17. AV Trend & Hifi Show

Címke: gyerekek

Sanyargatja a magyar kormány a menedékkérőket

A kedden az Országgyűlésnek benyújtott határőrizeti eljárás szigorításával kapcsolatos törvénymódosító csomag súlyosan ellentétes Magyarország nemzetközi jogi kötelezettségeivel és a magyar szabályozással is; elfogadásával hazánk ismét a szégyenpadra kerülhet. Az Amnesty International Magyarország szerint téves a kormány kiindulópontja: Magyarországon nincs bevándorlási válsághelyzet, alig érkeznek menedékkérők az országba, ellátásuk a rendelkezésre álló befogadó állomásokon megoldható lenne.

Ötszáznál több szeretetküldemény

Tavaly rendezte meg először karácsonyi cipősdoboz-akcióját a Bosch: jó néhány száz doboznyi ajándékot juttatott el a rászorulóknak. A sikeren felbuzdulva a magyarországi Bosch-csoport vezető-utánpótlás-programjának (Junior Managers Program, JMP) résztvevői az idén is gyűjtést szerveztek a munkatársak körében Budapesten, Hatvanban és Miskolcon.

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága az Európai Unió hatékony fellépését sürgeti a menekültek érdekében

Az Európai Uniónak ma bemutatott stratégiai dokumentumában az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) azt sürgette, hogy Európa gyökeresen reformálja meg a menekültek érdekében kifejtett tevékenységét és elköteleződését, beleértve magát az európai menekültügyi rendszert is.

Nagyvadakkal töltöttek egy dolgos napot a Bosch munkatársai

A hatvani Robert Bosch Elektronika Kft. lelkes munkatársai az őszi idényt is önkéntes segítségnyújtással koronázták meg: a hétvégén a szúnyog-szigeti vadasparkot szépítették. A szervezők a munkálatok után látványetetéssel és állatkerti túrával is kedveskedtek a munkatársak családjainak.

Baleset-megelőzés: munkásvédelmi ismeretek gyerekeknek

Hét-kilenc és 9–11 éves iskolások számára kínál játékos módon elsajátítható munkásvédelmi alapismereteket az Európai Munkavédelmi Ügynökség (EU-OSHA). Az online szabadon hozzáférhető tananyagot a Nemzetgazdasági Minisztérium juttatja el az ország általános iskoláinak. 

Laktózérzékenyek is fogyaszthatnak tejtermékeket – diétás étrend a menzán

Az egészséges táplálkozáshoz napi fél liter tejet vagy ennek megfelelő mennyiségű kalciumtartalmú tejterméket kell fogyasztani, de sok laktózra érzékeny sok embertársunk kénytelen lemondani a tejről és a belőle készült ételekről. Holott erre manapság már nincs szükség!


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >