ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: idézet

Idézettel fizethető a kávé a költészet világnapján

Március 21., kedd: a költészet világnapja. Miként hazánkban tavalyelőtt és tavaly, akként az idén is minden idézet, ismert, vagy éppen frissen költött saját szösszenet fizetőeszközzé válik azokon a helyeken, ahol Meinl-kávét kínálnak a vendégnek. Az irodalomszeretőnek vagy éppen fűzfapoétának semmi egyéb teendője, mint az asztalkákra kirakott formanyomtatványra firkantani egy-egy verssort, világmegváltó saját gondolatot…

Vers, idézet – Meinl-kávéval

„Nincs nap kávé nélkül” – olvashatta csaknem évszázadig a hazai Meinl Gyula-boltokba betérő a jelszót a hatalmas, tölcsér alakú kávédaráló és a presszógép fölött. Az új Meinl-jelszó: „Nincs nap vers(idézet) nélkül”. Legalábbis március 21-én, a költészet nemzetközi napján. Mégpedig jó hatvan, itthoni kávéházban, cukrászdában, ahol Meinl-kávét kínálnak.

Meinl-kezdeményezés: idézettel kifizetett kávé

Magyarország az idén először csatlakozott a Julius Meinl nemzetközi kezdeményezéséhez, amely szerint március 21-én, szombaton, a költészet világnapján bárki verssel vagy idézettel fizethet kávéjáért budapesti és pilisszentiváni éttermekben és kávézókban.

 

Határnyitás: ki mondta, hogy mondta?

Az idén 166 esztendős – az európai, a nemzetközi sajtóban is kiemelkedően tekintélyes – osztrák napilapban, a Die Presse ma megjelent számában interjú jelent meg a Magyar Népköztársaság utolsó miniszterelnökével, Németh Miklóssal az 1989-i határnyitásról, nevezetesen a vasfüggöny lebontásáról a magyar–osztrák határon, továbbá a ma 25 éve lezajlott páneurópai piknikről és a hazánkba menekült sok tízezer keletnémet (NDK-) állampolgár nyugatra engedéséről.