Könnyen átalakítható, kettő az egyben eszköz. Lenyűgöző 10,1 hüvelykes kijelző. Megnövekedett teljesítmény.

Címke: idegenforgalom

Tejjel, mézzel, szorgalommal – ma fölavatják a szentei palóc sajtútállomást

Mire e sorok megjelennek, Szentén már javában áll a bál. Vagy ha bál nem is, de tart az egyedülálló LEADER-fesztivál abból az alkalomból, hogy ünnepi külsőségek között megnyitják a Magyar Sajtúthálózat első állomását a bájos-csöndes, ám föltörekvő Nógrád megyei községben. A sajtút arra hivatott, hogy állomásai kiépültével föllendítse az érdeklődést, az idegenforgalmat ott, ahol Hollókő, Szécsény, Balassagyarmat, Rétság és más, ismert helységek árnyékában olyan kistelepülések szerénykednek, mint a többi között Szente.

A boldogság buborékai – igyunk több habzóbort és pezsgőt

Nem feltétlenül öl, butít és dönt nyomorba az alkohol. Persze ez az átírt szólásmondás inkább a kulturált, mértékletes fogyasztásra vonatkozik. Reklámot csinálni Magyarországon a sörnek, bornak, pálinkának talán amúgy sem kell, viszont nem árt fölhívni a figyelmet a jó habzóborokra és pezsgőkre. Legalább is így gondolja a hazai idegenforgalmi ernyőszervezet, a Magyar Turizmus Zrt., illetve annak agrármarketing-vezérigazgatósága (AMC). A cég népszerűsítő kampányba kezdett, hogy növelje a habzóbor- és pezsgőfogyasztást.

 

Májusban 4,1%-kal kevesebb külföldi éjszakázott nálunk mint esztendővel azelőtt

A külföldivendég-éjszakák száma 2014. májusban 4,1%-kal csökkent, a belföldieké 14%-kal nőtt az egy évvel azelőtti szinthez képest. A szálláshelyek – folyó áron számolt – bruttó árbevétele 8%-kal emelkedett. Az év első öt hónapjában a belföldivendég-forgalom nagyobb mértékben nőtt, mint a kül­föl­di. A külföldi vendégek 1 millió 197 ezer vendégéjszakát töltöttek a kereskedelmi szálláshelyeken, a vendégek szá­ma és az általuk eltöltött éjszakáké is csökkent a bázisidőszakhoz képest, 2,7, illetve 4,1%-kal. A csökkenést elsősorban a tavaly májusi kiemelkedő adatok okozták. A legtöbb ven­dégéjszakát a Németországból érkezők töl­töt­ték hazánkban, ezt követte az Oroszországból és az Ausztriából ér­kezők for­gal­ma. A német, az orosz, az osztrák vendégforgalom 10, 13, 5,8%-kal csökkent, a cseh vendégek által el­töltött éjszakáké 13%-kal nőtt.

Prága–Hévíz: egyelőre időszaki repülőjárat

A világ egyik legrégebbi, 1923-ban alapított (az úttörőnek számító első a KLM volt, 1919 óta repül; egy évvel később kezdte meg működését az ausztrál Quantas…) légitársasága, a Czech Airlines július 28-án indítja el legfiatalabb járatát: megkezdődik a Prága–Hévíz közötti szezonális légi közlekedés – jelentették be ma délelőtt hivatalosan az érdekeltek: a CSA vezető munkatársai és a Balaton menti gyógyfürdőhely polgármestere.

Lengyelek a Nagycsarnokban – zenés turistacsalogató

Budapest legnagyobb vásárcsarnokát – a hazai közönség mellett – sokféle náció tölti meg télen-nyáron. Érdemes tehát itt megrendezni különféle országok bemutatkozását, ami tíz év óta immár hagyománynak számít. Ez az eredeti ötlet a Lengyel Nemzeti Idegenforgalmi Képviseletet dicséri. Aki a napokban betér a pesti, Vámház téri csarnokba, ismét a baráti ország népművészeivel, árusaival, zenészeivel találkozhat.

Márciusban 2,6%-kal csökkent a szálláshelyek vendégforgalma

Az egy évvel azelőttihez képest. 2014. márciusban a külföldivendég-éjszakák száma 4,1, a belföldivendég-éjszakáké 0,8%-kal csökkent A szálláshelyek – folyó áron számolt – bruttó árbevétele a vendég­for­ga­lom csökkenése ellenére 3,7%-kal nőtt. A márciusi vendégforgalom csökkenésénél figyelembe kell venni, hogy ta­valy a húsvéti forgalom már márciusban éreztette hatását.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >