ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: heineken

Heinekentől Hercegszántóig: menekültek és márkajelzés

Magyarország betilthatja a Heineken sör márkajelzését a vörös csillag miatt, miközben elkészült Hercegszántón az újabb határvédelmi bázis a menekültek visszatartása céljából – ezzel a két hírrel szerepel ma Magyarország a nemzetközi média hírfolyamában. Mindkét témáról beszámolnak a nagy hírügynökségek, és nagyrészt ezek az írások köszönnek vissza a Washington Posttól az osztrák Die Pressén át az orosz állami Russia Today hírportálig számtalan helyen.

Már a sumérok is ittak – könyv a Soproni Sörgyárról

Mezopotámiában „fedezték fel” a söritalt, majd a suméroktól a főzési tudományt i. e. 2000 körül a babiloniak vették át. Európában a görögök az egyiptomiaktól tanulták el a sörgyártást. A hunok királyának, Attilának korában azonban még csak a szolgák itták az árpából erjesztett nedűt.

Beavatkozott a Versenyhivatal a magyarországi sörpiac szerkezetébe

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) elfogadta a Heineken Hungária Sörgyárak Zrt. (Heineken), a Dreher Sörgyárak Zrt. (Dreher) és a Borsodi Sörgyár Kft. (Borsodi) vállalásait, amelyek eredményeként a három, nagy, hazai sörgyár csökkenti a kizárólagos szerződésekkel lekötött sör forgalmát. Ezért a GVH jogsértést nem állapított meg az ügyben, és bírságot sem szabott ki.

Multikulti pop-up a dizájnhéten

Sikerrel zárt az itthon egyedülálló, multikulturális Heineken x CEFD Pop-up Store.  A Heineken, a közép-európai divatnapok és a dizájnhét részeként, külföldi divathetek mintájára egy héten át látogatható pop-up bemutatót varázsolt Budapestre, hogy a visegrádi országok tervezői megismerkedhessenek legújabb őszi/téli kollekciókkal, extravagáns kreációkkal.

Az ország legjobb sörcsaposa

Harai István a budapesti Promenád csaposa képviselheti hazánkat a Heineken Star Serve verseny világdöntőjén Amszterdamban. A magyar fiatgalember jó eséllyel pályázik, hogy jövőre ő lehessen a világ legjobb csaposa is. A Star Serve program kötelező minden olyan országban, ahol a holland csapolt sört kínálják,ekként Magyarországon is évente megrendezik.

 

Sztárcsapos kerestetik

Az amszterdami Star Serve világdöntőn képviselheti hazánkat az a bártender, aki a Heineken hazai versenyét megnyeri. Vendéglátó-ipari partnereinek bevonásával a Heineken tavaly oktató-gyakorló programot (Star Serve ) szervezett a sör tökéletesen csapolása és felszolgálása céljából. A középdöntőben 10 kiválasztott bártender mérte össze csapolótehetségét, hogy bebizonyítsa: a fogyasztóknak is számít, ha a csapolt sört profi módon teszik az asztalukra. A képen a középdöntő győztese, Tóth Brigitta.


1 2   >