Könnyen átalakítható, kettő az egyben eszköz. Lenyűgöző 10,1 hüvelykes kijelző. Megnövekedett teljesítmény.

Címke: idegenforgalom

Májusban 4,1%-kal kevesebb külföldi éjszakázott nálunk mint esztendővel azelőtt

A külföldivendég-éjszakák száma 2014. májusban 4,1%-kal csökkent, a belföldieké 14%-kal nőtt az egy évvel azelőtti szinthez képest. A szálláshelyek – folyó áron számolt – bruttó árbevétele 8%-kal emelkedett. Az év első öt hónapjában a belföldivendég-forgalom nagyobb mértékben nőtt, mint a kül­föl­di. A külföldi vendégek 1 millió 197 ezer vendégéjszakát töltöttek a kereskedelmi szálláshelyeken, a vendégek szá­ma és az általuk eltöltött éjszakáké is csökkent a bázisidőszakhoz képest, 2,7, illetve 4,1%-kal. A csökkenést elsősorban a tavaly májusi kiemelkedő adatok okozták. A legtöbb ven­dégéjszakát a Németországból érkezők töl­töt­ték hazánkban, ezt követte az Oroszországból és az Ausztriából ér­kezők for­gal­ma. A német, az orosz, az osztrák vendégforgalom 10, 13, 5,8%-kal csökkent, a cseh vendégek által el­töltött éjszakáké 13%-kal nőtt.

Prága–Hévíz: egyelőre időszaki repülőjárat

A világ egyik legrégebbi, 1923-ban alapított (az úttörőnek számító első a KLM volt, 1919 óta repül; egy évvel később kezdte meg működését az ausztrál Quantas…) légitársasága, a Czech Airlines július 28-án indítja el legfiatalabb járatát: megkezdődik a Prága–Hévíz közötti szezonális légi közlekedés – jelentették be ma délelőtt hivatalosan az érdekeltek: a CSA vezető munkatársai és a Balaton menti gyógyfürdőhely polgármestere.

Lengyelek a Nagycsarnokban – zenés turistacsalogató

Budapest legnagyobb vásárcsarnokát – a hazai közönség mellett – sokféle náció tölti meg télen-nyáron. Érdemes tehát itt megrendezni különféle országok bemutatkozását, ami tíz év óta immár hagyománynak számít. Ez az eredeti ötlet a Lengyel Nemzeti Idegenforgalmi Képviseletet dicséri. Aki a napokban betér a pesti, Vámház téri csarnokba, ismét a baráti ország népművészeivel, árusaival, zenészeivel találkozhat.

Márciusban 2,6%-kal csökkent a szálláshelyek vendégforgalma

Az egy évvel azelőttihez képest. 2014. márciusban a külföldivendég-éjszakák száma 4,1, a belföldivendég-éjszakáké 0,8%-kal csökkent A szálláshelyek – folyó áron számolt – bruttó árbevétele a vendég­for­ga­lom csökkenése ellenére 3,7%-kal nőtt. A márciusi vendégforgalom csökkenésénél figyelembe kell venni, hogy ta­valy a húsvéti forgalom már márciusban éreztette hatását.

Selmecbánya: a világörökség szlovákiai gyöngyszeme

A Szlovák Idegenforgalmi Hivatal vezetője, a Soňa Jelínková ezúttal Igor Kuhn, a Región Banská Štiavnica turisztikai desztináció menedzsment (TDM) -szervezet igazgatójával közösen mutatta be Szlovákia kiemelkedően szép, patinás városát, Selmecbányát (Banská Štiavnicát). Segítője volt Rastislav Káčer, Szlovákia magyarországi nagykövete, Nadežda Babiaková polgármester asszony és a selmecbányai bányászkórus.

Kulináris hidak Ausztria és Magyarország között – idegenforgalmi ízfalatkák

Ausztriát – történelméből fakadóan – egy képzeletbeli kulináris híd is összeköti jelenlegi szomszédaival. Az osztrák konyhára jellemző, hogy a legkülönfélébb kultúrák hatásait ötvözi. A minap – eredeti ötlet alapján – a burgenlandi fiatal mesterszakács, Max Stiegl és a budapesti Kempinski Hotel Corvinus séfje, Roland Holzer a konyhában mutatta be Ausztria és Magyarország kulináris kapcsolatait.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >