ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: gyógyszergyár

Élet és halál: gyorsítandó az új gyógyszerek befogadása az ártámogatásba

Senki nem tudja, hányan halnak meg azért, mert nem jutnak idejében olyan létező és hatásos gyógyszerekhez, amelyekkel sikeresen kezelik a rákos betegeket. A bürokrácia húzza az időt. Az új és hatásos onkológiai gyógyszerek befogadása az ártámogatásba rendkívül hosszú időbe telik Magyarországon.

Felsővezetők fizetése – milliós biztosítói, banki bérek

Magyarországon ezekben a hónapokban nagy közérdeklődés kíséri az állami vállalatok és intézmények élén történő kinevezéseket és elbocsátásokat, a felsővezetők pályakorrekcióit, és természetesen az egyes pozíciókban elérhető jövedelmi viszonyokat is. 

Komáromban épít csomagolóüzemet a Mylan gyógyszergyár

Csomagoló központot létesít a generikus és speciális gyógyszereket gyártó Mylan a Komáromi Ipari Parkban. A beruházás a következő néhány évben csaknem 400 új munkahelyet teremt a környéken.

Gödöllőn 260 új munkahelyet létesít a Teva (Tudósítónktól) Ismét Magyarországon bővíti tevékenységét a világ első számú generikus gyógyszergyártója és -fejlesztője. A Teva Gyógyszergyár Zrt. 65 millió eurós beruházással 260 új munkahelyet létesít Gödöllőn. A 15 ezer négyzetméteres új gyáregységben szemcseppeket, injekciókat és egyéb steril termékeket gyártanak majd a hazai, az európai és az amerikai piacra.
A gyógyszerkutatás rejtett oldala A gyógyszergyárak tetemes mértékben ellenőrzik a kutatásokat, és a tudományos közlemények tartalmára is erős hatásuk van – derül ki a New England Journal of Medicine című tekintélyes orvosi szakfolyóirat májusi számából. Michelle Mello harvardi kutató vezetésével 122 orvosegyetemnél vizsgálták meg a kutatások és a szponzoráló gyógyszergyárak közötti kapcsolatot, és 15 oktatási intézmény kivételével mindenhonnan értékelhető válaszokat kaptak.