Címke: idegenforgalom

Budapest, Budapest, te csodás! – nő a külföldiek érdeklődése a magyar főváros iránt

Budapest jelenleg a világ harminc leglátogatottabb városa közé tartozik, ám nem elérhetetlen a cél, hogy előrébb lépjen a listán – hangzott el egy mai tájékoztatón. A Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára, Szatmáry Kristóf szerint a nemrég átadott és a tervezett budapesti fejlesztések növelik a magyar főváros vonzerejét.

Gyula és Zebegény képviseli hazánkat a virágos városok és falvak európai versenyében

Hazánk és Európa legnépesebb és legsikeresebb civil szerveződése az Európai Virágos Városok és Falvak versenye (Entente Florale Europe), amely itthon „A virágos Magyarországért” mozgalom formájában vált ismertté jó két évtizeddel ezelőtt – mondta el Kunczené Fellegi Katalin, a verseny fővédnöke a nagyszabású vetélkedés mai meghirdetésekor. Csak az európai megmérettetésben hazai települések 7 arany-, 21 ezüst-, 10 bronz- és 10 európai érmet nyertek. Az idei európai szintű megmérettetés két, magyar főszereplője: Gyula és Zebegény.

Húsvét Lengyelországban – téli álma után zöldell a pálma

Tavasszal egyre többen lapozgatjuk a naptárt: ki kellene mozdulni, érdemes volna valahol máshol tölteni a hétvégéket, az ünnepeket. Sokan külföldre vágynak, ismert vagy ismeretlen országba, távolabbra vagy közelebbre. Aki Lengyelországot választja, jól dönt, mert ott aztán van bőven látnivaló.

Európa turizmusa 3–4 százalékkal növekszik az idén

Rendkívül jó évet zárt az európai turizmus 2013-ban. A vártnál kedvezőbb folyamatok hátterében a kereslet megerősödése és a költségekre ügyelő utazók megnyerését szolgáló árazási döntések állnak. Az idén a kereslet további bővülésére számítanak az ETC (Európai Utazási Bizottság) szakértői: az UNWTO (United Nations World Tourism Organization) és a jelentést készítő Tourism Economics várakozásaival összhangban Európa turizmusának 3–4% közötti növekedését várják.

Utazás, 2014 vasárnapig: fókuszban a belföldi turizmus – oroszul tudók kerestetnek

Várhatóan sokan keresik föl a vasárnapi zárásig az utazási kiállítást a budapesti vásárvárosban. Az idén feltűnően sok a belföldi kiállító, és hagyományosan sokan jöttek külföldről is, elsősorban a szomszédos országokból. A kiállítás megnyitó ünnepségén adták át az idei Magyar Turizmus Minőségi Díjakat.

Mit keres nálunk az északi utazó?

Székely György, a Magyar Turizmus Zrt. (MT Zrt.) észak-európai régióért felelős igazgatója a Magyar Újságírók Országos Szövetsége turisztikai és gasztronómiai szakosztályának vendégeként tartott beszámolót. Kontinensünk északi térségében sok kis, ám példásan magas életszínvonalú ország van, amelynek polgárai szívesen járják a világot, mindenekelőtt Európát. Kedvelt úti céljuk Magyarország: tavaly 800 ezer éjszakát töltöttek el nálunk a földrész északi feléből érkezett vendégek.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >