Címke: idegenforgalom

Kultúra és gasztronómia – Közép-Dunántúl várja a turistákat

A színvonalas kínálat bővülésének is köszönhetően: egyre látogatottabbak a belföldi idegenforgalmi rendezvények. A gasztro-élményekkel fűszerezett országjárás célpontjai között kiemelt szerepet kapnak az idén a közép-dunántúli fesztiválok – mondták el újságírók előtt a régió turisztikai programgazdái.

Stájerországban a nyár is gyönyörű – bor, izgalom, szerelem, vendégszeretet

Szerencsések az osztrákok, különösen pedig a magyarok által kitüntetetten kedvelt Stájerország lakói. A tartomány már megint örvendetes vendégszám-növekedéssel zárhatta a legutóbbi telet: tavaly november és az idei február között (az előző évihez mérten) 3,9 százalékkal több magyar érkezett Ausztria sívidékeiről is világhírű „zöld szívébe”, a honfitársaink által ott eltöltött vendégéjszakák száma 5,8 százalékkal – 237 700-ra – emelkedett…

Svájc télen: űrhajós a hóban – szűzhódítás fogaskerekűvel

Néhány percre elkomorult az egyébként mindig derűs Urs Weber, a Schweiz Tourismus Ausztriáért és Magyarországért felelős igazgatója, aki immár évtized óta visszatérő vendége az idegenforgalommal (is) foglalkozó újságíróknak. Szokásos télbeharangozó tájékoztatóján örömmel közölte, hogy az Alpokban már egy ideje havazik, tehát ez alkalommal sem fog elmaradni a tél…

Kínából jöhet a válság a fejlődő országok kárára - bevándorlási hullámmal Európába

A Der Spiegel vendég-kommentárjában a Financial Times állandó német szemleírója úgy értékeli, hogy sokkal könnyebb lenne megoldani a menekültválságot, ha hagynák a csudába a briteket és a kelet-európaiakat és akkor Merkel villoghatna. Wolfgang Münchau felhívja a figyelmet, hogy a kvóta ellenzői közül négy állam nem tagja az euróövezetnek, a románok és a britek pedig nem tartoznak Schengenhez. Ebből következik, hogy sokkal jobbak lennének az esélyek krízis rendezésére, ha utóbbit sikerülne az eurózónára korlátozni. Ehhez külön ajánlatot kellene tenni a szlovákoknak, de ez egyszer már ugyanígy történt a görög segítség ügyében. A szűkebb térségben 340 millióan élnek, a régió 3 millió menekültet simán fel tud szívni.

Vendégváró Budapest – célkeresztben a magyvonalú turista

Stratégiai megállapodást írt alá a főváros turisztikai marketingjéért felelős két szervezet vezetője. A Magyar Turizmus Zrt. és a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ arról egyezett meg, hogy együtt, illetve összehangoltan végeznek minden olyan tevékenységet, amely a főváros népszerűsítésére irányul.

A címzett nem ér rá válaszolni. Netán kényelmetlen a kérdés?

Szerkesztőségünk nevében augusztus 4-én (Tue, 4 Aug 2015 10:50:19 +0200) levelet írtam a Magyar Turizmus sajtóosztályának (MT Kommunikáció PR pr@itthon.hu), ám többszöri kérés, sürgetés ellenére sem kaptam választ. Tekintettel arra, hogy a levélben megfogalmazott kérdés szerfölött közérdekű és időszerű, olvasóink tájékoztatása céljából közzé teszem, ha már a társaság válaszát nem mellékelhetem is hozzá. Az e-mail lényege:


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >