Címke: internet

Milliárdos informatikai fejlesztés az állampolgárok szolgálatában

Egymilliárd forintba került a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEKKH) informatikai infrastruktúrájának ezekben a napokban befejeződött fejlesztése. A beruházást – mint megannyit már EU-tagságunk kezdete óta – teljes egészében az Európai Unió állta. A fejlesztés és korszerűsítés ugyancsak ráfért a hivatalra: munkatársai elképesztő mennyiségű adattal dolgoznak a közigazgatás, az önkormányzat, az üzleti szféra és persze az állampolgárokat kiszolgálandó.

Kommunikáció katasztrófahelyzetben is

A katasztrófahelyzetben ideiglenes befogadó helyre kényszerülő emberek a kritikus időszakban gyakran nem férnek hozzá vagyontárgyaikhoz vagy véglegesen elveszítik őket. A kiszolgáltatottságot az elszigeteltség érzése ronthatja. Ezt enyhítendő a Magyar Vöröskereszt és a Telenor együttműködésével jött létre a befogadó helyi távközlési hálózat.

Eredeti NordTelekom-ötlet: olcsó mobiltelefonálás magyaroknak Nagy-Britanniában

A Nagy-Britanniában élő magyarokat megcélozva kezdett mobilszolgáltatásba NordTelekom Mobile néven a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett NordTelekom. Lényege: az Angliában élő sok százezer magyar mobilja olcsón, vezetékes tarifával érhető el ittthonról, miközben a hívott félnél nincs költség, ráadásul a helyi angol, valamint nemzetközi hívások percdíja is kedvező.

Mennyből a net – szélessáv az Eutelsattól

Karácsony előtt nagyon is időszerű bejelentést tett az Eutelsat-Broadband, a világ legnagyobb műsorszóró és távközlési műhold-üzemeltetőjének az Eutelsatnak az az ágazata, amely tooway néven akár 22 Mb/mp letöltési és akár 6 Mb/mp feltöltési sebességű internetet képes szolgáltatni műholdról a vezetékes vagy mobil módon ellátatlan területek lakóinak, vállalkozásainak.

AZ UNICEF és a Telenor közös felmérése – 25 éves az ENSZ Gyermekjogi Egyezménye

Tisztában vannak e gyermekeink az őket megillető jogokkal? Találkoznak-e és milyen gyakran olyan („felnőtt”) tartalmakkal a világhálón, amelyeket nem nekik szántak?  Mernek-e szólni erről és az őket érő más zaklatásokról a szülőknek? Egyebek mellett erről készített felmérést az UNICEF Magyar Bizottsága a Telenor támogatásával. A kutatás eredményeiről ma kaptak tájékoztatást az érdeklődők.

Minden egyben: Vodafone–Externet céges telekom-megoldás

Európa működőbb felében már sikeresen bevezetett, mobil és vezetékes lehetőségeket integráló szolgáltatást honosít meg Magyarországon a Vodafone az Externettel együttműködve. A kis- és középvállalati kör távközlési igényeire szabott szolgáltatások, a vezetékes és mobiltelefon, valamint internet egyaránt egy szolgáltatótól vehetők igénybe.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >