ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: kábítószer

Új uniós cselekvési terv a kábítószerek ellen

Az Európai Bizottság ma új cselekvési tervet terjesztett az Európai Parlament és a Tanács elé, mely a 2017–2020-as időszakra fokozott uniós fellépést irányoz elő a kábítószer-használat és a kábítószer-kereskedelem ellen. Az EU 2013 és 2020 közötti időszakra vonatkozó kábítószer-ellenes stratégiájára.

Halálbüntetés elleni világnap, 2015: kábítószerért halál

A halálbüntetést továbbra is a kábítószerek ellen vívott háború eszközeként használják. Aggasztóan sok az olyan ország, amely halálbüntetést szab ki kábítószerekkel kapcsolatos bűncselekményekért. Mindez egyértelműen sérti a nemzetközi jogot, ahogy erre az Amnesty International is felhívja a figyelmet ma, október 10-én, a halálbüntetés elleni világnapon. (Képe: tagesspiegel.de)

Orbánt ki kéne rakni az EPP-ből – Magyarország példa a demokratizálódás félre csúszására

A német elemzők szerint Orbánt nem kéne tovább megtűrni az EPP-ben, az Európai Néppártban. Magyarország arra példa, miként csúszhat félre a demokratizálódási folyamat, ha lelkiismeretlen populisták kerülnek a kormányrúdhoz. – A Le Monde tudósítója úgy véli, budapesti, VIII. kerületi polgármester, Kocsis Máté drogteszt-javaslata egyértelmű jele, hogy Magyarország az erős kéz politikáját választja a kábítószer-használat visszaszorítása végett.

TASZ-kampány a fertőzések és a drogszemét ellen

Fővárosiak ezrei írták alá a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) jogvédő szervezet petícióját, amelyben arra kérik a város és az ország vezetőit, hogy lépjenek fel a mostaninál hatékonyabban a HIV-járvánnyal és az utcai drogfogyasztással szemben. A fővárosban néhány ezer injekciós drogfogyasztó él, jórészt a VIII. kerületben, a Józsefvárosban. 

Élj kábszer nélkül! – Szoba a Nyolcban Fórum

A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) jogvédő szervezet Szoba a Nyolcban Fórum című, június 26-i nyilvános rendezvénye a kábítószer-ellenes világnap alkalmából szeretné felhívni a közvélemény és a döntéshozók figyelmét arra a válsághelyzetre, ami a magyar fővárosban az új dizájner-drogok injektálásával, a frissen kiszűrt HIV-fertőzésekkel és a Kék Pont Drogkonzultációs Központ és Drogambulancia Alapítvány tűcsere-programjának bezárása folytán állt elő. 

Izomagyak! – üljünk be a hűvös moziba

Támad a szaharai hőség, és klímaberendezés híján érdemes bemenekülni valahová, ahol átvészelhetünk néhány forró órát. Ha nem akarunk egy pláza folyosóján darvadozni, üljünk be az emeleti, klimatizált filmszínházba. Persze nem mindegy, hogy mit vetítenek.


1 2 3   >