ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: gazdasági kilátások

Csaknem minden ágazat kedvezőtlennek minősíti a magyar gazdaság kilátásait

Májusban megállt a GKI-konjunktúraindex január óta tartó csökkenése, sőt, még minimá­lisan emelkedett is. A GKI)  az EU támogatásával végzett felmérés sze­rint az üzleti bizalmi index áprilishoz képest nem változott, a fogyasztói viszont megkö­zelítette idei csúcspontját.

A dilettáns, konfrontatív kormányzati gazdaságpolitika miatt menekül a működő tőke

Meglepően optimista prognózist tett közzé az Európai Bizottság arra alapozva, hogy a tagországokban ez évben már sehol sem várható a gazdaság zsugorodása – írja a többi között Katona Tamás kandidátus, a közgazdaság-tudomány habilitált doktora az Infovilág rendelkezésére bocsátott legfrissebb elemzésében. Az idénre a Bizottság 1,7%-os növekedést vár a teljes unióban, és 1,3%-ot az euró-zónában. – A magyar gazdaság ez évi kilátásait a mértékadó elemző intézetek nagyon hasonlóan ítélik meg. Általános vélemény szerint a tavalyi dinamikus növekedés egyszeri tényezők együttes hatásának következménye, és ez évre, sőt a következőkre is jól érezhető lassulást várnak.

Váratlan bizalomnövekedés a V4-ek a körében – tartóssága vitatható

Habár az új üzleti lehetőségek száma továbbra is alacsony, mégis erőteljes bizalomnövekedés volt tapasztalható a V4-ek, azaz a visegrádi országok (Cseh-, Lengyel-, Magyarország és Szlovákia) körében – derül ki az ACCA és az IMA 2013 első negyedéves világgazdasági helyzetfelméréséből