ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: gitáros

Caterina Valente – a gazdasági csoda felejthetetlen hangja

Bár fénykorára már csak emlékeznek kortársai, ma is fogalom a neve, személyisége, hangja és művészete: Caterina Valente ma 85 esztendős. Az olasz-svájci Luganóban visszavonultan, családjának és barátainak élő világsztár már hetekkel ezelőtt honlapján kérte: senki se keresse jubileumi tévériport, interjú, nyilatkozat céljából, és senki se küldjön neki sem virágot, sem ajándékot. Ha mégis ilyen szándéka lenne, akkor az ilyesmire szánt pénzt inkább utalja át az általa különös szeretettel pártfogolt SOS Gyermekfalu alapítvány számára. „A gyerekek a jövőnk – aligha kell erről többet mondanom…Köszönöm.”

Little G. Weevil megint fellép szülőhazájában

Szűcs Gáborként született az az első és egyetlen magyar blues-zenész, aki Amerikában sikereket ért el. A tengerentúlon így ismerik: Little Gabriel Weevil; november 21-én a budapesti Muzikum Klub vendége lesz – a The Juke Joint triójával egyetemben. Weevil/Szűcs jó évtized óta dolgozik külföldön, s az USA-n kívül Angliában, valamint a szárazföldi Európa jó néhány országában is bizonyította kiváló képességeit. Két évvel ezelőtt megnyerte a legismertebb nemzetközi blues zenei versenyt, az International Blues Challenge-et.

Ismét Budapesten koncertezik a kanadai Bryan Adams

A világszerte népszerű zenész, Bryan Adams kanadai pop-rock énekes és gitáros július 29-én ad koncertet a Papp László Budapest Sportarénában. Több mint három évtizede aratja sikereit toplistás dalaival és energikus, jó hangulatú fellépéseivel. Bryan Adams a világ egyik legelismertebb énekese- zeneszerzője és nem utolsósorban Kanada első számú nagykövete. 

Pat Metheny újra koncertvendég Budapesten

A Pat Metheny Trio pénteken a Budapest Kongresszusi Központban ad koncertet. A világhírű jazzgitáros Bill Stewarttal (dobok) és Larry Grenadierrel (basszusgitár) a 00-11 elnevezésű turnéján érinti Budapestet. Metheny virtuóza a hangszerének, gyakran vállalkozik kirándulásokra más műfajokba is, például a rock- a folkzenébe és a világzenébe. Zenélt például a világzene kitűnőségével, Joni Mitchellel.

Acoustic & Electric – Tommy Emmanuel a PeCsa-ban koncertezik

Ezúttal zenekarával ad koncertet Tommy Emmanuel világhírű ausztrál gitáros és zeneszerző a budapesti Petőfi Csarnokban április 18-án. A művész nem először lép fel magyar színpadon, mostani koncertjének különlegessége, hogy dalai most először elektromos gitáron is hallhatóak. Márciusban és áprilisban zenekarával Európában turnézik, ennek része budapesti fellépése.

Meghalt Gary Moore ír blues- és rockgitáros

Ma hajnalban elhunyt Gary Moore, a világ egyik legnépszerűbb blues-rock gitárosa. Egy spanyolországi szállodában érte a halál, áprilisban lett volna 59 éves. A jelentésekből nem derül ki a halál oka, holttestét az andalúziai Esteponából Malagába szállították.


1 2   >