ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: költségek

A legszegényebbek költenék a legtöbbet a saját temetésükre

Csak a magyarok harmada gondolja úgy, hogy teljesen saját magának kellene előteremtenie a temetésének költségeit, 44 százalék szerint ez mások, az állam, a hozzátartozók vagy az örökösök dolga – derült ki a 4Life Direct biztosításközvetítő megbízásából készült országos reprezentatív kutatásból.

Radioaktív felhő takarja el Paks-2 tényleges költségeit

Politico úgy látja, hogy radioaktív felhő takarja el Paks-2 tényleges költségeit, így az Európai Unió is csak nehezen tudja nyomon követni a tényleges kiadásokat. Félő ugyanakkor, hogy a végszámla összege messze meghaladja majd a hivatalos becsléseket és ez alaposan kihat majd az ország költségvetésére. A bizonytalanság abból fakad, hogy átláthatatlanok az éves pénzügyi terhek. Romhányi Balázs a Költségvetési Felelősségi Intézettől ott látja a gondok okát, hogy egytől egyig titkosak a szerződések a műszaki részletekről, a pénzügyi háttérről és a kölcsönökről. 

Beszállnának a horvátok a paksi bővítésbe

A jelek szerint az európai tagállamok mást és mást értenek igazságosságon, illetve szolidaritáson, amikor a Bizottság legújabb javaslata kapcsán a menekültválság megoldása a tét – írja a Frankfurter Allgemeine Zeitung. A visegrádi csoport pl. kemény szavakkal elutasítja, hogy fejenként 250 ezer eurót  fizessenek azok az országok, amelyek nem fogadnak be migránsokat. Szijjártó Péter egyenesen zsarolásról beszélt. A V4-ek nem kérnek abból a kötelező határozatból sem, amely 116 ezer menekültet telepítene át Görög- és Olaszországból. 

Paks II.: környezet- és korrupcióveszélyes

Nőtt a veszélye az atomerőművek elleni esetleges terrortámadásoknak is az európai terrorfenyegetettség növekedésével. – Egyebek között ezzel foglalkozott az Energiaklub „Paksról komolyan” című rendezvénysorozatának legújabb, immár nyolcadik eseménye.  – Az Energiaklub  számos tanulmánnyal bizonyítja: Paks II. tetemes költségvetési következményekkel járna.

„Nem tehetjük meg, hogy ne Merkelt kövessük”

Németországnak nincs egyéb alternatívája, minthogy végig járja a „merkeli útat”: a migránsprobléma legtöbb terhének felvállalásával az EU fennmaradásáért küzd – állítja a Kieli Világgazdasági Kutató Intézet igazgatója a Zentai Péternek (a képen) adott interjújában. A világ mértékadó közgazdászainak első soraiban számon tartott tudós, Dennis Snower szerint óhatatlanul összeomlik az EU, ha a „merkeli kísérlet” nem sikerül, és ha Nagy-Britannia kilép az unióból. Az Alapblogon megjelent interjúból kiderül, hogy Németország költségvetését jövőre is és az azt követő évben is átlagosan mintegy 25 milliárd euróval terheli a migránsok integrációja, utána a terhek fokozatosan csökkenhetnek, a folyamat várhatóan több gazdasági-pénzügyi eredményt, mint veszteséget fog a végén produkálni.

Erre is gondolni kell: biztosítás végtisztességre

A saját temetésről való gondoskodás igénye igen mélyen gyökerezik az idősek tudatában. E gondoskodásnak számos formája ismert, a saját bankszámlán gyűjtögetett megtakarítás mellett az ezredfordulót követően egyre népszerűbbek lettek a végtisztesség költségeit térítő biztosítások is. Jó évtizeddel ezelőtt a klasszikus költségfedező biztosítás volt a jellemző, napjainkban élethosszig tartó kockázati életbiztosítást kínálnak erre a célra hazai biztosítók.


1 2   >