Címke: idegenforgalom

Svájc télen: űrhajós a hóban – szűzhódítás fogaskerekűvel

Néhány percre elkomorult az egyébként mindig derűs Urs Weber, a Schweiz Tourismus Ausztriáért és Magyarországért felelős igazgatója, aki immár évtized óta visszatérő vendége az idegenforgalommal (is) foglalkozó újságíróknak. Szokásos télbeharangozó tájékoztatóján örömmel közölte, hogy az Alpokban már egy ideje havazik, tehát ez alkalommal sem fog elmaradni a tél…

Kínából jöhet a válság a fejlődő országok kárára - bevándorlási hullámmal Európába

A Der Spiegel vendég-kommentárjában a Financial Times állandó német szemleírója úgy értékeli, hogy sokkal könnyebb lenne megoldani a menekültválságot, ha hagynák a csudába a briteket és a kelet-európaiakat és akkor Merkel villoghatna. Wolfgang Münchau felhívja a figyelmet, hogy a kvóta ellenzői közül négy állam nem tagja az euróövezetnek, a románok és a britek pedig nem tartoznak Schengenhez. Ebből következik, hogy sokkal jobbak lennének az esélyek krízis rendezésére, ha utóbbit sikerülne az eurózónára korlátozni. Ehhez külön ajánlatot kellene tenni a szlovákoknak, de ez egyszer már ugyanígy történt a görög segítség ügyében. A szűkebb térségben 340 millióan élnek, a régió 3 millió menekültet simán fel tud szívni.

Vendégváró Budapest – célkeresztben a magyvonalú turista

Stratégiai megállapodást írt alá a főváros turisztikai marketingjéért felelős két szervezet vezetője. A Magyar Turizmus Zrt. és a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ arról egyezett meg, hogy együtt, illetve összehangoltan végeznek minden olyan tevékenységet, amely a főváros népszerűsítésére irányul.

A címzett nem ér rá válaszolni. Netán kényelmetlen a kérdés?

Szerkesztőségünk nevében augusztus 4-én (Tue, 4 Aug 2015 10:50:19 +0200) levelet írtam a Magyar Turizmus sajtóosztályának (MT Kommunikáció PR pr@itthon.hu), ám többszöri kérés, sürgetés ellenére sem kaptam választ. Tekintettel arra, hogy a levélben megfogalmazott kérdés szerfölött közérdekű és időszerű, olvasóink tájékoztatása céljából közzé teszem, ha már a társaság válaszát nem mellékelhetem is hozzá. Az e-mail lényege:

Nyári rege

Kérem szépen, lopják a Balatont. Régóta lopják, de a tolvajt kiáltozók hangja most erősödött fel. Kezdődött azzal, hogy a tó környéki vállalati, szakszervezeti, állami üdülők magántulajdonná lettek. Akkor még senki sem beszélt lopásról, csak privatizációról. Folytatáskánt a spanyol és a horvát szállodások csábították magukhoz az eddig nálunk nyaraló vendégeket. Itt sem emlegettek lenyúlást, csak azt, hogy az árszínvonal meg a szolgáltatások minősége vonzóbb, mint a mi szúnyogcsípéses, békanyálas, romlott galuskás vidékünkön.

Keveset költenek Budapesten a turisták

Bár a látogatók száma folyamatosan nő (7%-ot meghaladó bővülés várható idén) és ebből a szempontból a régióban csak Bécs és Prága előzi meg a magyar fővárost, a nálunk elköltött pénz mennyiségében látványos lemaradásban van Budapest. A MasterCard összesítése szerint egy átlagos turista egyetlen látogatáskor több mint kétszer annyi pénzt (218 ezer forintnak megfelelő összeget) hagy ott Bécsben, mint Budapesten. Prága is jócskán előttünk jár, ott 165 ezer forintot költ egy látogató, a magyar fővárosban viszont csak 98 ezret.

 

 

 


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >