ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: görögök

Puskás Ferenc – Melbourne

A melbourne-i Olimpiai parkban 2017 februárjától áll Puskás Ferenc bronzszobra. A magyar futballcsillag az ötödik kontinensen is edzősködött, mégpedig egyhelyi görög csapat mestereként, annak nyomán, hogy a Panathinaikosszal még 1971-ben elérte a  BEK-döntőt.

Orbán a nyomasztó nacionalizmust és az idegenellenességet testesíti meg

A német kancellár reményét fejezte ki ugyan a brüsszeli csúcson, hogy működni fog a törökökkel kidolgozott terv a menekültek feltartóztatására, ám egy diplomata szerint Merkel teljesen elszigetelődött és folyamatosan veszít politikai tőkéjéből – tudósít a Reuters. Ezért a nyilatkozó szerint előbb vagy utóbb bekövetkezik, hogy a görögök teljesen magukra maradnak a hatalmas tömeggel. Ráadásul a jövő hónapban tartanak ugyan egy újabb magas szintű találkozót a kérdés megvitatására, ám addigra valószínűleg még jobban megerősítik a belső határokat.

Ízzel-lélekkel 21. századi magyar konyha – dinnye

Ha augusztus, akkor itt a dinnyeszezon! A görögdinnye talán a legnagyobb méretű, emberi fogyasztásra alkalmas gyümölcs, igazán impozáns növény. A tökfélék rokona. A magyar nyelv őrzi is a fajtabéli rokonságot, mert ha nem sikerül édes darabot kifognunk, ilyet szólunk: ez tök! Indás, jelentéktelen virágú, egynyári növény, érdemes locsolni, hogy nagyra nőjön! Július közepétől szeptember elejéig fogyaszthatjuk.