Címke: idegenforgalom

Eger: Bornemisszától a Beatlesig

Eger egy kicsit minden magyar ember városa, sőt, Eger egy kis Magyarország, egy helyen! Minden jel arra mutat, hogy Eger a magyarok legkedveltebb úti céljai között is élen jár, így nyerhette el tavaly „az év turisztikai városa” címet. Sokan kíváncsiak a megújuló belvárosra és a nemzeti emlékhelyek közé sorolt egri várra, az újjáéledő Egri csillagok-legendára.

Alpesi nagy túrák – Svájc idegenforgalma is megsínyli a frank magas árfolyamát

Ez alkalommal is őszinte volt Urs Weber, a Schweiz Tourismus Ausztriáért és Magyarországért felelős igazgatója, amikor a nyitás előtt álló pesti Aria szállóban beszámolt a svájci idegenforgalmi ernyőszervezet eredményeiről és terveiről. Az Infovilág szerkesztőjének érdeklődésére – Milyen hatással van a jó ideje különösen drága frank az alpesi ország idegenforgalmára, a beutazó turizmusra? – ekként válaszolt: "Svájc idegenforgalmára valóban kedvezőtlenül hat nemzeti valutánk magas árfolyama – kezdte a szakember. – Elöljáróban annyit, hogy a turisták fele belföldi; az országban élők számára teljesen mindegy a nemzeti valuta árfolyama, hiszen ők a saját pénzükkel fizetnek...

Badacsony New Yorkban – Illatos Balaton

A badacsonyi borászok és a régió turisztikai szolgáltatói ismét fieszta-hangulatot hoztak Budapestre. A New York Palotában nemcsak a legújabb badacsonyi borokat (az illatos szőlőfajták közül kiemelkedik a badacsonyi nemesítésű Zefír szőlőfajta bora), hanem az előszezoni balatoni programokat is megismerhették a résztvevők. (Kép: sonnenbalaton.com)

Danke Ungarn / Köszönjük, Magyarország!

„A Német Szövetségi Köztársaság magyarországi nagykövetsége és a Német–magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara a Danke Ungarn” című kampányával emlékezett ezen a nyáron a 25 évvel ezelőtti határnyitás eseményeire, megköszönve az akkori magyar kormány történelemalakító döntését.

Szálláshely-vendégforgalom: rövidült a külföldiek itt-tartózkodása

A külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 0,7%-kal csökkent 2014. szeptemberben; a belföldi vendégek által eltöltött éjszakáké 7,3%-kal nőtt az egy évvel azelőttihez képest. A szálláshelyek – folyó áron számolt – bruttó árbevétele 6,9%-kal emelkedett.

Svájc százötven tele – hagyomány, hó, haladás

Eredeti ötlettel, a szállójában tartózkodó angolokkal kötött fogadást Johannes Badrutt, a tulajdonos 1864 őszén, éppen 150 esztendővel ezelőtt, hogy a graubündeni St. Moritz csodás panorámájú helyén emelt hoteljének teraszán akár télen is napozhatnának. Ha veszít, akkor a vendégeknek nem kell kifizetniük a szállásdíjat, mi több, még az útiköltségüket is megtéríti…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >