ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: költségcsökkentés

Internet: húsz szolgáltató vetélkedik az ügyfelek többségéért

A hűségidő lejártával főként az internetes szolgáltatáscsomag váltására nyitottak a hazai ügyfelek – derül ki a Netrisk.hu távközlési szolgáltatási oldalán, a Telenet.hu-n végzett felmérésből. A mintegy hétezer válaszból az is kiolvasható, hogy az átlagos ügyfél ragaszkodik valamelyik jól ismert szolgáltatóhoz, 72 százalék számára ugyanis fontos a kiválasztott szolgáltató ismertsége.

Sikeres a közösségi autómegosztás Bécsben

Kedvezően hat a városi mobilitásra a carsharing, vagyis az közösségi autómegosztás Bécsben. Egy friss tanulmány szerint 100 ezer bécsi használja ezeket a szolgáltatásokat, ennek köszönhetően évente összesen 44 millió kilométerrel kevesebb utat tesznek meg a személy-gépjárművek, ezáltal 7000 tonnával kevesebb szén-dioxidot juttatnak a levegőbe.

Faggyúfénytől a LED-ig: megújul a bécsi közvilágítás

LED-es lámpatestekre cseréli a teljes közvilágítását az osztrák főváros 2017–20 között; a munka 55 ezer fényforrást érint, és kétezer háztartás éves átlagfogyasztásának megfelelő energia-megtakarítással ér föl. Bécsben jelenleg 153 200 világítótest működik 244 ezer lámpával; éves fogyasztása 51 800 megawattóra. A valamikori császárvárosban 329 évvel ezelőtt gyúltak ki az első köztéri lámpák; napjainkban 2900 kilométerre rúg kivilágított utak és utcák hossza. (A képen: bécsi közvilágítási lámpa 1923-ból.)

Milliárdokat takaríthatnak meg a kkv-k a nyomtatáson

Évente jó néhány milliárd forinttal csökkenthetnék  költségeiket a hazai kis- és közepes vállalatok, ha a  működésüknek megfelelő nyomtatási technológiára váltanának – hangzott el ma a magyar HP szakmai sajtóbeszélgetésén. Somossy Krisztián és Perjési Zoltán, a a Hewlett-Packard Informatikai Kft. két vezető szakembere a tintasugaras és a lézernyomtatók helyes (tehát: hol, melyiket célszerű működtetni) használatának szakmai rejtélyeibe igyekezett beavatni a szakújságírókat.

Az egész gazdaságra hatnak az informatikai és távközlési szolgáltatások

Lábadoznak a pénzügyi-gazdasági válság legnehezebb évei után a hazai kis- és középvállalatok. Többségüknél látványos beruházások még nem kezdődtek ugyan, de már keresik a fejlesztési és költségcsökkentési lehetőségeket a hatékony működés végett.

Távközlési költségcsökkentés magyar módszerrel nem csak itthon

A magyar piacon kidolgozott és edződött távközlési költség-optimalizálási módszertan távoli kontinenseken is bevált. Az INSEAD, Európa vezető posztgraduális nemzetközi iskolája a magyar SciamuS-t kérte fel tanácsadónak a telekommunikációs költségek optimalizálás végett. Az egyre nagyobb költségű távközlés ésszerűsítése a legtöbb vállalat, vállalkozás esetében várat magára, noha tudjuk, hogy a megtakarítás nemzetközileg is nagyon fontos.


1 2 3   >