ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: idegenforgalom

A víz: lelki egyensúly, harmónia

Az ENSZ 1948. április 7-én alapította meg a WHO-t, az Egészségügyi Világszervezetet. Erre emlékezvén rendezik meg április 7-én az egészség világnapját. A WHO vezetői minden évben új programot hirdetnek meg, és egész évben fáradoznak a megvalósításán. Döntésük alapján az idei téma a depresszió, a levertség, a nyomott kedélyállapot elleni küzdelem.

Hazánk 7575 ezer millió forintot kap az európai strukturális és beruházási alapokból – korszerűsítik a Budapest–Székesfehérvár vasútvonalat az idegenforgalom javára

A Bizottság jóváhagyott egy nagy projektet, melynek keretében Magyarország 30 millió eurót kap a Kohéziós Alapból a Budapest és Székesfehérvár közötti vasúti összeköttetés javítására.

Autóval a balatoni borok nyomában – indul a rali

Száz gépkocsi vesz részt az idei, a jövő pénteken (augusztus 26-án) kezdődő élménytúrán: a Magyar Borok Útja Rallye a balatoni borrégiót fogja felfedezni. Az előző rendezvényekhez képest most nagy borászatok mellett kis pincészeteket is felkeresnek a versenyzők, akiknek hatvan fejtörőkérdésre is választ kell adniuk.

Eredeti ötlet: a budai helyett a hollókői várat ajánlják

„A szintén 1987 óta világörökségi helyszín, Hollókő is sajnálattal szemléli a Budai Vár megközelítésében történt változások miatti megnövekedett várakozási időt és az utasokat érintő kellemetlenségeket” – írja Szabó Csaba, Hollókő polgármestere és Kelecsényi Péter, a Hollókői Világörökség-kezelő Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója a lapunkhoz eljuttatott levelében, amelyhez aligha szükséges bárminemű kommentár.

Kultúra és gasztronómia – Közép-Dunántúl várja a turistákat

A színvonalas kínálat bővülésének is köszönhetően: egyre látogatottabbak a belföldi idegenforgalmi rendezvények. A gasztro-élményekkel fűszerezett országjárás célpontjai között kiemelt szerepet kapnak az idén a közép-dunántúli fesztiválok – mondták el újságírók előtt a régió turisztikai programgazdái.

Stájerországban a nyár is gyönyörű – bor, izgalom, szerelem, vendégszeretet

Szerencsések az osztrákok, különösen pedig a magyarok által kitüntetetten kedvelt Stájerország lakói. A tartomány már megint örvendetes vendégszám-növekedéssel zárhatta a legutóbbi telet: tavaly november és az idei február között (az előző évihez mérten) 3,9 százalékkal több magyar érkezett Ausztria sívidékeiről is világhírű „zöld szívébe”, a honfitársaink által ott eltöltött vendégéjszakák száma 5,8 százalékkal – 237 700-ra – emelkedett…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >