ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: integráció

A kelet-európai populista nacionalisták a 20-as, 30-as évek romboló mozgalmait idézik

Hamarosan két olyan vezető irányítja majd a dolgokat Washingtonban és Moszkvában, akit hasonló jobboldali nacionalizmus vezérel, beleértve a nemzeti érdekek elsődlegességét, az egykori nagy múlt hangsúlyozását – állapítja meg a The Washington Post. Mindketten a keresztény értékeket trombitálják és elutasítják a kulturális sokszínűséget. Ideológiai eszmetársaik már szilárdan megvetették a lábukat Európa egyes részein és azzal fenyegetnek, hogy véget vetnek a liberális összefogásnak a földrészen. Ebben a jobboldali fordulatban Oroszország persze nem pont azokon a húrokon játszik, mint Trump, de Moszkva aktívan ténykedett az átrendeződésért.

Európai beruházási terv: hasznos, indokolt a megerősítése

Az európai beruházási terv az eddigiekben is hasznos eszköznek bizonyult az európai beruházási szint fenntartható növekedésének ösztönzésére. A beruházási terv két évvel ezelőtti előterjesztése óta elért konkrét eredmények alapján az Európai Bizottság javasolta a terv lényegi részét képző Európai Stratégiai Beruházási Alap megerősítését és kibővítését.

Szép új tévévilág: együttműködik az Ericsson és a Google

Az Ericsson MediaFirst tv-latformja integrálódik a Google Android tévészolgáltatásához, hogy szélesítse a fizetős tv-szolgáltatók rendelkezésére álló set-top boksz-opciók kínálatát. A szolgáltatók hozzáférhetnek az Android tv-ökoszisztémájához, ezzel a szolgáltatások széles skálája és új bevételi lehetőségek nyílnak meg előttük. A fogyasztók azonnal megvásárolható fizetős tv- és OTT-tartalmakat, illetve sokkal gördülékenyebben működő és jobban integrált élményt kapnak – derül ki az Ericsson szerkesztőségünkhöz eljuttatott tájékoztatójából.

Orbán az euroszkeptikus, populista erők vezére szeretne lenni

Záporoznak a bírálatok, amiért a magyar kormány a magas kitüntetésnek számító lovagrendet adományozta a rasszizmussal és antiszemitizmussal vádolt Bayer Zsoltnak, és az ügy egyben ráirányította a figyelmet Orbán Viktor nézeteire – írja az USA Today. Tiltakozásul már több, mint 100-an küldték vissza a saját elismerésüket, köztük Tom Lantos lánya. Balogh Éva, az Amerikában megjelenő Hungarian Spectrum blog szerkesztője úgy értékeli, hogy az újságíró, a kormányfő réges-régi barátja, a Fidesz társalapítója, a rasszista és zsidóellenes ömlengések élharcosa.

Orbán a legbrutálisabb módon kihasználja a migránsellenes érzelmeket

Váratlan erővel ismét Európa nyakába zúdult a menekültválság, csak éppen a súlypont áttevődött Olaszországra – kezdi írását a Financial Times szerzője. Az idén, a múlt hónap végéig, 106 ezren jöttek hajókon, közben 2700-an vesztették életüket. Ám az európaiak minderről nemigen vesznek tudomást. Egyrészt, mert a Törökországgal kötött megállapodás eredményeként a szárazföldön elapadt a hullám. Ám a nyugalom csak látszólagos, mivel az egyezség törékeny és könnyen összedőlhet, ha az EU nem adja meg Ankarának a vízummentességet.

Migráció: Magyarország a legelutasítóbbak között – működik a gyűlöletkampány

Nemzetközi tanulmányt készített az Ipsos a migrációról és a menekültválságról 22 ország* 65 évesnél fiatalabb felnőtt lakosai körében 16 ezer személy online megkérdezésével június 24–július 8. között. Tízből hat válaszadó úgy véli, menekültnek álcázzák magukat a terroristák és tízből négyen szeretnék teljesen lezárni a határaikat.


1 2 3 4   >