ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: internetbiztonság

Legyen minden nap biztonságos az internet!

Jó évtizede az internetnek is van napja a világnaptárban. Pontosan: a biztonságos internetnek, amelyről az év második hónapjának második keddjén emlékeznek meg. Miként ma is tették az Európai Unió Safer Internet Programja részeként, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat felkérésére a legilletékesebbek, a világháló biztonságában különösen érdekeltek az adatvédelmi és információszabadság hatóság első emberével az élen.

Mobiltitkosító, teljes körű eszközfigyelés, félmillió eurós csalás

A Kaspersky Lab tájékoztatása szerint egy bankokat érintő csalási kampányban 500 000 eurót loptak el 190 áldozattól mindössze egy hét alatt. Az internetbiztonsági cég tájékoztatott az első mobiltitkosítóról is, amelyet 5000 dollárért árulnak a feketepiacon, és amely napok alatt 13 országban 2000 eszközt fertőzött meg. Az utóbbi hónapokban megjelentek iOS és más mobil alapú, rosszindulatú modulok „egy legális kémeszközhöz”, és újra feléledt a 2013 elején  már „hódított” MiniDuke APT-kampány, amely a kormányzati, energia-, katonai és telekommunikációs szektort, valamint az illegális szteroidok és hormonok terjesztőit célozza.

Óriás adatszivárgások, túszejtő vírusok kora

A Symantec magyarországi képviseletének mai sajtóbeszélgetésén György László, a Symantec hivatalos képviseletét ellátó MiTech Systems Hungary Kft. ügyvezetője és Gombás László a cég vezető rendszermérnöke mutatta be a biztonság-technológiai világcég éves internet-biztonsági jelentését (ISTR), adta közre a legfontosabb megállapításait. A dokumentum egyik kulcsfontosságú megállapítása: a kiberbűnözők viselkedésének korszakos változása. 

Közös érdek a kiberbiztonság – Happy Safer Internet Day!

Hagyományosan minden év februárja második hetének keddjén hívják föl a szakemberek a figyelmet a világháló lehetséges veszélyeire, és nyújtanak tájékoztatást az esetleges problémák kezeléséről. A biztonságos(abb) internet napját (Safer Internet Day – SID) ma a világ több mint száz országában megrendezik, beleértve az Európai Unió tagállamait, ekként hazánkat is.

 

Budapest bűnös város? – bot és net spamba mártva – veszélyben a mobilok

Bár a sebezhetőségek száma ötödével csökkent 2010-hez képest, a rosszindulatú támadások elképesztő méreteket öltöttek: arányuk jó négyötödével emelkedett tavaly – derül ki a Symantec ma Budapesten ismertetett legfrissebb,17. Internetbiztonsági tanulmányából. A jelentésből kiderül: a fejlett célzott támadások nem kímélik sem a nagy-, sem a kisvállalatokat, az adatsértések száma folyamatosan növekszik, a támadók pedig továbbra is a mobil fenyegetésekre összpontosítanak.

E-készségek európai hete – javításra szorul az internet biztonsága

„A tömeges adatforgalom menedzselése a 21. század egyik legizgalmasabb kihívása, egyben a legnagyobb gazdasági lehetősége is” – fogalmazott Herczog Edit az E-készségek európai hete (e-Skills Week 2012) rendezvénysorozat nyitókonferenciáján Brüsszelben.


1 2 3   >