Könnyen átalakítható, kettő az egyben eszköz. Lenyűgöző 10,1 hüvelykes kijelző. Megnövekedett teljesítmény.

Címke: internet

Nyolcvanmillió euró az internetes platformok felpörgetésére

Az Európai Bizottság ma kezdte meg FIWARE Accelerator elnevezésű programját: 80 millió euróval támogatást kapnak az olyan kis- és középvállalkozások, startupok és internetes vállalkozások, amelyek FIWARE-technológiát alkalmazzák. A FIWARE ingyenesen hozzáférhető alternatíva a meglévő védett internetes platformokkal szemben.

Netnemzedék: lehetőségek, veszélyek, félelmek

A magyar gyermekek átlagosan 9 éves korukban kezdik el önállóan használni az internetet. Az európai országok nethasználó fiataljai közül nekik van a legtöbb ismerősük a közösségi oldalakon, 45 százalékuk száznál több igazolt kapcsolattal rendelkezik. Ugyanakkor az uniós átlagnál jóval gyengébbek a digitális írástudás és a biztonságos internet-használat területén – derült ki 25 európai ország 9–16 éves fiataljainak bevonásával készített EU Kids Online elnevezésű kutatásból.

Erotika nélkül kezdődik a tanév? – gyermekvédelmi szűrőprogram

Mától az összes hazai köznevelési intézményben és nyilvános könyvtárban szűrőprogramokkal kell gondoskodni arról, hogy a kiskorú internet-használók ne találkozzanak olyan internetes tartalommal, amely káros lehet lelki és értelmi fejlődésükre. A törvényi előírás több mint hatezer intézményt érint.

WiFi-ballon 4G-vel – ingyen

Hatalmas, héliummal töltött ballonról szórja a WiFi-t a Telenor a fiatalok kedvelt találkozóhelyén, az éjjel-nappal forgalmas budapesti Erzsébet téren. Az ingyenesen elérhető internet-kapcsolatot a Hipernet 4G táplálja. Az Erzsébet téri Movilfest házban bárki ingyen kaphat szakmai segítséget a filmek vágásához, utómunkájához.

Két és félszeresére gyorsította internetjét a DIGI

A mintegy 800 ezres ügyfélkört kiszolgáló vállalkozás mostantól automatikusan a meglévő 2,5-szeresére növelte előfizetőinek az internet sebességét – változatlan áron és külön kötelezettségek nélkül. A DIGI eddigi csomagjai helyébe a DIGINet 50, DIGINet 100 és DIGINet 200 elnevezésűek lépnek.

Irak: Bevölkerung umgeht Websperre mit App

Die Smartphone-App "Firechat" der US-Firma Open Garden ermöglicht es Nutzern auch ohne Internetverbindung, Nachrichten untereinander zu verschicken - alleine in der vergangenen Woche wurde die Software rund 40.000 Mal im Irak heruntergeladen. Der Grund: Der Vormarsch der Dschihadistengruppe Islamischer Staat im Irak und in Großsyrien (ISIS) hat die irakischen Behörden dazu veranlasst, den Zugang zum Internet und bestimmten sozialen Online-Plattformen deutlich einzuschränken. (Bild: Irak: User finden Alternativen zu den Websperren / Foto: flickr.com/Rasoul Ali)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >