ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: gyorsaság

Jogsértő összehasonlító reklámok miatt megbnüntették a Telekomot

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) jogsértőnek ítélte a Magyar Telekom Nyrt. (Telekom) összehasonlító reklámjait, mert azokban a társaság nem tárgyilagosan hasonlította össze saját és versenytársai 4G mobilinternet-hálózatát. Az „A Telekom 4G mobilinternetet választják a legtöbben. Bízd rá magad!” jelszóval elkövetett jogsértésért 35 millió forint bírságot szabott ki a GVH a Telekomra.

Guinness-rekorder az Officejet Pro X nyomtatócsalád

Ha a rotációs újságnyomó masinák sebességét nem érik is el a HP ma itthon is bemutatott Officejet Pro X sorozatának tagjai, a maguk nemében szédületes nyomtatási gyorsaságot produkálnak. A HP Deskjet nyomtatója megalkotásának 25. évfordulóján ma bemutatott (e)X(pressz) – a Guiness szakemberei szerint – napjaink leggyorsabb színes asztali nyomtatója.

Újabb angol–magyar online szótár – hazai alkotás

Új szótár jelent meg a hazai internetes palettán: készítői szerint a Topszótár.hu az eddigi online megoldások hátrányait kiküszöböli, és az első hallásra furcsán hangzó „szórakozva szótárazni” fogalmat is megvalósítja. A készítők elképzelése ezzel még nem valósult meg teljesen, a távlati tervek közt – online szótáraknál eddig nem látott – olyan újítások is szerepelnek, mint az egyperces nyelvtani gyorstalpalók, tematikus szószedetek, amelyek mellett a kikapcsolódás eszközei is bővülni fognak.

Gepárd lett a Pandából – a leggyorsabb vírusirtó Nyolcvan százalékkal csökkent az új Panda-termékek erőforrásigénye, amellyel a cég átvette a vezetést az IT-biztonsági termékek között. A mindössze 8 MB memóriaigényű alkalmazások a kollektív intelligencia-modellnek és a „felhőben” elvégzett ellenőrzéseknek hála, mintegy 26 millió rosszindulatú programot képesek azonosítani, rendkívül gyorsan.