Címke: internet

Tombolnak a digitális csirkefogók – terroristák vadásznak titkainkra

Bajban, finomabban szólva: gondban, nagy gondban vannak mindazok, akik az internetre kapcsolódnak. Mi több, még azok is, akik nem. Mert ha csupán egy ártalmatlannak látszó pendrive-ot, USB-tárolót csatlakoztatnak a számítógépükhöz, igen nagy valószínűséggel még akkor is megfertőződhetnek – derül ki a Ciscónak, az internetes hálózati piac vezetőjének a ma bemutatott éves biztonsági jelentéséből.

Így védi a személyes adatokat az IBM

Mind több online szolgáltatás követeli meg valamely személyes adat – név, lakcím, esetleg bankkártyaszám – megadását, ezek azonban könnyen rossz kezekbe is juthatnak. Az IBM kutatói által kidolgozott Identity Mixer felhőmegoldás segítségével bárki maga határozhatja meg, hogy mikor, kinek, mely adatait szolgáltatja ki az interneten.

Huawei: 10 milliárdos bejelentés a 10. születésnapon

Különösen fontos bejelentéseket tett ma délben a világ egyik info-kommunikációs óriásának, a kínai (shenzeni) gyökerű Huawei Technologies magyar leányvállalatának vezetősége a cég biatorbágyi Európai Ellátó- és Logisztikai Központjában. A leginkább közérdekű: a társaság tízmilliárd forintot fordít a hazai szélessávú vezetékes internet fejlesztésére. A közeli jövőben kereken 140 ezer háztartásba juttatja el világhálót – természetesen partnereivel együttműködésben.

A stressz rombolja a memóriát, ám van ellenszere

Szinte mindenki szenved a krónikus stressztől. Az agykutatók kimutatták, hogy nagyon szoros az összefüggés a stressz és az agyműködés között, súlyosan károsítja az agyat, sőt, a rettegett Alzheimer-kór fő okozója is. Az agykutatás középpontjába lépett jelenség azonban kezelhető; nem gyógyszerrel, hanem főleg a magatartás megváltoztatásával. A többi között erről beszélt dr. Ábrahám István neuro-endokrinológus a Professzionális Coaching Egyesület szakmai programján.

Villanyvezetéken villámgyors internet: PLA5405

Nagyfelbontású tartalmak – HD filmek, online játékok, bizonyos applikációk – közvetítésére is alkalmas 1200 Mb/mp adatsebességre képes Powerline gigabit ethernet adaptert fejlesztett ki a tajvani ZyXEL. Az eszköz a legújabb HomePlug Av2 standardra épül, telepítése könnyű és gyors.

Élménykönyvtár kiállításokkal – kiköltözik-e a várból a Széchényi?

Bár egyre több szöveget olvasunk képernyőn, a könyvekre még sokáig szükségünk lesz. Az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK) vezetői azonban értik az idők szavát, és már évek óta dolgoznak új elektronikus szolgáltatásuk fejlesztésén. A használók az Elektronikus Dokumentumküldés Országos Rendszerének (ELDORADO) köszönhetően otthonról is elérhetik a digitális tartalmakat. Tüske László főigazgató és munkatársai most azon dolgoznak, hogy a nemzeti gyűjtemény igazi élménykönyvtárrá lehessen.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >