17. AV Trend & Hifi Show

Címke: környezetvédelem

Trump és a tudomány – tiltakozó amerikai tudósok

Április 22-én, a Föld napján utcára vonulnak az amerikai kutatók, hogy a Trump-kormányzatnak a tudomány eredményeit kétségbe vonó intézkedései ellen tiltakozzanak. Más országokban eddig legalább száz helyszínen szerveznek szimpátiatüntetést. – Tátrai Péter lapszemléje a Science, a Nature, a Scientific American, a New Scientist és a National Geographic elmúlt hetekben megjelent írásaiból. (Kép: Huffington Post)

Bécsben a teherbringára is van pénzt

Bécs mindent megtesz azért, hogy lakosai autó helyett kerékpárral közlekedjenek. Ez év márciusától például akár 800–1000 euróval is támogatná, ha egy család szállítmányozásra is alkalmas új biciklit vásárolna. A teherkerékpárok az idén központi szerepet játszanak Bécs életében, mivel március 20–21-én az osztrák fővárosban rendezik meg az európai kerékpáros logisztikai konferenciát.

Bécsben tartósan jó a levegő

Felére csökkent az osztrák főváros és környékének levegőszennyezettsége 2003 óta. A város környezetvédelmi intézkedéseinek köszönhetően a szállópor értékét a 2016-i mérések alapján tartósan 40 µg/m3 alatt sikerült tartani, ami azt jelenti, hogy Bécs tavaly immár 5. alkalommal végzett az Európai Unió által meghatározott határérték alatt.

Anna rémálmai – jönnek-e tevék a Hortobágyra?

Bevallom, először csak félig olvastam el a Noran Libro kiadótól kapott könyvet. Bár olvasmányosnak találtam Jostein Gaarder (a képen) írását, de az Anna világa akkoriban nem érintett meg igazán. Didaktikus ifjúsági lányregénynek, szimpla környezetvédelmi propagandának tartottam. Furcsa módon Donald Trump amerikai elnökké választása jutatta eszembe a kötetet. Levettem a polcról és végigolvastam.

Karácsonyi vásárok Bécsben – hangulat és haszon

Már a hivatalos megnyitó előtt megrohamozták az érdeklődők a Christkindlmarktot, a Bécsi Városháza előtti mesevilágot. Az osztrák főváros legnépszerűbb karácsonyi rendezvénye Bécsi Karácsonyi Álom néven újult meg. Az idén 19 karácsonyi vásárban tankolhatnak ünnepi hangulatot az adventi hangulat szerelmesei.

Európai zölddíjat kapott a patcai Katica-tanya

Kihirdették az észtországi Tallinnban az európai vállalkozások környezetvédelmi díjának 2016–17. évi nyerteseit. Hazánkból a zselicségi Katica-tanya (a Somogy megyei kis faluban, Patcán található; a helység 12 km-re délnyugatra fekszik Kaposvártól Szenna irányában) fenntartható élményközpont a „vállalatirányítás (mikro- és kisvállalkozás)” kategóriában lett nyertes.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >