Címke: idegenforgalom

Badacsony New Yorkban – Illatos Balaton

A badacsonyi borászok és a régió turisztikai szolgáltatói ismét fieszta-hangulatot hoztak Budapestre. A New York Palotában nemcsak a legújabb badacsonyi borokat (az illatos szőlőfajták közül kiemelkedik a badacsonyi nemesítésű Zefír szőlőfajta bora), hanem az előszezoni balatoni programokat is megismerhették a résztvevők. (Kép: sonnenbalaton.com)

Danke Ungarn / Köszönjük, Magyarország!

„A Német Szövetségi Köztársaság magyarországi nagykövetsége és a Német–magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara a Danke Ungarn” című kampányával emlékezett ezen a nyáron a 25 évvel ezelőtti határnyitás eseményeire, megköszönve az akkori magyar kormány történelemalakító döntését.

Szálláshely-vendégforgalom: rövidült a külföldiek itt-tartózkodása

A külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 0,7%-kal csökkent 2014. szeptemberben; a belföldi vendégek által eltöltött éjszakáké 7,3%-kal nőtt az egy évvel azelőttihez képest. A szálláshelyek – folyó áron számolt – bruttó árbevétele 6,9%-kal emelkedett.

Svájc százötven tele – hagyomány, hó, haladás

Eredeti ötlettel, a szállójában tartózkodó angolokkal kötött fogadást Johannes Badrutt, a tulajdonos 1864 őszén, éppen 150 esztendővel ezelőtt, hogy a graubündeni St. Moritz csodás panorámájú helyén emelt hoteljének teraszán akár télen is napozhatnának. Ha veszít, akkor a vendégeknek nem kell kifizetniük a szállásdíjat, mi több, még az útiköltségüket is megtéríti…

Közvetlen vasúti járatok Bécs és Kelet-Magyarország között

A Magyar Turizmus Zrt. éves kiemelt szakmai rendezvényén, a Bécsben tartott turizmusnapon jelentették be, hogy az idei téli vasúti menetrend életbe lépését követően immár közvetlen nemzetközi vonatjárat köti össze Bécset, hazánk második legnagyobb városával, Debrecennel.

Augusztusban 3,8%-kal nőtt a szálláshelyek vendégforgalma

A külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 1,2, a belföldi vendégek által eltöltött éjszakáké 6,1%-kal nőtt 2014. augusztusban az egy évvel azelőttihez képest. A szálláshelyek – folyó áron számolt – bruttó árbevétele 9,9%-kal emelkedett.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >