ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: jogvédelem

Kibillenő egyensúly: félelem, elidegenedés, előítélet

Százak haltak és sebesültek meg 2015 januárja és 2016 decembere között az Európai Unió (EU) államainak területén elkövetett erőszakos támadásokban. Fegyveresek végeztek velük, öngyilkos merényletek áldozatai lettek vagy előre megfontolt szándékkal elütötték őket, miközben átkeltek az úton. A kegyetlen bűncselekmények célpontjai nem csupán az áldozatok, hanem a társadalmak voltak. Támadás érte az emberek életét és gondolkodásmódját is.

Együtt-PM: rémálomba illő rendőrségi támadás – norvég felháborodás

Az Együtt-PM szerint hétfőn a rendőrség „rémálomba illő támadást” hajtott végre az Ökotárs Alapítvány és a Demokratikus Jogok Fejlesztéséért Alapítvány (Demnet) irodáinál. Szabó Tímea társelnök maii, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, eljött az éberség ideje, meg kell szervezni a jogvédelem kis köreit.

Francia lemezkiadók perelik a YouTube-ot (HENT) A független francia lemezkiadókat tömörítő Société civile des Producteurs de Phonogrammes en France (SPPF) szerzőijog-sértés miatt pert indított a YouTube ellen. A szervezet 10 millió euró kártérítés megítélését és a jogsértő videók eltávolíttatását kéri a bíróságtól – írja a Billboard.biz portál.
Brit javaslatok az illegális letöltők ellen (HENT) Az illegális letöltés arányának visszaszorítására irányuló új javaslatokkal álltak elő a brit jogvédők. Olyan technológiai megoldások bevezetését szorgalmazzák, amelyek lassítanák és megnehezítenék a jogvédett fájlok illegális letöltésének folyamatát – olvasható a Guardian honlapján.