer hosszan kerítést húztak volna, ami még jobban megvilágította az Európai Unió gyengeségét, azt hogy nem képes megtalálni a közös hangot. Mégis: a kiabáló országok többnyire messze politikai súlyukat meghaladó módon hallatták hangjukat. Most viszont itt van a brit népszavazás és a mind magabiztosabb Lengyelország.

Vodafone-használók, vigyázat, kíváncsi a titkosszolgálat! – Orbáni út: diktatúra

Lehallgatás, görög válság miatt összeomló Európa és magyar menekültellenesség. Ezekkel a témákkal szereplünk ma a nemzetközi sajtóban. A Financial Times írja: bizonyos kormányok rendszeresen gátolják a mobilszolgáltatóknál az internetes tartalmat, cenzúrát alkalmaznak és korlátozzák a szólásszabadságot – derült ki a Vodafone jelentéséből, amely azt összegzi, hogy a társaság milyen igényeket kapott 28 országban a hatalom részéről – tudósít a nemzetközi tekintélyű brit lap.

A görög válság volt a fő téma a lett elnökséget értékelő plenáris vitán

Görögország és a július 5-i népszavazás állt a kedd délelőtti, lett elnökséget értékelő plenáris vita középpontjában. Laimdota Straujuma, Lettország miniszterelnöke a leköszönő elnökség főbb feladatait és eredményeit tekintette át a képviselőkkel és Jean-Claude Junckerrel, az Európai Bizottság elnökével.