ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: házkutatás

Audi Győr: 7136 millió euró árbevétel – házkutatás a konszernközpontban

Az Audi Hungaria stabil eredményekkel zárta 2016-ot: a vállalat 1 926 638 (2015: 2 022 520) motort gyártott, dolgozói összesen 122 975 autót (2015: 159 842) készítettek, köztük a legújabb Audi TT RS Coupé és Roadster modelleket. A győri vállalat 7136 millió euró árbevételt ért el, 770 millió euróval kevesebbet, mint 2015-ben. A gyáróriásban tavaly 11 631-en dolgoztak, 220-szal többen, mint 2015-ben.

A külföldi lapgazdára bízták a Népszabadság tönkretételét?

Ann Applebaum nem tartja kizártnak, hogy Európa megtalálta az ellenpontot a tekintélyelvűséggel szemben – olvasható a The Washington Post-ban. Közép- és Kelet-Európa kiváló elemzője a kommentárban hangsúlyozza: a radikális vezetők közül páran, amint hatalomra kerültek, olyan taktikát vetettek be, ami inkább a diktatúrákra jellemző, semmint a demokráciákra. Magyarországon pl. Orbán Viktorhoz közeli mágnások felvásárolták a média nagy részét és a múlt héten valószínűleg segítettek lehúzni a rolót az ellenzéki Népszabadságnál. Ám mindezzel együtt a másik oldalon, a liberális, demokrácia- és Európa-párti erők, mintha kezdenének tanulni egymástól.

Házkutatást tartottak a Telenor törökbálinti székházában

Szerdán házkutatást tartottak a Telenor Magyarország törökbálinti székházában, melynek egy részét a mobilszolgáltató beszállítói partnere, a ZTE bérli. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai állítólag feketén dolgozó kínaiakat kerestek. A Telenor a házkutatás kapcsán közölte, a cég semmilyen módon sem érintett az ügyben.

Széchenyi István utolsó naplója a Magyar Nemzeti Múzeumban

A Magyar Nemzeti Múzeumba érkezett a Magyar Országos Levéltárból „a legnagyobb magyar” utolsó, 1860. március 3-tól április 1-jéig vezetett döblingi naplója, amely november 18-ig tekinthető meg a Széchenyi világai című 
kiállításban. Széchenyi 1814 júliusától az 1848. szeptemberi összeomlásáig, majd 1859 októberétől újra naplót vezetett.

Warez-ügy: 21 magyar gyanúsított, a vezér halott (HENT) Bűnszervezetben elkövetett szerzői jogi jogsértés gyanújával összesen huszonegy személy ellen folytat eljárást a Nemzeti Nyomozó Iroda. A szervezet szerint a gyanúsítottak több mint kétmilliárd forint összegű kárt okoztak a jogtulajdonosoknak.