Címke: idegenforgalom

Autóval a balatoni borok nyomában – indul a rali

Száz gépkocsi vesz részt az idei, a jövő pénteken (augusztus 26-án) kezdődő élménytúrán: a Magyar Borok Útja Rallye a balatoni borrégiót fogja felfedezni. Az előző rendezvényekhez képest most nagy borászatok mellett kis pincészeteket is felkeresnek a versenyzők, akiknek hatvan fejtörőkérdésre is választ kell adniuk.

Eredeti ötlet: a budai helyett a hollókői várat ajánlják

„A szintén 1987 óta világörökségi helyszín, Hollókő is sajnálattal szemléli a Budai Vár megközelítésében történt változások miatti megnövekedett várakozási időt és az utasokat érintő kellemetlenségeket” – írja Szabó Csaba, Hollókő polgármestere és Kelecsényi Péter, a Hollókői Világörökség-kezelő Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója a lapunkhoz eljuttatott levelében, amelyhez aligha szükséges bárminemű kommentár.

Kultúra és gasztronómia – Közép-Dunántúl várja a turistákat

A színvonalas kínálat bővülésének is köszönhetően: egyre látogatottabbak a belföldi idegenforgalmi rendezvények. A gasztro-élményekkel fűszerezett országjárás célpontjai között kiemelt szerepet kapnak az idén a közép-dunántúli fesztiválok – mondták el újságírók előtt a régió turisztikai programgazdái.

Stájerországban a nyár is gyönyörű – bor, izgalom, szerelem, vendégszeretet

Szerencsések az osztrákok, különösen pedig a magyarok által kitüntetetten kedvelt Stájerország lakói. A tartomány már megint örvendetes vendégszám-növekedéssel zárhatta a legutóbbi telet: tavaly november és az idei február között (az előző évihez mérten) 3,9 százalékkal több magyar érkezett Ausztria sívidékeiről is világhírű „zöld szívébe”, a honfitársaink által ott eltöltött vendégéjszakák száma 5,8 százalékkal – 237 700-ra – emelkedett…

Svájc télen: űrhajós a hóban – szűzhódítás fogaskerekűvel

Néhány percre elkomorult az egyébként mindig derűs Urs Weber, a Schweiz Tourismus Ausztriáért és Magyarországért felelős igazgatója, aki immár évtized óta visszatérő vendége az idegenforgalommal (is) foglalkozó újságíróknak. Szokásos télbeharangozó tájékoztatóján örömmel közölte, hogy az Alpokban már egy ideje havazik, tehát ez alkalommal sem fog elmaradni a tél…

Kínából jöhet a válság a fejlődő országok kárára - bevándorlási hullámmal Európába

A Der Spiegel vendég-kommentárjában a Financial Times állandó német szemleírója úgy értékeli, hogy sokkal könnyebb lenne megoldani a menekültválságot, ha hagynák a csudába a briteket és a kelet-európaiakat és akkor Merkel villoghatna. Wolfgang Münchau felhívja a figyelmet, hogy a kvóta ellenzői közül négy állam nem tagja az euróövezetnek, a románok és a britek pedig nem tartoznak Schengenhez. Ebből következik, hogy sokkal jobbak lennének az esélyek krízis rendezésére, ha utóbbit sikerülne az eurózónára korlátozni. Ehhez külön ajánlatot kellene tenni a szlovákoknak, de ez egyszer már ugyanígy történt a görög segítség ügyében. A szűkebb térségben 340 millióan élnek, a régió 3 millió menekültet simán fel tud szívni.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >