ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: hekker

Meglékelték a ThyssenKruppot  – autóalkatrész-gyártótól loptak adatokat

A hazánkban is jelen lévő német ThyssenKrupp cégről derült ki legutóbb, hogy kiberbűnözők áldozatává vált. Az IT-biztonsági megoldásokat szállító, ugyancsak német G Data szoftverház szakemberei szerint azonban nemcsak a nagy, hanem a kisebb cégek is célpontok lehetnek, főleg, ha értékes szabadalmakat birtokolnak.

Tanácsok jelszólopás ellen

A múlt héten robbant hír, hogy egy orosz bűnszervezet az eddigi legnagyobb ismert adatbázist halmozta fel lopott internetes azonosítókból, köztük 1,2 milliárd számítógép-használó név–jelszó kombinációjából és több mint 500 millió e-mail címből. Ennek kapcsán ismét előtérbe kerültek a jelszavas védelem korlátai. 

Így lopnak BMW-t 3 perc alatt

Különösen szokatlan jelenség, hogy egyre több BMW tűnik el idén Angliában. Ennek oka pedig, hogy csakúgy, mint minden, az autólopás technikája is új fejezetet nyitott a történelemben. Az autólopásokat újabban ugyanis ultramodern módszerekkel, már nem régi trükköket bevető tolvajok, hanem hekkerek követik el. Egyes források szerint a háromszázat is elérheti az újonnan eltulajdonított autók száma.

Hekkerdzsihád a láthatáron – egy majdnem kulcsregényről

Le kell számolnunk azzal a tévképzettel, hogy jó regényt csak a humán területeken jártas, képzett és az írásművészetben gyakorlott irodalmár ír. Gondoljunk csak Isaac Asimov biokémikusra, akinek Alapítvány-könyvei nem csupán a tudományos-fantasztikus világra hatottak, de a szociológusok, pszichológusok, politológusok képzeletét is felgyújtották. Mellesleg írt fantasy-t, krimit és tudományos ismeretterjesztő könyveket is.

Csődbe hekkelve – kifinomult módszerekkel dolgoznak az IT-bűnözők

A vállalatok és a hekkerek közötti háborút az IT-biztonság fegyverarzenáljával vívják, és hol a fehér, hol a fekete oldal áll nyerésre. Nem is gondolnánk, hogy egy-egy hekker támadás nem csak "jelentéktelen" anyagi, morális vagy szellemi kárt képes a gazdasági vállalkozásoknak okozni, de elérhetik, hogy a vállalat ellehetetlenüljön a bizalmi károkozás vagy az anyagi veszteség terhe miatt.

címkék:  IT-bűnözésSonyViprecsődhekkertoken
Magyar kisvállalkozások és magánosok honlapjait fertőzik a hekkerek A Sunbelt Threat Research Center, az amerikai Sunbelt Software kutatócsoportja legfrissebb statisztikája szerint a 2009 júniusában is folytatta pusztító száguldását a Trojan-Spy.Win32.Zbot. A legfertőzőbb kémprogramokról és számítógépes vírusok listáját a Sunbelt szakemberei a VIPRE Antivirus+Antispysware vírusirtót használó és a Sunbelt ThreatNet káros alkalmazásokat regisztráló hálózatában részt vevő használók automatikus visszajelzései alapján készítik.