ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: idősek

Rendszámot és parkolóhelyet kapnak a járókeretek a bécsi bérházakban

A szigorú tűzvédelmi előírások miatt csak speciálisan kialakított helyen tárolhatók a kerekes járókeretek a bécsi bérházakban. A rollátor-parkolóhelyet az önkormányzatnál kell kérvényezni, aki megkapja, annak rendszámot is raknak a járókeretére. A rollátor-parkolóhelyek ingyenes kialakítása is megkönnyíti kicsit az idős lakóink mindennapjait

Alkonyi befektetés: nyugdíjbiztosítás adójóváírással

Akár a 200 ezret is meghaladhatja az adókedvezményes nyugdíjbiztosítást választók száma az év végére, miután a nemzeti bank adatai szerint az első félév végén már 153 ezren voltak. A lakosság egyre kétkedőbb a reménybeli nyugdíjának mértékét illetően. Az érintettek ma már akár nem egészen egy százalék teljes költségmutatóval is hozzájuthatnak az adójóváírással támogatott nyugdíj-biztosításhoz.

A munkaerőhiány ellenére sem kellenek az 55 évesnél idősebbek?

A foglalkoztatási arány további javítása megoldás lehetne a társadalom elöregedése miatti munkaerő-hiányra, sok vállalatnak még sincs programja a friss diplomások és a náluk idősebbek vonzására, megtartására. A Randstad Workmonitor friss felméréséből kiderül: a magyar munkavállalók a leginkább borúlátóak az elhelyezkedési esélyek javulását tekintve.

Kipottyantható potyautasok

Nem mondjuk elég hangosan: a politika ellensége az egészségügynek. Szükségszerűen. A hatalom olyan, mint a nyerőgép: villamosként csilingel, szép álmot ígér, közben fél karral rabol, ráadásul hazudik. A játékos szerencsevadász, balek, mindegy minek nevezzük, ő az állampolgár. Legfontosabb dolga, elfoglaltsága, sőt kötelessége, a gép etetése.

Bóvli aranyáron: vége a trükközésnek – szigorítások a 24. órában

Sem hitelnyújtásra, sem árengedmények és ajándéksorsolások reklámjára nincs már lehetősége az árubemutatót szervező cégeknek egy tavaly decemberi törvénymódosítás nyomán. Éveken át sok, mindenekelőtt idős embert tévesztettek meg jellemzően ajándékígéretekkel és hitelfelvétel ösztönzésével manipuláló vállalkozások, és bírtak rá a túlárazott termékek átgondolatlan megvételére.

Pályázati felhívás: Európai Akadálymentes Város-díj

Hatodik alkalommal lehet versenybe szállni az Európai Bizottság „Access City” díjáért, az akadálymentes városoknak kiosztott európai elismerésért. A legalább 50 ezer lakosú települések szeptember 10-ig jelentkezhetnek. Az utóbbi öt évben több mint 200 város jelentkezett a díjra. A városok kezdeményezései az ötletek gazdag tárházát mutatják be azzal kapcsolatban, hogy hogyan tehető egy város mindenki számára élhetőbb hellyé.


1 2 3 4   >