ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: hatalom

Biztosan nem lesz baloldali államfője Magyarországnak – Orbánné politizál

A baloldali pártok biztosak a hétfői államfő-választás elvesztésében, de egy dolgot mindenképpen nyertek vele: rég nem látott egységfrontba tömörültek Orbán Viktor ellen – így kezdi az AFP azt az összefoglalót, amelyik Magyarország bal- és jobboldali manőverei címet viseli. S már a címben (Hungary left and right manoeuvre to oust 'omnipotent' Orban) is kiemeli, manővereznek, hogy elűzzék a mindenható Orbánt.

Ítélj az eredményekből! – Öt tény a magyar „illiberális államról”

Hat év gyurmázás a jogrendszerrel: A magyar alkotmányos és jogrendszer alapvető változásokon ment át a Fidesz 2010-ben bekövetkezett hatalomra kerülése óta. Az utcai tüntetések, az Európai Unió és az Európa Tanács részéről megfogalmazott kritikák ellenére Orbán Viktor miniszterelnök megkérdőjelezhető jogalkotási lépései alapjaiban érintették a fékek és egyensúlyok rendszerét, a bíróságok függetlenségét, továbbá a médiaszabadságot Magyarországon.

Most & itt, 2017-02-28.: Mit üzen a magyaroknak a Mindenki?

Ismét megtörtént a csoda, amit tavaly már a Saul fiánál átéltünk. Oscar-díjat nyert a Mindenki című magyar rövidfilm. Az alig több mint húszperces mű két kislány barátságáról szól, valamint egy énekkari tanárnőről, aki – a közösség érdekeire hivatkozva - nem engedi, hogy az egyik lány a kórusban énekeljen. A kirekesztett kislány barátnője lázad ez ellen, s megszervezi, hogy az énekkar egy emberként álljon a kislány mellé. Ha úgy tetszik, mesefilm a Mindenki. Ilyen ugyanis a valóságban nem létezik. A magyar valóságban biztosan nem. Üzenet ez a film a magyaroknak. Hogy ezért lehet velünk mindent megcsinálni.

Kelet-Európában ma ismét a félelem urai irányítják a rettegés népét

Orbán és Trump szorosabb kapcsolatokat akar, de a politika beleköphet a levesbe – kezdődik a Foreign Policy Magazine cikke. A világ vezetői közül Obama alatt senki sem szorult annyira a háttérbe Washingtonban, mint a magyar kormányfő, viszont ő üdvözölte a leghangosabban a megválasztott elnök győzelmét. Most arra számít, hogy közeledni tud az új amerikai kormányzathoz, miután az eddigi adminisztráció folyamatosan bírálta a migránsok és a demokratikus értékek csökkentése miatt. Idetartozott konkrétan a kerítés megépítése, hogy Magyarország udvarolt az oroszoknak, szembe ment a politikai korrektséggel és felkarolta az illiberális demokráciát.

Katasztrofális következményekkel járna az adócsökkentési verseny az unión belül

A bőnyi lövöldözés erősíti a félelmeket a magyar szélsőjobb orosz kapcsolatai miatt, miután a bizonyítékok arra utalnak, hogy Moszkva igyekszik kinevelni a szélsőségeseket – állapítja meg a Financial Times. A gyilkos, Györkös István az egész országban ismert volt fasiszta nézeteiről, de arról jóval kevesebben tudtak, hogy az általa vezetett félkatonai szervezetet sokszoros szálak fűzték az orosz titkosszolgálathoz. Erről Krekó Péter, a Political Capital igazgatója azt mondja, nem feltételezhető, hogy a rendőr megölését az orosz kormány irányította volna, de erős a gyanú, hogy Oroszország támogatta Györköst.

Rossz emberek találkoznak

Egykori barátok, hajdani kócosok, mára megkopaszodó alapító atyák veselkednek egymásnak. Az idők folyamán sok mindent elfelejtettek, leginkább, tisztességesen osztozkodni. Addig minden az övék volt: hatalom, pénz, befolyás, most a másnál lévőt irigylik, követelik. Lelkiismeret hiányában, ugyan, mi furdalná őket?


1 2 3   >