ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: hacker

Nyomtató: a biztonság mostohagyereke

Kevesen tudják: a világhálóra (vagy csak a helyi hálózatra) csatlakoztatott munkahelyi, intézményi nyomtató is biztonsági kockázat lehet. Rengeteg rosszindulatú szoftver, zsarolóvírus és egyéb beavatkozás számára lehet kiskapu a kellő biztonsági védelem nélkül működtetett nyomtató.

Nyomtatóban matathat a hacker

A nagyvilágban működő százötvenezer nyomtatót tört fel nemrég egy brit egyetemista, és küldött valamennyire nyomtatandó fájlokat. Tettével szemléltetni akarta: az online (is) használt, de kellő védelemmel el nem látott dokumentumkezelő eszközök óriási biztonsági kockázattal járnak használóik számára. A magyar Xerox szakértője, Pap Kornél szerint a támadás megelőzhető lett volna, ha a tulajdonosaik az elvégzik az eszközök szoftverfrissítését.

Bombaüzlet a hackerkedés: hatalmas nyereség, még nagyobb kár

Gyakori téma volt a múlt évben a kiberbűnözés. Rengeteg, egyenként is sokmillió embert érintett hackertámadás történt, és volt olyan is – a Yahoo esete – amely mintegy milliárd internetező életét keserítette meg. Mi sarkallja azokat, akik az informatikai törvényszegés útjára lépnek? A Hunguard magyar kiberbiztonsági vállalat szakemberei segítettek tudósítónkat annak kiderítésében, hogy mi ellen küzdenek folyamatosan az etikus hackerek.

Online-rablás áldozatai lehetnek a külföldet járók

Az utazóknak csaknem a fele pénze elvesztését tekinti a külföldön rá leselkedő három nagy veszély egyikének; a hitelkártya-csalástól a válaszadók jó harmada tart. Az aggodalmak nagyon is megalapozottak. A Kaspersky Lab kutatása megállapította: a kutatás ugyancsak megállapította, hogy a felmérésben részt vevők  több, mint ötöde szenvedett el pénzveszteséget, minden 12. pedig kártyacsalás áldozata lett, miközben külföldön tartózkodott.

Hackerek világversenye BalaBit-felhívásra

Hackerek százainak jelentkezését várja a BalaBit az eCSI Hacker Playground nemzetközi versenyre, melyen a világ legjobbhackerei mérhetik össze tudásukat Észak-Amerikától Ázsiáig. A megmérettetés megnyitóját holnap, július 31-én a Las Vegas-i „Black Hat USA” konferencián tartja a magyar vállalat.

Tanácsok jelszólopás ellen

A múlt héten robbant hír, hogy egy orosz bűnszervezet az eddigi legnagyobb ismert adatbázist halmozta fel lopott internetes azonosítókból, köztük 1,2 milliárd számítógép-használó név–jelszó kombinációjából és több mint 500 millió e-mail címből. Ennek kapcsán ismét előtérbe kerültek a jelszavas védelem korlátai. 


1 2 3   >