15. AV Trend & Hifi Show

Címke: internet

AcerNAV-applikáció: netkapcsolat nélkül is

Megjelent az új AcerNAV alkalmazás a Liquid sorozatú okostelefonokra. A komplett GPS-rendszert a TomTom és a TripAdvisor márkák fémjelzik, adatbázisa napra kész. Az AcerNAV sokban különbözik a jelenleg piacon lévő mobilalkalmazásoktól, miközben nagyszerű menetkész eszközt ad a Liquid-sorozat használóinak kezébe.

Az internet által újra rendeződik a világ – Leonard Brody: korunk üstökösei a startup-ok

Háromezer évig lényegében ugyanolyanok voltak az emberek, de az utóbbi húsz évben az internet megjelenése és elterjedése hatalmas változást hozott. Akik hozzájutottak a világhálóhoz, más emberré váltak – mondta Budapesten, az Innotrends Hungary programján Leonard Brody, akit a nagyvilágban startup-gurunak tartanak. A világszerte ismert kanadai vállalkozó, kockázatitőke-befektető, bestseller-író és médiaszakember szerteágazó szakmai és üzleti tapasztalatának köszönhetően tanácsadója több ország kormányának, multinacionális nagyvállalatnak, kockázati tőketársaságnak, mindemellett – rendkívüli előadói képessége miatt – az egyik legkeresettebb sztárelőadónak számít a világban. (Kép: speakers.ca.)

Sikerkönyvek, könyves sikerek: a Bestsellers a netre költözik

Dávid és Góliát küzdelme? Az ezekben a napokban 22. születésnapját ünneplő Bestsellers nemzetközi/idegennyelvű könyvesbolt vezetője, a jó két évtizede hazánkban élő Tony Lang és munkatársai elhatározták: a pesti, Október 6-a utcai vállalkozás "hadat üzen" a könyves szakmában világhatalomnak számító amazon.com-nak. A Bestsellers is az internetre költözik, ám úgy, hogy csak részben válik virtuálissá, miközben megmarad a fizikai valóságában is.

Nyolcvanmillió euró az internetes platformok felpörgetésére

Az Európai Bizottság ma kezdte meg FIWARE Accelerator elnevezésű programját: 80 millió euróval támogatást kapnak az olyan kis- és középvállalkozások, startupok és internetes vállalkozások, amelyek FIWARE-technológiát alkalmazzák. A FIWARE ingyenesen hozzáférhető alternatíva a meglévő védett internetes platformokkal szemben.

Netnemzedék: lehetőségek, veszélyek, félelmek

A magyar gyermekek átlagosan 9 éves korukban kezdik el önállóan használni az internetet. Az európai országok nethasználó fiataljai közül nekik van a legtöbb ismerősük a közösségi oldalakon, 45 százalékuk száznál több igazolt kapcsolattal rendelkezik. Ugyanakkor az uniós átlagnál jóval gyengébbek a digitális írástudás és a biztonságos internet-használat területén – derült ki 25 európai ország 9–16 éves fiataljainak bevonásával készített EU Kids Online elnevezésű kutatásból.

Erotika nélkül kezdődik a tanév? – gyermekvédelmi szűrőprogram

Mától az összes hazai köznevelési intézményben és nyilvános könyvtárban szűrőprogramokkal kell gondoskodni arról, hogy a kiskorú internet-használók ne találkozzanak olyan internetes tartalommal, amely káros lehet lelki és értelmi fejlődésükre. A törvényi előírás több mint hatezer intézményt érint.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >