ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: irodaház

Bővíti budai központját a SAP – új munkahelyek, jógaterem, szauna

Négymilliárd forintos beruházást jelentett be a SAP üzleti szoftvercég, melynek köszönhetően csaknem kétszázötven új munkahely létesült, illetve jön majd létre a magas hozzáadott értéket produkáló hazai informatikai ágazatban. A beruházás újabb irodaépületet létesítésével is jár a budai Graphisoft-parkban.

A gazdaság motorja is lehet az ingatlanpiac élénkülés

Dinamikus piac, fejlesztést szolgáló telkek minden mennyiségben, kedvező gazdasági folyamatok, föllendülő hitelezés, alacsony infláció, élénkülő fogyasztás – ezekkel a címszavakkal jellemezhető az, ami most éppen tapasztalható a hazai ingatlanpiacon. A cseh és a lengyel piac már néhány éve lendületet kapott. Idehaza a múlt év második felétől vált egyértelművé: az ingatlanpiac növekedési pályára állt.

Tombol a CSOK-láz: kilencéves csúcson a GKI–MGYOSZ-ingatlanindex

A GKI-MGYOSZ fővárosi és magyarországi ingatlanpiaci index értéke 2016 januárjában egyaránt csaknem 3–3 ponttal magasabb volt a negyedévvel azelőttinél. Mindez 35 negyedévi csúcs: legutóbb 2007. III. negyedévében jártak ilyen magasságokban az indexek. 

Egy „letartóztatott ingatlan” Kijevben – A magyar befektetők pénze kell, ők maguk már kevésbé…

Az Európai Unió és Ukrajna között január elsejétől érvénybe lépett társulási szerződés, továbbá az ezt megelőzően elfogadott kijevi törvények és rendeletek egyaránt azt hívatottak elősegíteni, hogy Ukrajna mielőbb túljusson a gazdasági ellehetetlenülés állapotán, fejlődjék végre a szabadkereskedelem, jöjjenek bátran a befektetők. Ezekre építve három magyarországi cég (is) elhatározta, hogy ukrajnai üzleti kapcsolatait továbbfejleszti, ám a dolgok a gyakorlatban másként alakultak…

Csepel akár nyerhet a válságon – már multik is felfedezték a szigetet A válság nyertesei közé tartozhat Csepel, pontosabban a szigetnek a fővároshoz tartozó része. Az egykori Csepel Művek hatalmas, mintegy egymillió négyzetméteres ipari területén mind többen keresik az olcsó, kiváló infrastruktúrájú ingatlanokat. Az ott működő vállalkozások jelenleg 12 ezer embert foglalkoztatnak.
Üzleti központ nyílt Óbuda kapujában Az első budai irodaközpontja megnyitásával bővíti jelenlétét Magyarországon a Regus csoport, a világ egyik vezető munkahely-teremtője. Az Óbuda Gate a cég negyedik, Magyarországon fölépített irodaháza. A vállalat az új központ megnyitásával válaszol a cégek folyamatosan növekvő igényeire.

1 2   >