ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: környezetbarát

Töltőállomás-hálózatot épít ki Bécs elektromos autókhoz

Két év alatt mintegy ezer elektromos töltőállomás megépítésével számol Bécs, hogy a mostaninál népszerűbbé tegye az e-autókat. A jövőben közlekedési lámpáról és lámpaoszlopról is lehetne autót tölteni és nyilvánosan hozzáférhetővé tennék a magánterületen álló töltőállomásokat is.

A természetesség jegyében: arculat-megújítás

Friss, élettel teli és bájosan gömbölyű – a legtalálóbban ekként jellemezhető röviden az Ecover új arculata. A változás teljes körű volt: megújult a cégér, a jelszó és a termékcsomagolás is. Jelenleg az Ecover fogalmazza meg az iparági fenntarthatósági standardokat, alkotja meg természetes (növényi és ásványi), bio alapú összetevőkből környezetbarát termékeit.

EcoTram, Bécs: sikeres az energiatakarékos villamos

Egy átlagos osztrák háztartás éves fogyasztásának megfelelő mennyiségű energiát takarított meg próbajáratán a bécsi energiatakarékos villamos, az EcoTram. Ez az első villamos, amelybe hőszivattyút is szereltek. A Wiener Linien és több cég – például a Rail Tec Arsenal, a Siemens, a Vossloh Kiepe, a SCHIG mbh és a TU Wien – közös kezdeményezése 2009-ben kezdődött, és a Klima- und Energiefonds is támogatta.

Evopro Modulo: kész a sorozatgyártásra a magyar e-busz

JAP 001: jelképes rendszámot kapott az evopro vállalatcsoport villany-autóbusza. A JAP az elektromos mobilitást serkentő 265 milliárd forintos Jedlik Ányos Program rövidítése, a 001 pedig a járműveket (is) fejlesztő-gyártó társaság Modulo buszcsaládjának prototípusát jelöli.

Evopro Modulo: a hazai fejlesztésű elektromos busz

Az elektromos és CNG (Compressed Natural Gas, vagy sűrített földgáz nagy nyomás alatt tárolt szénhidrogén gázok elegye, amelyet gépjárművek üzemanyagaként is használnak) -hajtású Zöld Taxi Flotta után, a zéró emissziós városi tömegközlekedési koncepciójának újabb mérföldkövéhez érve mutatja be az evopro csoport a jövő héten a Modulo buszcsalád elektromos hajtású prototípusát.

Szélesvásznú képernyők munkához, mozizáshoz

Megjelent az Acer B6 jelű, nagy felbontású monitorsorozata. A tajvani gyártó két képernyő-mérettel – 27 (B276HUL) és 29 (B296HCL) hüvelykes kivitelben – kínálja. A termék kontrasztaránya 100 000 000–1 (Acer Adaptive Contrast Management technológia), tűéles és egyben élethű, mozi jellegű képet produkál, ami különösen alkalmas a legújabb nagyfelbontású tartalmakhoz.


1 2 3 4 5 6 7 8 9   >