ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: helikopter

Momentum örökzöld

Mi aztán tudunk titkot őrizni. Adhatják a körmöst, hasíthatják hátunkból a szíjat, akkor sem mondjuk meg, hogy mibe kerül Paks-2, kié a letelepedési biznisz, mennyit szórtunk ki az ablakon megutált olimpiára, nem használt tankönyvekre, senki által nem olvasott tanulmányokra. És nem áruljuk el, miként lesznek, százezres fizetésekből milliárdos vagyonok, istentagadókból igehirdetők, a mindennapos hazugságokból örök igazságok.

Guggol, fényes nappal, mindenki szeme láttára végzi a dolgát, arcát a kezébe temeti. Férfiember, hajléktalannak látszik, kezdetben az otthonát veszíthette el, most a méltóságát. Láttam már ilyet, szinte ugyanitt, Kispesten a KÖKI terminál árnyékában, az erdő és a buszpályaudvar határában. Jelkép ez, mint a sarló és kalapács, a juharlevél vagy a narancs.

Török László – Tbiliszi

Szolgálatteljesítés közben, 2001-ben vesztette életét  Török László (1947–2001) ezredes, amikor terroristák lelőtték azt a helikoptert, amelyen utazott. A magyar katonatiszt az ENSZ grúziai megfigyelő és békefenntartó missziójának (UNOMIG) parancsnok-helyetteseként tartózkodott a térségben.

Kis magyar károgás

A varjúk Kispesten, a házunk szomszédságában, szelídeknek látszanak. Az aszfalton sétálnak, belekóstolnak a szemétgyűjtőkbe, kapirgálnak a parkban. Ősszel máskor is megjelentek. Csapatostul szálltak az égen, és ahogyan a halottszállítók, ők is a rossz időkre emlékeztettek. Eddig ritkán merészkedtek a házak közé. Egy-kettő talán levált a többiektől, feltörte az aszfaltra esett diók héját, aztán ment a raj után.

A világ zsidó aviátorai – egyedülálló kiállítás az Izraeli Kulturális Intézetben

A Mensch Nemzetközi Alapítvány szervezésében, a holokauszt 70. évfordulóján Geiger András alapító elnök és Heisler András, a MAZSIHISZ elnöke nyitotta meg a történelem leghíresebb zsidó aviátorairól szóló kiállítást. Az Izraeli Kulturális Intézetben (Budapest, VI., Paulay Ede utca 1.)  szeptember 3-ig megtekinthető kiállítás tovább vándorol Pozsonyba, Varsóba, Haifába és valószínűleg más kontinensekre. (A képen: Szenes Hanna.)

Még egy kicsit magasabbra – a légi fotózás szerelmesei

Izgalmas és egyben gyönyörű feladat a légi felvételek készítése. A Civertan Grafikai Stúdió nagyrészt beruházások, építkezések fotózásából fedezi azoknak a repült óráknak a költségét, amelyek során – a megrendelés teljesítésén túl – további, értékteremtő felvételek készülhetnek.


1 2   >