ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: ingatlan

Látványosan fölértékelődtek a panellakások

A budapesti és az országos panel-árindexek továbbra is meredeken emelkednek, arányukk meghaladja a téglalakások értékeit is. Az egyes lakótelepek között azonban látványos, akár százezer forintot is meghaladó árkülönbségek tapasztalhatók.

Orbánék menekültpolitikája és történelemfelfogása egyaránt hamis

A The New York Times végig veszi, miért imádja az orosz elnököt Trump és egy sor európai populista vezető. Putyin mindenekelőtt az erőt sugározza, elfoglalta a Krímet, lezongorázott egy oroszbarát felkelést Kelet-Ukrajnában, megzabolázta a hazai sajtót és kivívta, hogy Oroszország újból a világpolitika nélkülözhetetlen szereplője lett. Ám útját bőven szegélyezik kudarcok is: jó pár oligarchát kipaterolt ugyan, de új osztályt termelt ki a hatalomhoz közeli üzleti mogulokból, akik ugyanúgy a hatalomhoz fűződő kapcsolatokból élnek, csak nem mernek szembeszállni a Kremllel.

Itt a nyár – vigyázat, jönnek a betörők!

Viszonylag sokan rendelkeznek lakásbiztosítással; betörés esetén a háztartások 72 százaléka fordulhat kártérítésért valamelyik társasághoz. Ám a szükséges óvintézkedéseket érdemes mindenkinek megtenni, mielőtt nyaralni indul. Jó tudni, hogy a biztosító nem minden esetben fizet, a szerződéskor aláírt kötvény például előír(hat)ja, hogy hol, hogyan kell tárolni az értékes ékszereket.

Föllendülőben az ingatlanpiac

A Duna House közreadta havi tranzakciószám-becslését, amely szerint márciusban, országosan 12 434 ingatlanadás-vételt történt. Ezzel újabb forgalmi rekord dőlt meg az ingatlanpiacon. A DH becslése alapján az idén eddig 33 316 ingatlan cserélt gazdát, amely a tavalyi első negyedévnél 4%-kal, a 2014-i hasonló időszaknál 60%-kal nagyobb forgalom.

Egy „letartóztatott ingatlan” Kijevben – A magyar befektetők pénze kell, ők maguk már kevésbé…

Az Európai Unió és Ukrajna között január elsejétől érvénybe lépett társulási szerződés, továbbá az ezt megelőzően elfogadott kijevi törvények és rendeletek egyaránt azt hívatottak elősegíteni, hogy Ukrajna mielőbb túljusson a gazdasági ellehetetlenülés állapotán, fejlődjék végre a szabadkereskedelem, jöjjenek bátran a befektetők. Ezekre építve három magyarországi cég (is) elhatározta, hogy ukrajnai üzleti kapcsolatait továbbfejleszti, ám a dolgok a gyakorlatban másként alakultak…

Ingatlanvásárlás befektetési céllal

Budapesten minden harmadik, vidéken minden negyedik ingatlanvásárló befektetési céllal vesz lakást – adja tudtul a Duna House. Újabban akár több lakást is vesznek, köszönhetően az alacsony hitelkamatoknak. A befektetési céllal vásárlókat így két mutatószám érdekli: mekkora az ingatlan-hasznosítás hozama, illetve mennyi a finanszírozásra fordítandó kamat?


1 2 3 4 5 6   >