ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: hollywood

A magyar Mindenki Oscar-díjas! – Deák Kristóf alkotása kapta a legjobb rövidfilmnek járó kitüntetést

Deák Kristóf rendező és Udvardy Anna producer kapta a Mindenki című alkotásért a legjobb rövidfilmnek járó díjat a 89. Oscar-gálán helyi idő szerint vasárnap este Los Angelesben. A Mindenki című alkotás az első magyar kisfilm, amely elnyerte az amerikai filmakadémia díját.

Gábor Zsazsa – Hollywood

Néhány héttel századik születésnapja előtt távozott az élők sorából Gábor Zsazsa (1917–2016) magyar születésű amerikai filmsztár. A Golden Globe-díjas színésznő Gábor Sári néven, Budapesten indult neki eseménydús életének, s 1936-ban már Miss Hungaryként kezdhette építeni nem mindennapi karrierjét.

Kordától Guevaráig – Havanna

Ernesto Che Guevaráról, a kubai forradalom egyik emblematikus vezetőjéről nem könnyű elképzelni, hogy egyáltalán kapcsolata lehetett magyarokkal. Ha neki nem volt is (eltekintve magyarországi látogatásától a hatvanas évek elején), a róla készült legismertebb fotó már közelebb visz a kérdés megoldásához.

Lugosi Béla (Drakula) – Hollywood

Lugosi Béla (1882–1956) magyar–amerikai színész azok közé a filmművészek közé tartozott, akik végérvényesen megteremtették Hollywoodot. Drakula gróf, a vámpír szerepének megjelenítésével – előbb színpadon, majd filmen – máig él, a mítosza eleven, amelyet a Hollywoodi hírességek sétányán fellelhető csillagja is tovább fényesít.

Oscar-díjak, 2015

Magyar idő szerint mára virradóan átadták a hollywoodi Kodak Nagyszínházban a 87. Oscar nyerteseinek a mindenki által vágyott szobrocskát, amellyel a Filmakadémia tagjai ismerik el egy-egy kategóriában az általuk legjobbnak ítélt teljesítményeket. (A nyertes filmek jó részéről kritikát is olvashatnak lapunkban.) Az esemény házigazdája az idén Neil Patrick Harris volt.

Brad Pitt sieht Ende von Hollywood-Mega-Gagen

Die anhaltend schwierige Wirtschaftslage zwingt mittlerweile auch die großen und mächtigen Hollywoodstudios zu einem Umdenken in Bezug auf die eigenen Geschäftsmodelle. Im Zentrum des Interesses stehen dabei vor allem die horrenden Millionengagen der Schauspiel-Superstars. 


1 2   >