Címke: környezetvédelem

Párizsban bemutatták az elektromos buszrendszert

Az ABB újszerű technológiája volt az egyik fénypontja a fenntartható közlekedési rendszereket bemutató párizsi szemlén. A Párizsi Tömegközlekedési Hatóság (RATP) által szervezett kiállításon a jövő városi közlekedése számára kínált megoldások szerepeltek. Az ABB megoldása, a TOSA (—> optimális energiaellátású közlekedési rendszer) képviselte az egyetlen, teljesen elektromos változatot; alkalmazását egy csuklós autóbuszon szemléltették.

Országos diákújságíró-verseny – brüsszeli jutalommal

Lezárult az Európai Parlament támogatásával indított Diák rEPorters országos diákújságíró-versenyének első fordulója. Harminc szerkesztőség versenyzői közül hét regionális győztest választott ki a zsűri. A csapatok rendkívül színes és eredeti pályázatokat nyújtottak be. 

Zöldül a „nagy piros”: elektronikus szerződéskötés

A Vodafone Magyarország teljes egészében átáll az elektronikus szerződéskötésre, így az eddiginél sokkal gyorsabban és környezetkímélőbb módon kerülhet sor az új szerződések megkötésére, valamint a régiek meghosszabbítására, módosítására.

Megnyílt a harmadik Bosch-osztály Hatvanban

A tavalyi, hagyományteremtő Bosch-egészségnap után ma újabb tematikus napot tartottak a hatvani Szent István Általános Iskolában: ezúttal a környezetvédelem volt a középpontban. A rendezvényen adták át hivatalosan is a kisiskolásoknak azt az osztálytermet, amelyet a nyáron újítottak fel a Bosch jóvoltából.

Wien-Aspern: város a város peremén

Autó nélküli város, 240 hektár gondosan megtervezett terület: 2030-ig húszezer lakos és húszezer új munkahely lesz Bécs egykori, a régi szép békeidőkben, 1912-ben fölavatott, 1977-ig szolgált repülőterének helyén, olyan környezetben, ahová már holnap szívesen beköltöznék az ember.

Energiacímke, vastagabb szigetelés, háromrétegű ablak – alapvető takarékossági, környezetvédelmi változások

Rövidesen alapvető változások lépnek érvénybe a központi fűtésre és melegvíz-előállításra szolgáló készülékek energia-megtakarítási, hatékonysági követelményeiben. Minden kazánt, bojlert energiacímkével látnak el. A közpénzből megvalósuló, rezsicsökkentő felújításokra pedig ezentúl minden eddiginél szigorúbb építési szabványok érvényesek.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >