Címke: idegenforgalom

Vendégváró Budapest – célkeresztben a magyvonalú turista

Stratégiai megállapodást írt alá a főváros turisztikai marketingjéért felelős két szervezet vezetője. A Magyar Turizmus Zrt. és a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ arról egyezett meg, hogy együtt, illetve összehangoltan végeznek minden olyan tevékenységet, amely a főváros népszerűsítésére irányul.

A címzett nem ér rá válaszolni. Netán kényelmetlen a kérdés?

Szerkesztőségünk nevében augusztus 4-én (Tue, 4 Aug 2015 10:50:19 +0200) levelet írtam a Magyar Turizmus sajtóosztályának (MT Kommunikáció PR pr@itthon.hu), ám többszöri kérés, sürgetés ellenére sem kaptam választ. Tekintettel arra, hogy a levélben megfogalmazott kérdés szerfölött közérdekű és időszerű, olvasóink tájékoztatása céljából közzé teszem, ha már a társaság válaszát nem mellékelhetem is hozzá. Az e-mail lényege:

Nyári rege

Kérem szépen, lopják a Balatont. Régóta lopják, de a tolvajt kiáltozók hangja most erősödött fel. Kezdődött azzal, hogy a tó környéki vállalati, szakszervezeti, állami üdülők magántulajdonná lettek. Akkor még senki sem beszélt lopásról, csak privatizációról. Folytatáskánt a spanyol és a horvát szállodások csábították magukhoz az eddig nálunk nyaraló vendégeket. Itt sem emlegettek lenyúlást, csak azt, hogy az árszínvonal meg a szolgáltatások minősége vonzóbb, mint a mi szúnyogcsípéses, békanyálas, romlott galuskás vidékünkön.

Keveset költenek Budapesten a turisták

Bár a látogatók száma folyamatosan nő (7%-ot meghaladó bővülés várható idén) és ebből a szempontból a régióban csak Bécs és Prága előzi meg a magyar fővárost, a nálunk elköltött pénz mennyiségében látványos lemaradásban van Budapest. A MasterCard összesítése szerint egy átlagos turista egyetlen látogatáskor több mint kétszer annyi pénzt (218 ezer forintnak megfelelő összeget) hagy ott Bécsben, mint Budapesten. Prága is jócskán előttünk jár, ott 165 ezer forintot költ egy látogató, a magyar fővárosban viszont csak 98 ezret.

 

 

 

Eger: Bornemisszától a Beatlesig

Eger egy kicsit minden magyar ember városa, sőt, Eger egy kis Magyarország, egy helyen! Minden jel arra mutat, hogy Eger a magyarok legkedveltebb úti céljai között is élen jár, így nyerhette el tavaly „az év turisztikai városa” címet. Sokan kíváncsiak a megújuló belvárosra és a nemzeti emlékhelyek közé sorolt egri várra, az újjáéledő Egri csillagok-legendára.

Alpesi nagy túrák – Svájc idegenforgalma is megsínyli a frank magas árfolyamát

Ez alkalommal is őszinte volt Urs Weber, a Schweiz Tourismus Ausztriáért és Magyarországért felelős igazgatója, amikor a nyitás előtt álló pesti Aria szállóban beszámolt a svájci idegenforgalmi ernyőszervezet eredményeiről és terveiről. Az Infovilág szerkesztőjének érdeklődésére – Milyen hatással van a jó ideje különösen drága frank az alpesi ország idegenforgalmára, a beutazó turizmusra? – ekként válaszolt: "Svájc idegenforgalmára valóban kedvezőtlenül hat nemzeti valutánk magas árfolyama – kezdte a szakember. – Elöljáróban annyit, hogy a turisták fele belföldi; az országban élők számára teljesen mindegy a nemzeti valuta árfolyama, hiszen ők a saját pénzükkel fizetnek...


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >