ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: környezettudatos

A földigiliszta az új házi kedvenc Bécsben

Egyre több bécsi osztja meg otthonát gilisztákkal, amelyek a gondozásért cserébe értékes komposzttal látják el gazdáikat. A hasznos társbérlők egy hokedlihez hasonló faládában laknak, és csupán némi zöldhulladékra van szükségük. A jól kezelt ládában három hónap alatt megduplázódik az állomány, és nincs szükség a lakók utánpótlására.

Ökoóvoda nyílt Törökbálinton – EU-pénz Bóbitára

Ma átadták rendeltetésének a 180 kis- és nagycsoportost befogadó törökbálinti Bóbita Óvodát, amely egyben a város 
első öko-óvodája. A 2008-ban kezdődött, 817 millió forintos beruházás 250 millió forint EU-támogatással, valamint 
Törökbálint Város Önkormányzata saját forrásainak felhasználásával valósult meg.

Indiában a legzöldebbek a fogyasztók – a magyarok az átlagnál környezettudatosabbak

A National Geographic tizenhét országra kiterjedő felmérése szerint az indiai, brazil és kínai fogyasztók a legzöldebbek, az amerikai, kanadai francia és brit állampolgárok fogyasztása bizonyul a leginkább környezetterhelőnek. A kutatás szerint a magyarok az átlagosnál zöldebb életvitelt folytatnak.

Környezetvédelmi kitüntetést kapott a Pannon Ház A Pannon nemrégiben átadott új irodaháza, a Pannon Ház a vállalat környezettudatos megoldások iránti elkötelezettségét jelző, magas elismerésben részesült:  az irodaházban kiépített hőszivattyús rendszer a KÖVET Egyesület „Legnagyobb magasan csüngő gyümölcs” díját érdemelte ki.
Szent Iván a sínekre épült Biatorbágyi Faluházben Szent Iván napi népszokások, pl. tűzugrás felelevenítésével, gyermek-táncházzal, Lovasi András, a Csík- és a Szeret zenekar örömzenéjével készül a Biatorbágyi Faluház június 24-ére, egyszerre kínálva alternatívát a tradicionális és a mainstream stílus kedvelőinek.
Eiffel-torony a pesti Városháza parkban – csokoládé a gyűjtőknek Mától május 29-ig látható a fővárosi Városháza Parkban a hulladék szelektív gyűjtését és újra hasznosítását népszerűsítő, 12 méter magas Eiffel-torony, amely 15 ezer használt alumínium dobozból készült. A különleges alkotás avatásán részt vett Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes és Dióssy László, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium szakállamtitkára is.