ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: idegengyűlölő

A korrupció erősödik a populista vezetők alatt – a példa Magyarország és Törökország

A Reuters hírügynökség tudósítását átvevő világlap, a The New York Times azt emeli ki a Transparency International tegnap nyilvánosságra hozott jelentéséből, hogy a múlt évben a korrupció észlelt szintje, valamint a társadalmi egyenlőtlenség igencsak segítette a populizmus terjedését, ám az ilyen politikusok annyira már nem harcoltak a kenőpénzek rendszere ellen, ha hatalomra jutnak. Jó példa erre Magyar- és Törökország, ahol romlott a helyzet az autoriter vezetők alatt, de ugyanez vonatkozik Trumpra is, aki jelöltként még nem győzött párhuzamot vonni a korrupt elit és a szorgalmasan dolgozó emberek lecsúszása között.

Külföldi megmentőben reménykednek a bezárt Népszabadság munkatársai

A Fedél nélkül ma megjelenő száma lesz alighanem a legsikeresebb a kiadvány történetében, miután a hajléktalanok folyóirata fogadta be a Népszabadság újságíróinak írásait – tudósít a Die Presse. De hát a legnagyobb példányszámú lap munkatársai maguk is az utcára kerültek. Lehetne ezen mosolyogni, ha nem volna olyan komoly a helyzet. Bennfentesek abból indulnak ki, hogy az osztrák tulajdonos azért húzta le a rolót, mert követte a gazdasági érdekeit – amihez szüksége van a kormány jóindulatára.

Orbán Viktornál a tények sohasem állhattak a politika útjában

A Human Rights Watch (HRW) nemzetközi emberejogi szervezet szakértője úgy látja, hogy a magyar népszavazást övező érzések jobban hathatnak az unióra és a menekültekre, mint maga az eredmény. Lydia Gall, a HRW kelet-európai és nyugat-balkáni kutatója  a Newsweekben emlékeztet arra, hogy a referendumot 4 hónapos gyűlöletkampány előzte meg, amire a magyar kormány átszámítva 16 millió eurót költött az adófizetők pénzéből. A közmédia ontotta az eltorzított tényeket és a nyílt hazugságokat. Mégsem győzött a hatalom, sokan nem voltak vevők a hivatalos érvekre. Ám Orbán Viktornál a tények sohasem állhattak a politika útjába, ezért most az „emberek akaratának megfelelően“ át akarja írni az alkotmányt.

Figyelmeztetés Orbánnak: a nemzeti önzés nem vezet semmi jóra

Az unióban a szolidaritás nem egyirányú utca, és nem jelentheti csupán a brüsszeli szubvenciók elfogadását – kezdi tudósítását a német közszolgálati tévé második csatornája, a ZDF. Erre figyelmeztette a kelet-európai partnereket, és a népszavazás kapcsán mindenekelőtt Orbán Viktort az Európai Parlament konzervatív képviselőcsoportjának vezetője. Manfred Weber kiemelte, hogy valóban igaz: meg kell erősíteni a külső határok védelmét, ahogyan azt a visegrádi államok sürgetik. Ám utána nem lehet magukra hagyni a görögöket...

A migráció politikailag bombaüzlet Orbán és a Fidesz számára

Magyarországon nagyobb sebességre kapcsol a referendum előtt a kormány szakadatlan migránsellenes hadjárata – írja The New York Times/The Washington Post/AP. Senki sem ússza meg és nincs jele, hogy enyhülne. A hatalom azt állítja, hogy a sok menekült áttelepítése tönkretenné a magyar közösségeket és kultúrát, az ellenzék ezzel szemben azt mondja, hogy ez gyűlöletkampány, amely a legrosszabbat hozza ki az emberekből. Szakértők szerint a migráció politikailag bombaüzlet Orbán és...

Elmaradt a nyalakodós kézcsók: Merkel csak biccentett Orbánnak Varsóban

A The Washington Post azt emeli ki Orbán Viktor péntek reggeli rádióbeszédéből, hogy Magyarország (értsd: a budapesti kormány!) még erősebb kerítést akar emelni a déli határon, mert úgy véli, hogy csak így lehet feltartóztatni a migránsok rohamát, ha az ismét megindul. A tudósítás emlékeztet arra, hogy a kormányfő méregnek is titulálta a menekülőket, azt azonban nem árulta el, hogy mikor kezdődik az építkezés, de szerinte a határzár képes lesz akár több százezer embert is megállítani. Ha másként nem megy, erővel, és ezt Magyarország meg is teszi majd hangsúlyozta.


1 2 3   >