Címke: internet

Villanyvezetéken villámgyors internet: PLA5405

Nagyfelbontású tartalmak – HD filmek, online játékok, bizonyos applikációk – közvetítésére is alkalmas 1200 Mb/mp adatsebességre képes Powerline gigabit ethernet adaptert fejlesztett ki a tajvani ZyXEL. Az eszköz a legújabb HomePlug Av2 standardra épül, telepítése könnyű és gyors.

Élménykönyvtár kiállításokkal – kiköltözik-e a várból a Széchényi?

Bár egyre több szöveget olvasunk képernyőn, a könyvekre még sokáig szükségünk lesz. Az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK) vezetői azonban értik az idők szavát, és már évek óta dolgoznak új elektronikus szolgáltatásuk fejlesztésén. A használók az Elektronikus Dokumentumküldés Országos Rendszerének (ELDORADO) köszönhetően otthonról is elérhetik a digitális tartalmakat. Tüske László főigazgató és munkatársai most azon dolgoznak, hogy a nemzeti gyűjtemény igazi élménykönyvtárrá lehessen.

Bedrótozott szálláshelyek – az internet csábítja a vendéget

Elvétve akadnak igazán előremutató, a vendégek kényelmét 21. századi módon szolgáló szállodai informatikai és telekommunikációs megoldások Magyarországon. Ugyanakkor a szálláshelyen „kívül” már az internet diktál, csak a szállásadók saját weboldala átlagosan a forgalom harmadáért „felel” – derült ki a szallas.hu és a Samsung közös felméréséből.

Romlott Magyarországon az internet-szabadság

Magyarországon tavaly egy fokozatot romlott az internet-szabadság helyzete. Ezt állapítja meg a Washington Post felmérése, amely összesen 65 államban vizsgálta, mennyire lehet szabadon hozzáférni a világhálón rendelkezésre álló információkhoz.

Milliárdos informatikai fejlesztés az állampolgárok szolgálatában

Egymilliárd forintba került a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEKKH) informatikai infrastruktúrájának ezekben a napokban befejeződött fejlesztése. A beruházást – mint megannyit már EU-tagságunk kezdete óta – teljes egészében az Európai Unió állta. A fejlesztés és korszerűsítés ugyancsak ráfért a hivatalra: munkatársai elképesztő mennyiségű adattal dolgoznak a közigazgatás, az önkormányzat, az üzleti szféra és persze az állampolgárokat kiszolgálandó.

Kommunikáció katasztrófahelyzetben is

A katasztrófahelyzetben ideiglenes befogadó helyre kényszerülő emberek a kritikus időszakban gyakran nem férnek hozzá vagyontárgyaikhoz vagy véglegesen elveszítik őket. A kiszolgáltatottságot az elszigeteltség érzése ronthatja. Ezt enyhítendő a Magyar Vöröskereszt és a Telenor együttműködésével jött létre a befogadó helyi távközlési hálózat.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >