ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: kék vonal

Együtt a mostaninál jobb, biztonságosabb internetért

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat felkérésére hatóságok, informatikai vállalatok, civil szervezetek és gyerekek fognak össze, hogy a biztonságos internet napja alkalmából felhívják a figyelmet a mostaninál biztonságosabb és jobb internetezés fontosságára és alapvető szabályaira.

A Skype is segíti a gyerekek Kék Vonalát

A családon belüli gyermekbántalmazásra hívja fel a figyelmet a Sanoma Média Budapest és a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány ebben a hónapban. A Skype-on futó bannerek a nyitóoldalon és a párbeszéd-ablakokban láthatóak az ünnepek alatt. A telefonos segítségnyújtáson túl a gyerekek chaten vagy e-mailen keresztül is fordulhatnak az alapítvány munkatársaihoz; külön gyerekjogi munkacsoport foglalkozik tanácsadással, konkrét esetek kezelésével.

Adomány- és segélyvonalakat népszerűsítő weboldal

A civilszervezetek támogatására a Telenor a fontosabb adomány- és segélyvonalak elérhetőségeit listázó gyűjtőoldalt hozott létre. A telefonos segítségnyújtást lehetővé tevő szolgáltatások szolgáló telefonszámok mellett az Adhat Vonal és a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány is szerepel.

A (még) biztonságosabb internetért – áldás és átok is lehet a világháló

Ma hazánkban is megemlékeztek a "safer internet day"-ről, a (még) biztonságosabb internethasználat napjáról (SID), amely a 2004-benkezdeményezett első rendezvény óta világméretű eseménnyé fejlődött. Az idén 6 kontinens több mint 100 országának naptárában szerepel ez a nap, természetesen az Európai Unió 27 tagországában is. Az idei téma: Jogok és felelősségek az online világban, a nap jelszava: “Net-riszpekt!” 

Kiberzsiványokkal küzdenek a Norton-lovagok

Jobb félteni a számítógépes adatainkat, mint megijedni. Még azok után is, hogy ma csaknem "halálra rémísztették" a világ legnagyobb számítógép- és internetbiztonsági cége, a Symnatec szakemberei az újságírókat, akiket azzal az ártatlannak tetsző szándékkal hívtak tájékoztatójukra, hogy elmondják: megjelent a Norton Internet Security és a Norton AntiVirus 2012. évjáratú programja. Csakhogy a körítés ez alkalommal meglehetősen ijesztő volt. Íme:

Az internet sötét bugyrai – segítséget ajánl a Kék Vonal

Határozott fellépést várnak a Safer Internet Plus projekt hazai képviselői az öngyilkossággal foglalkozó honlapok, internetes fórumok szabályozásával kapcsolatban. Az interneten is számos, öngyilkossággal kapcsolatos anyag érhető el. Ezek egy jórésze nem az öngyilkosságok megelőzését szolgálja. Sőt! Ha egy serdülő információt keres arról, hogyan tehet kárt magában, hogyan kövessen el öngyilkosságot úgy, hogy esélye se legyen túlélni a kísérletet, percek alatt talál a témában jártas társakat az internetes fórumokon, és sok ötletet ad a média is. Ha a segítő helyekről, a valódi megoldásokról szeretne olvasni, sokkal többet kell kutakodnia.