ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: hivatás

HUNGRAIL Vasútakadémiát alapítottak

A vasúti alágazat versenyképességének növelése és a magas színvonalú szakemberképzés támogatása céljából a HUNGRAIL Magyar Vasúti Egyesület létrehozta a Vasútakadémiát, hogy a fiatalok számára is vonzóvá tegye a vasutas hivatást, valamint tovább-, illetve átképzésekkel segítse a munkatársak szakmai fejlődését, előrelépési lehetőségét, mérsékelje a szakemberhiányt és az elvándorlást.

A virágszál mellé: a világ legnagyobb toborzási programja nőknek

A nemzetközi nőnap alkalmából a Vodafone Csoport bejelentette a 26 országot – benne hazánkat is – érintő ReConnect programját azzal a céllal, hogy vezetői tapasztalattal már rendelkező olyan nőket vezessen vissza a munka világába, akiknek nagyvállalati pályafutása évekre megszakadt a többi között szülés, saját vagy családi vállalkozásban eltöltött idő miatt.

Újszerű képzési modell segíthet a hazai informatikushiány enyhítésében

Ezekben a napokban Yellowroad néven kezdi meg új típusú junior fejlesztőképzési programját a teljes körű megoldásokat kínáló Training360. A négy hónapos intenzív képzés után, az akkorra már gyakorlati tudással felvértezett, fiatal Java-, Frontend- és C#-fejlesztők azonnal alkalmazhatók, és számukra még nettó 180-220 ezer forintos kezdő fizetéssel új munkahelyet is garantál az oktatási intézmény. – A végzősök megnyugtató tapasztalatai nyomán az eddiginél magabiztosabbak, türelmesebbek is a programozói képzésre frissen jelentkezők – derült ki a Codecool informatikai szakoktató cég felméréséből, amelyet egykori és új hallgatói körében végzett.

Köszönet és elköszönés

Kedves Olvasóink, Barátaink, Kollégáink, Vetély- és Versenytársaink, kedves Mindnyájan! Engedjé(te)k meg, hogy ez alkalommal, először és utoljára rólunk szóljon ez a pár sor, mintegy „a szerk. megj.” módján, amit az újságíró általában csak rendkívüli alkalmakkor enged meg magának.

Huszonkétezer informatikus hiányzik – várják a fiatalokat

Hiába az átlagosnál sokkal magasabb jövedelem, az informatikai ágazat cégei nem vagy csak nehezen találnak elegendő és felkészült informatikai szakembert. Sok esetben a szakmát tanulókra már egyetemi-főiskolai éveik alatt „lecsapnak” az élelmes munkáltatók, miközben a fiatalokat nem csupán a fizetés sarkallja.

Változásokat az egészségügyben! – esélyek és egyenlőtlenségek

A magyar egészségügy állapotáról és az ellátáshoz hozzáférés egyenlőtlenségeiről rendezett szakpolitikai konferenciát a német Friedrich Ebert Alapítvány (FES) budapesti irodája és a Political Capital (PC) kutatóintézet. Az eszmecsere résztvevői az intézményrendszer sajátosságairól, az egészségügy finanszírozásról és a szükséges változtatásokról is szót ejtettek.


1 2 3   >