ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: idegenellenes

Putyin és Oroszországa az EU-t veszélyezteti

A The Washington Post azt feszegeti, miért nem hajlandó szembenézni a valósággal Trump Oroszország ügyében? A vezércikk szerint ugyanis a két nagy párt egyetért abban, hogy Moszkvát meg kellett büntetni, amiért az ellopott iratok közzétételével arcátlanul beleavatkozott az elnökválasztásba. A tengerentúli titkosszolgálatok is úgy látják, hogy pontosan ez történt. Egyetlen amerikai vezető szemében sem lehet bocsánatos, ha valaki megpróbálja felforgatni az Egyesült Államok demokráciáját. Trump viselkedése azonban csak még súlyosabb kérdéseket vet fel, mármint hogy milyen szálak fűzik az oroszokhoz és milyen együttműködést akar Putyinnal.

Maradt a bóvliban Magyarország a Fitchnél – Orbán egy követ fúj Putyinnal

Magyarország ugyan ezúttal sem lépett előre a befektetésre ajánlott kategóriába a Fitchnél, ám az egyik nagy londoni alapkezelő, az Aberdeen szakértője szerint a magyar gazdaság az adatok alapján immár rászolgál a felminősítésre – adta tudtul a Bloomberg. Ám rögtön hozzátette, hogy a számok mögé nézve már más a kép, különösen aggasztó az intézmények gyengesége, valamint a fékek és ellensúlyok hiánya. Mindenesetre az ötéves állampapírok kockázati felára ebben a hónapban három hónapos mélypontra esett. A befektetők igazából nem törődnek a besorolással és veszik a magyar kötvényeket. 

Budapest az idegenellenességéről ismert európai város

A német szociáldemokraták alelnöke kijelentette, hogy a bajor kormányfő a jobboldali-populista Orbán Viktor szögesdrót-és-gumibot-stratégiájához igazodik a menekültkérdésben – írja a Die Welt. Pedig életveszélyes dolog kijátszani egymás ellen az embereket. Schäfer-Gümbel szerint Seehofer hamisan sugallja azt, hogy a helyzetet egy csapásra meg lehet oldani. Nincs ugyanis felvonóhíd, amelyet be lehetne csukni, a válságból csak széles körű európai és nemzetközi összefogással lehet kiutat találni. A SPD-vezető hozzátette: éppen a németek tudják, hogy falakkal és szögesdrótokkal nem lehet feltartóztatni senkit, aki szabadságra és biztonságra vágyik. És amikor a bajor politikus a határ lezárásáról beszél, akkor csupán eltereli a figyelmet a lényegről.