Címke: idegenforgalom

Nyári rege

Kérem szépen, lopják a Balatont. Régóta lopják, de a tolvajt kiáltozók hangja most erősödött fel. Kezdődött azzal, hogy a tó környéki vállalati, szakszervezeti, állami üdülők magántulajdonná lettek. Akkor még senki sem beszélt lopásról, csak privatizációról. Folytatáskánt a spanyol és a horvát szállodások csábították magukhoz az eddig nálunk nyaraló vendégeket. Itt sem emlegettek lenyúlást, csak azt, hogy az árszínvonal meg a szolgáltatások minősége vonzóbb, mint a mi szúnyogcsípéses, békanyálas, romlott galuskás vidékünkön.

Keveset költenek Budapesten a turisták

Bár a látogatók száma folyamatosan nő (7%-ot meghaladó bővülés várható idén) és ebből a szempontból a régióban csak Bécs és Prága előzi meg a magyar fővárost, a nálunk elköltött pénz mennyiségében látványos lemaradásban van Budapest. A MasterCard összesítése szerint egy átlagos turista egyetlen látogatáskor több mint kétszer annyi pénzt (218 ezer forintnak megfelelő összeget) hagy ott Bécsben, mint Budapesten. Prága is jócskán előttünk jár, ott 165 ezer forintot költ egy látogató, a magyar fővárosban viszont csak 98 ezret.

 

 

 

Eger: Bornemisszától a Beatlesig

Eger egy kicsit minden magyar ember városa, sőt, Eger egy kis Magyarország, egy helyen! Minden jel arra mutat, hogy Eger a magyarok legkedveltebb úti céljai között is élen jár, így nyerhette el tavaly „az év turisztikai városa” címet. Sokan kíváncsiak a megújuló belvárosra és a nemzeti emlékhelyek közé sorolt egri várra, az újjáéledő Egri csillagok-legendára.

Alpesi nagy túrák – Svájc idegenforgalma is megsínyli a frank magas árfolyamát

Ez alkalommal is őszinte volt Urs Weber, a Schweiz Tourismus Ausztriáért és Magyarországért felelős igazgatója, amikor a nyitás előtt álló pesti Aria szállóban beszámolt a svájci idegenforgalmi ernyőszervezet eredményeiről és terveiről. Az Infovilág szerkesztőjének érdeklődésére – Milyen hatással van a jó ideje különösen drága frank az alpesi ország idegenforgalmára, a beutazó turizmusra? – ekként válaszolt: "Svájc idegenforgalmára valóban kedvezőtlenül hat nemzeti valutánk magas árfolyama – kezdte a szakember. – Elöljáróban annyit, hogy a turisták fele belföldi; az országban élők számára teljesen mindegy a nemzeti valuta árfolyama, hiszen ők a saját pénzükkel fizetnek...

Badacsony New Yorkban – Illatos Balaton

A badacsonyi borászok és a régió turisztikai szolgáltatói ismét fieszta-hangulatot hoztak Budapestre. A New York Palotában nemcsak a legújabb badacsonyi borokat (az illatos szőlőfajták közül kiemelkedik a badacsonyi nemesítésű Zefír szőlőfajta bora), hanem az előszezoni balatoni programokat is megismerhették a résztvevők. (Kép: sonnenbalaton.com)

Danke Ungarn / Köszönjük, Magyarország!

„A Német Szövetségi Köztársaság magyarországi nagykövetsége és a Német–magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara a Danke Ungarn” című kampányával emlékezett ezen a nyáron a 25 évvel ezelőtti határnyitás eseményeire, megköszönve az akkori magyar kormány történelemalakító döntését.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >