ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: inernet

Már készül a Digi tavaszi mobil belépőjére a Telekom

Jövedelmezőségi szempontból átlagon felüli negyedéven van túl a Magyar Telekom. A társaság egyre élesebb versenyt érez több területen is, mobilban az egyik legnagyobb kihívás a Digi tavaszi megjelenése lesz. Tovább erősödött a verseny a hazai távközlési piacon, mostanában elsősorban a hálózatok közötti versenyről beszélünk – mondta a harmadik negyedéves mutatók értékelése kapcsán Szabó János, a Magyar Telekom gazdasági vezérigazgató-helyettes.

Vidd magaddal a DIGI-det!

Megkezdte a DIGI a mobil eszközökön is nézhető televíziós szolgáltatását, a DIGI Online-t. Mostantól a társaság televízió- és internet-előfizetéssel egyaránt rendelkező ügyfelei bárhová, bármikor magukkal vihetik kedvenc tévécsatornáikat. Az új szolgáltatás műsorajánlókkal és online műsorújsággal kiegészítve kínálja a a DIGI saját sportcsatornáit is.

Hálózatba kapcsolt okos autók

Az autóval hálózatba kapcsolt okostelefon, amelynek alkalmazásai a műszerfal képernyőjén futnak, az időszerű karbantartásukat előre közlő alkatrészek vagy a navigációs rendszer adatai alapján az otthonához közeledő autós számára a ház fűtésrendszerének bekapcsolása – mind olyan fejlesztések, melyek a Bosch jármű-technológiai jelenéhez és közeli jövőjéhez tartoznak, s amelyek – a kényelmi funkciók mellett, következetesen az okoseszköz-filozófiához – az energiafelhasználás csökkentését és a fenntarthatóságot szolgálják. Mindezt a legmagasabb biztonság mellett, állítják határozottan a Bosch szakemberei.

Akamai-jelentés: hazánk az internetélbolyban

Az Akamai Technologies-nek, a számításifelhő-optimalizálás vezető szolgáltatójának "Az internet helyzete" című 
legfrissebb jelentése szerint változatlanul Ázsia országaiban a leggyorsabb az internet. Az átlagos letöltési sebesség rövid idő alatt 23%-kal, 2,1 Mb/mp-re nőtt. A legtöbb kibertámadás (13%) az egykori Burmából (ma Mianmar) indult; az ország teljesen új szereplő a listán. A jelentés a mobil adatforgalom tekintetében 130 százalékos éves növekedésről számol be az első negyedévben, amely jelenleg  több mint a duplája a hangátviteli forgalomnak.

Online is érvényesülnek a társadalmi egyenlőtlenségek

Amerikai kutatási eredmények szerint a közhiedelemmel ellentétben nem függ az iskolázottságtól és a jövedelemtől 
a háztartások szélessávú internet-kapcsolattal történő ellátottsága. A kutatók szerint a fehér és színes bőrű lakosság 
között akkor is látványos a különbség, ha e két tényezőt kiszűrik: ugyanolyan iskolai és anyagi hátterű fehér, illetve 
afro-amerikai háztartás közül az előbbi nagyobb valószínűséggel rendelkezik szélessávú internet-hozzáféréssel.

Ez év szeptemberben kaphatják meg az első figyelmeztető üzeneteket azok a francia internetezők, akik illegálisan töltöttek le szerzői jog által védett fájlokat az internetről. A Hadopi-törvény alkalmazása elől az utolsó akadály is elhárult a végrehajtáshoz útmutatás nyújtó kormányrendelet kihirdetésével.