Címke: idegenforgalom

Szálláshely-vendégforgalom: rövidült a külföldiek itt-tartózkodása

A külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 0,7%-kal csökkent 2014. szeptemberben; a belföldi vendégek által eltöltött éjszakáké 7,3%-kal nőtt az egy évvel azelőttihez képest. A szálláshelyek – folyó áron számolt – bruttó árbevétele 6,9%-kal emelkedett.

Svájc százötven tele – hagyomány, hó, haladás

Eredeti ötlettel, a szállójában tartózkodó angolokkal kötött fogadást Johannes Badrutt, a tulajdonos 1864 őszén, éppen 150 esztendővel ezelőtt, hogy a graubündeni St. Moritz csodás panorámájú helyén emelt hoteljének teraszán akár télen is napozhatnának. Ha veszít, akkor a vendégeknek nem kell kifizetniük a szállásdíjat, mi több, még az útiköltségüket is megtéríti…

Közvetlen vasúti járatok Bécs és Kelet-Magyarország között

A Magyar Turizmus Zrt. éves kiemelt szakmai rendezvényén, a Bécsben tartott turizmusnapon jelentették be, hogy az idei téli vasúti menetrend életbe lépését követően immár közvetlen nemzetközi vonatjárat köti össze Bécset, hazánk második legnagyobb városával, Debrecennel.

Augusztusban 3,8%-kal nőtt a szálláshelyek vendégforgalma

A külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 1,2, a belföldi vendégek által eltöltött éjszakáké 6,1%-kal nőtt 2014. augusztusban az egy évvel azelőttihez képest. A szálláshelyek – folyó áron számolt – bruttó árbevétele 9,9%-kal emelkedett.

Díjat nyert Cannes-ban Magyarország imázsfilmje

Október 2-án zajlott a vállalati filmek díjazására szakosodott Cannes Corporate Media & TV Awards díjátadója Franciaországban. Az ötödik alkalommal rendezett megmérettetésen a Magyar Turizmus Zrt. imázsfilmje (Think Hungary – More than expected) Ezüst Delfin-díjat nyert turizmus kategóriában.

Tejjel, mézzel, szorgalommal – ma fölavatják a szentei palóc sajtútállomást

Mire e sorok megjelennek, Szentén már javában áll a bál. Vagy ha bál nem is, de tart az egyedülálló LEADER-fesztivál abból az alkalomból, hogy ünnepi külsőségek között megnyitják a Magyar Sajtúthálózat első állomását a bájos-csöndes, ám föltörekvő Nógrád megyei községben. A sajtút arra hivatott, hogy állomásai kiépültével föllendítse az érdeklődést, az idegenforgalmat ott, ahol Hollókő, Szécsény, Balassagyarmat, Rétság és más, ismert helységek árnyékában olyan kistelepülések szerénykednek, mint a többi között Szente.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >