ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: gyerekek

Menekültek: elmarasztalta Magyarországot az Európai Emberi Jogi Bíróság

A legtöbb országban a mai ugyanolyan szürke munkanap, amilyen csak egy szerda tud lenni, de nem csupán Magyarország kivétel a nemzeti ünnepével, hanem például Hollandia is, ahol ma tartják a parlamenti választásokat. A véleményalakító európai média több előzetesen írásban járja körül a témát, azt, hogy az idei esztendő három fontos európai választása közül időben ez az első, és bár súlyában talán a legkevésbé fontos, a példa ereje okán mégis meghatározó jelentőségű lehet.

Sanyargatja a magyar kormány a menedékkérőket

A kedden az Országgyűlésnek benyújtott határőrizeti eljárás szigorításával kapcsolatos törvénymódosító csomag súlyosan ellentétes Magyarország nemzetközi jogi kötelezettségeivel és a magyar szabályozással is; elfogadásával hazánk ismét a szégyenpadra kerülhet. Az Amnesty International Magyarország szerint téves a kormány kiindulópontja: Magyarországon nincs bevándorlási válsághelyzet, alig érkeznek menedékkérők az országba, ellátásuk a rendelkezésre álló befogadó állomásokon megoldható lenne.

Ötszáznál több szeretetküldemény

Tavaly rendezte meg először karácsonyi cipősdoboz-akcióját a Bosch: jó néhány száz doboznyi ajándékot juttatott el a rászorulóknak. A sikeren felbuzdulva a magyarországi Bosch-csoport vezető-utánpótlás-programjának (Junior Managers Program, JMP) résztvevői az idén is gyűjtést szerveztek a munkatársak körében Budapesten, Hatvanban és Miskolcon.

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága az Európai Unió hatékony fellépését sürgeti a menekültek érdekében

Az Európai Uniónak ma bemutatott stratégiai dokumentumában az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) azt sürgette, hogy Európa gyökeresen reformálja meg a menekültek érdekében kifejtett tevékenységét és elköteleződését, beleértve magát az európai menekültügyi rendszert is.

Nagyvadakkal töltöttek egy dolgos napot a Bosch munkatársai

A hatvani Robert Bosch Elektronika Kft. lelkes munkatársai az őszi idényt is önkéntes segítségnyújtással koronázták meg: a hétvégén a szúnyog-szigeti vadasparkot szépítették. A szervezők a munkálatok után látványetetéssel és állatkerti túrával is kedveskedtek a munkatársak családjainak.

Baleset-megelőzés: munkásvédelmi ismeretek gyerekeknek

Hét-kilenc és 9–11 éves iskolások számára kínál játékos módon elsajátítható munkásvédelmi alapismereteket az Európai Munkavédelmi Ügynökség (EU-OSHA). Az online szabadon hozzáférhető tananyagot a Nemzetgazdasági Minisztérium juttatja el az ország általános iskoláinak. 


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >