Címke: internet

AZ UNICEF és a Telenor közös felmérése – 25 éves az ENSZ Gyermekjogi Egyezménye

Tisztában vannak e gyermekeink az őket megillető jogokkal? Találkoznak-e és milyen gyakran olyan („felnőtt”) tartalmakkal a világhálón, amelyeket nem nekik szántak?  Mernek-e szólni erről és az őket érő más zaklatásokról a szülőknek? Egyebek mellett erről készített felmérést az UNICEF Magyar Bizottsága a Telenor támogatásával. A kutatás eredményeiről ma kaptak tájékoztatást az érdeklődők.

Minden egyben: Vodafone–Externet céges telekom-megoldás

Európa működőbb felében már sikeresen bevezetett, mobil és vezetékes lehetőségeket integráló szolgáltatást honosít meg Magyarországon a Vodafone az Externettel együttműködve. A kis- és középvállalati kör távközlési igényeire szabott szolgáltatások, a vezetékes és mobiltelefon, valamint internet egyaránt egy szolgáltatótól vehetők igénybe.

AcerNAV-applikáció: netkapcsolat nélkül is

Megjelent az új AcerNAV alkalmazás a Liquid sorozatú okostelefonokra. A komplett GPS-rendszert a TomTom és a TripAdvisor márkák fémjelzik, adatbázisa napra kész. Az AcerNAV sokban különbözik a jelenleg piacon lévő mobilalkalmazásoktól, miközben nagyszerű menetkész eszközt ad a Liquid-sorozat használóinak kezébe.

Az internet által újra rendeződik a világ – Leonard Brody: korunk üstökösei a startup-ok

Háromezer évig lényegében ugyanolyanok voltak az emberek, de az utóbbi húsz évben az internet megjelenése és elterjedése hatalmas változást hozott. Akik hozzájutottak a világhálóhoz, más emberré váltak – mondta Budapesten, az Innotrends Hungary programján Leonard Brody, akit a nagyvilágban startup-gurunak tartanak. A világszerte ismert kanadai vállalkozó, kockázatitőke-befektető, bestseller-író és médiaszakember szerteágazó szakmai és üzleti tapasztalatának köszönhetően tanácsadója több ország kormányának, multinacionális nagyvállalatnak, kockázati tőketársaságnak, mindemellett – rendkívüli előadói képessége miatt – az egyik legkeresettebb sztárelőadónak számít a világban. (Kép: speakers.ca.)

Sikerkönyvek, könyves sikerek: a Bestsellers a netre költözik

Dávid és Góliát küzdelme? Az ezekben a napokban 22. születésnapját ünneplő Bestsellers nemzetközi/idegennyelvű könyvesbolt vezetője, a jó két évtizede hazánkban élő Tony Lang és munkatársai elhatározták: a pesti, Október 6-a utcai vállalkozás "hadat üzen" a könyves szakmában világhatalomnak számító amazon.com-nak. A Bestsellers is az internetre költözik, ám úgy, hogy csak részben válik virtuálissá, miközben megmarad a fizikai valóságában is.

Nyolcvanmillió euró az internetes platformok felpörgetésére

Az Európai Bizottság ma kezdte meg FIWARE Accelerator elnevezésű programját: 80 millió euróval támogatást kapnak az olyan kis- és középvállalkozások, startupok és internetes vállalkozások, amelyek FIWARE-technológiát alkalmazzák. A FIWARE ingyenesen hozzáférhető alternatíva a meglévő védett internetes platformokkal szemben.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >