ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: költségvetés

Halasztódik a győri helyi közlekedés korszerűsítése – sürgető a vasútállomás fölújítása

Elfogadta Győr közgyűlése pénteken a város idei költségvetését, a források ez évi összege több mint 15 milliárd forinttal meghaladja a tavalyit. A rendeletben, amelyet az ülésen 17 igen és 4 nem szavazattal, 1 tartózkodás mellett fogadtak el, 41 milliárd 626 millió forint bevételi és 55 milliárd 181 millió forint kiadási főösszeg szerepel.

Az uniós költségvetés a gazdaságélénkítésre, a menekültválság kezelésére összpontosít

Az uniós intézmények ma megállapodásra jutottak az Európai Unió 2017. évi költségvetéséről. A Bizottság által az év közben előterjesztett javaslattal összhangban az EU 2017-ben többet fog költeni Európa versenyképességének és biztonságának erősítésére. Szintén több forrás áll majd rendelkezésre a menekültek befogadásának és beilleszkedésének támogatására, valamint a migráció kiváltó okainak kezelésére a származási és tranzitországokban. A 2017. évi uniós költségvetés 157,9 milliárd euró összegű kötelezettségvállalási előirányzatot és 134,5 milliárd euró összegű kifizetési előirányzatot tartalmaz. A teljes közleményt itt olvashatja.

Százmilliárdok oktatásra, egészségügyre, gyermekellátásra Bécsben

Elkészült az osztrák főváros 2017-re szóló költségvetési tervezete, amely 12,822 milliárd euró bevétellel és 13,392 milliárd euró kiadással számol. A hiányzó 569 millió eurót most még hitelből fedezi a magisztrátus, de 2020-ra nullaszaldóssá szeretné tenni a büdzsét. Már azt is tudható, hogy miképpen.

Az EU 2016. évi költségvetési tervezete – munkahelyek, növekedés, versenyképesség

A Bizottság ma előterjesztette a 2016. évi uniós költségvetési tervezetet, amely 143,5 milliárd euró összegű kifizetési előirányzatot tartalmaz az európai gazdaság fellendülésének támogatása és az emberek életszínvonalának javítása végett Európában és azon túl is. Ezt az összeget az Európai Unió az innováció fellendítésére, munkahely-teremtésre, a tagállamok és a régiók közötti konvergencia elősegítésére, a migráció hatékonyabb kezelésére, valamint az EU mint globális szereplő szerepének további erősítésére használja majd fel. A tervezet emellett hozzájárulást tartalmaz az európai beruházási terv középpontjában álló Európai Stratégiai Beruházási Alaphoz is. A tervezetet a Bizottság az Európai Parlament és az uniós tagállamok részére küldi meg, amelyek közösen döntenek majd a végleges költségvetésről.

Az Európai Parlament elfogadta a 2015-i uniós költségvetést

A Parlament ma elfogadta a 2015-i költségvetést és többletforrásokat szavazott meg a 2014-re. A jövő évre 145,32 milliárd euró áll rendelkezésre kötelezettségvállalásokra, 141,21 milliárd euró konkrét kifizetésekre, a 2014-i rendezetlen számlák kifizetésére pedig további 4,25 milliárd eurót ad Európa.

Növekedési jelentés, 2015: munkahelyteremtés, befektetések

Az Európai Bizottság által ma közzétett 2015. évi éves növekedési jelentééséneks középpontjában az áll, hogy Európát határozattan visszaterelje a fenntartható munkahelyteremtés és gazdasági növekedés útjára. Az új Bizottság hivatalba lépése és munkahelyteremtést, növekedést, méltányosságot és demokratikus változást célzó ambiciózus programja jó pillanat ezen új lendület létrejöttéhez.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >