Címke: internet

Itt a legfrissebb Kobak – középpontban a média

Könyv formájában is megjelent a tavaly szeptember 25–27. között megrendezett VII. nemzetközi médiakonferencia előadásainak anyaga a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) szerkesztésében, a médiahatóság (NMHH) támogatásával készült el.A fiatalok többsége a szabadidejét továbbra is a televízió és az internet között osztja meg.

Szabad internetpiacra, a barangolási díj megszüntetésére szavaztak az EP-ben

Az internethez hozzáférést nyújtó szolgáltatók gazdasági vagy egyéb okból nem akadályozhatnak vagy lassíthatnak egyes szolgáltatásokat: így fogalmaz a távközlési jogszabálycsomag csütörtökön az Európai Parlamentben elfogadott legfrissebb változata. A képviselők az unión belül fizetendő barangolási díjak 2015. december 15-től kezdődő betiltása mellett foglaltak állást.

 

Herczog-jelentésből törvény? Olcsó, gyors internetet mindenkinek az EU-ban!

Ma tartották a plenáris vitát az Európai Parlamentben a szélessávú internethálózatok elterjedését szolgáló javaslatcsomagról. A Herczog Edit jelentése nyomán született törvénytervezet megszerezte az összes frakció támogatását, és várhatóan két hét múlva nagy többséggel megszavazza a Parlament. Az Európai Parlament ipar-, kutatás- és energiaügyi bizottságában (ITRE) korábban egyhangú támogatást kapott az a javaslat, amelynek Herczog Edit a jelentéstevője. A tervezett intézkedéscsomag nyomán a mostaninál olcsóbb és csaknem mindenki számára elérhető lesz a szélessávú internet Európában.

Szorgalmas szolgálat: lépést tart a korral Széchényi budavári könyverődje

Eredeti ötlettel, születésnapi újsággal is igyekszik olvasói és olvasói szeretteinek a kedvében járni a 18. század elején „a legnagyobb magyar”, Széchényi István édesapja, Széchényi Ferenc által alapított Országos Széchényi Könyvtár. A költségvetési pénzekkel el nem kényeztetett világhírű intézmény, amely – a méregdrágán bérbe vett Seuso-ezüstökkel ellentétben – a nemzet sajátjaként őrzi és korunk tudományos-technikai vívmányainak felhasználásával közzé is teszi a magyarság szellemi kincseinek legnagyobb részét, ilyen „hétköznapi” szolgáltatással is igyekszik hozzájárulni önfenntartásához.

Telekom 4G az összes budapesti metróban

A metróhálózat 4G lefedésével újabb lépést tesz a Telekom azért, hogy az ügyfelek növekvő adatforgalom-igényére a legújabb mobilinternet-szolgáltatással válaszoljon, a metróban is. Áprilisban a metrókban utazók számára mindenhol elérhetővé válik majd a csúcshálózat.

címkék:  4GTelekominternetmetrók
Internet-ígéretek és valóság – világelső brazilok

Hazánkban az ígérthez képest 100,34 százalékban teljesülnek a letöltési sebesség mutatói, ami azt jelenti, hogy a szolgáltatók bizonyos mértékben még jobb szolgáltatást is nyújtanak annál, mint amiről az előfizetők vásárlás előtt értesülhetnek. Ezt egyetlen másik európai ország sem mondhatja el magáról. Épp ellenkezőleg, a nyugati országokban jelentősen kisebb mértékben teljesülnek a szolgáltatók ígéretei Magyarországhoz képest – adta hírül az Internetet.hu távközlési összehasonlító portál.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >