Könnyen átalakítható, kettő az egyben eszköz. Lenyűgöző 10,1 hüvelykes kijelző. Megnövekedett teljesítmény.

Címke: környezetvédelem

Fizette az Európai Unió – napelemek szolgáltatják az áramot Budakeszin

Csaknem százmillió forintos európai uniós támogatásból napelemes rendszert építettek ki a budakeszi polgármesteri hivatalban, a Széchenyi Általános Iskolában és a Pitypang Óvodában. A beruházás ma műszaki átadás-átvétellel zárult; a település környezetbarát és gazdaságosan üzemeltethető intézményekkel gazdagodott.

Európai uniós támogatással készült az Evopro villany-autóbusza

A Jedlik Ányos-terv részeként támogatja a kormány az elektromos hajtású közlekedést és az ezt kiszolgáló magyar termékek exportképessé tételét – mondta Glattfelder Béla, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságszabályozásért felelős államtitkára hétfőn sajtótájékoztatón Budapesten. A tájékoztatón mutatta be az Evopro Holding Zrt. az általa gyártott, első, kompozit szerkezetű elektromos autóbuszt. (Kulcsár Szabó Gergely felvételei.)

Négyszáz gépkocsivezetőt vesz föl az Európai Unióban terjeszkedő Waberer’s

Négyszáz gépjármű-vezetővel növeli munkatársainak számát a Waberer’s International Zrt., Európa egyik nagy közúti fuvarozó társasága azt követően, hogy az év első felében már bejelentett egy több száz fős létszámbővítést. Az új munkatársak felvétele a társaság járműállományának látványos, 1300 szerelvénnyel gyarapítása, valamint az egy kamionra jutó sofőrök arányának a növelése indokolja. Ez utóbbi intézkedés – amely meghosszabbítja járművezetők pihenésre fordítható idejét, javítja a munkavégzés biztonságát – évente százmillió forint többletkiadással jár a Waberer’s számára. 

Hajtás Pajtás: áruszállítás villanybiciklivel

A múlt évet 253 millió forintos bevétel mellett 15 millió forintos nyereséggel zárta a futárszolgáltató Hajtás Pajtás Kft., de ez még messze van a csúcsévnek számító 2007-i 450 millió forintos bevételtől – mondtaKürti Gáborügyvezető csütörtökön sajtótájékoztatón, Budapesten.

Az első X-et ünnepelte az IKSZ – 2,7 milliárdos haszon az italos kartonok gyűjtéséből

Ha már szelektív ügyről van szó: kitűnő tortát szelektált, azaz választott az ünnepelt, hogy méltó módon emlékezzék meg a szakma és az eseményre meghívott újságírók körében az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés (IKSZ) a saját, tízedik születésnapjáról. A jubileumon elhangzott legfőbb bejelentés: tíz esztendő alatt jó 2,7 milliárd forint gazdasági érték létrehozásában működött közre az italos kartondobozok szelektív gyűjtése révén az IKSZ.

Nagyrészt EU-pénzből napelemmező épül Darvason

Áramtermelő napelemes rendszer épül ki a Hajdú-Bihar megyei Darvas külterületén – az Európai Unió támogatásával. A mintegy 4000, vékonyfilmes napelemből álló, 499 kW névleges teljesítményű napenergia-beruházásnak köszönhetően több mint 550 tonnányi szén-dioxiddal csökken hazánk üvegházgáz-kibocsátása évente.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >