Címke: internet

Virtuális paradicsom, vagy pokol.com? – A digitális forradalom veszélyei és esélyei

A vasárnap zárult nemzetközi könyvfesztiválra megjelent mintegy hatszáz új kiadvány közül talán a legkevésbé hivalkodó külsejű egy kisméretű, vékonyka fehér füzet, amely egy olasz pszichológus tanulmányát rejti, és valószínűleg eddig csak kevés olvasóhoz jutott el Magyarországon, amiben közrejátszhat az is, hogy nem valamelyik ismert, nagy, hanem (szokatlanul) a Jezsuita Kiadó adta ki a korunk talán legnagyobb problémáját feszegető művet. (A képen a szerző, Giovanni Gucci.)

Nem létezik tökéletes biztonság a digitális világban

Kifogyhatatlan, folyamatosan újra termelődő témát találna – ha ma élne – Agatha Christie, Arthur Conan Doyle, Szerb Antal, Rejtő Jenő, a nemzetközi és a magyar bűnügyi irodalom megannyi nagysága digitális korunk hozadékaként. Nem kellene egyebet tenniük, mint bele-belehallgatniuk, -olvasniuk a védelmiszoftver-készítők jelentéseibe…

MVM NET: internet-nagykereskedőként viszonteladó

Európa legnagyobb, a világ egyik vezető internetforgalom-cserélőjének, a majna-frankfurti „DE-CIX”-nek (Deutscher Commercial Internet Exchange) a hivatalos viszonteladójává vált az MVM NET Zrt. A társaság hazánkban elsőként szerzett ilyen jogosultságot.

Őrült világban élünk, Idomeni a sötét idők jelképe

Megrázó élményeket szerzett a görög–macedón határon a német kereszténydemokraták egyik veterán politikusa, aki azt írja a Die Zeitben, hogy amit Idomeniben, a menekültek körében tapasztalt, az mutatja, milyen sötét időket él Európa. Ezrek vegetálnak elképzelhetetlen nyomorban, mocsokban, a zuhogó esőben, a bokáig érő sárban. A 81 éves Norbert Blüm egy éjszakát maga is a helyszínen, sátorban töltött. Megállapítja: a földrész szerencsésebb részén, magyar–osztrák vezetéssel alakulóban van az új keleti tömb. Orbánt, aki becsapta az ajtót, valószínűleg éppen most ünneplik társai a pártelnökség ülésén a migránsokkal szemben tanúsított keménységért.

FRITZ!Box für europäisches Breitbandinternet

Unter dem Motto „Schnell. Intelligent. Überall.“ präsentiert AVM auf der Cebit 2016 neue FRITZ!Box-Modelle für alle Breitbandtechnologien. DSL, Kabel, Glasfaser und LTE – FRITZ!Box gibt es für jeden Internetzugang. FRITZ!-Neuheiten und -Themen AVM (AudioVisuelles Marketing und Computersysteme GmbH) auf der Cebit in Hannover (14.3. bis 18.3.2016, Halle 13, Stand C48) vor.

Fedélzeti wifi a KLM Dreamlinerein

Már elérhető a fedélzeti wifi-szolgáltatás a Holland Királyi Légitársaság legújabb Boeing 787-es repülőgépein. A KLM bejelentette: a jövő évtől a hosszú távú flotta összes járatán kiépítik a vezeték nélküli internetkapcsolatot. A felhők feletti internetezésért természetesen fizetni kell.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >