ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: humanitárius

Orbán a legbrutálisabb módon kihasználja a migránsellenes érzelmeket

Váratlan erővel ismét Európa nyakába zúdult a menekültválság, csak éppen a súlypont áttevődött Olaszországra – kezdi írását a Financial Times szerzője. Az idén, a múlt hónap végéig, 106 ezren jöttek hajókon, közben 2700-an vesztették életüket. Ám az európaiak minderről nemigen vesznek tudomást. Egyrészt, mert a Törökországgal kötött megállapodás eredményeként a szárazföldön elapadt a hullám. Ám a nyugalom csak látszólagos, mivel az egyezség törékeny és könnyen összedőlhet, ha az EU nem adja meg Ankarának a vízummentességet.

A népszavazással Orbán a német menekültpolitika ellenfeleként harcol Merkel ellen

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága szerint a magyar népszavazás terve aláássa, hogy a tagállamok elosszák az érkező tömeget – írja a The Washington Post. Az UNHCR sürgeti, hogy az Orbán-kormány, amely kerítést építtetett a migránsok távoltartására, humanitárius kérdésekben ne alkalmazza a félelem politikáját és vegye ki a részét a felelősségből, ne pedig más uniós államokra tolja rá azt. A tudósítás idézi Trócsányi Lászlót, aki azt mondta, hogy az unió a kvótákkal lopakodva igyekszik korlátoznia az országok szuverenitását.

QlikView: ingyen üzleti intelligencia humanitárius szervezeteknek

Hat kontinensen, 18 országban 50 humanitárius szervezetet támogat ingyenes szoftverrel a QlikView üzletiintelligencia-alkalmazást fejlesztő cég. A Change Their World elnevezésű társadalmi felelősségvállalási program példásan növeli a kedvezményezettek munkájának hatékonyságát, ennek révén még többen, gyorsabban jutnak segítséghez.