Címke: környezetvédelem

Mesél és gyarapszik a bécsi erdő

Legyen juhar, tölgy vagy éppen kőris, Bécsben a legutóbbi jó három évtizedben fák ezreit ültették el az őszönte megrendezett „fiatal bécsiek erdeje" kezdeményezés részeként. Harminckét év alatt összesen 64 hektárral nőtt az erdőterület az osztrák fővárosban e programnak köszönhetően.

Megfellebbezi Paks II környezetvédelmi engedélyét az Energiaklub és a Greenpeace – óriási napelem-erőművet avattak Svájcban

A Baranya Megyei Kormányhivatal kiadta a tervezett Paks II beruházás környezetvédelmi engedélyét. A környezeti hatástanulmányt az Energiaklub és a Greenpeace Magyarország már...

Évente tízmillió fát fogyaszt el az ország – lakosonként 100 kiló papír

Hazánkban évente átlagosan 1 mázsa papírt fogyasztunk személyenként, amelynek nagy része használat után a szemétben köt ki, ekként országosan 980 millió kiló papírhulladék keletkezik. A legnagyobb probléma mégsem a papírhulladék újra hasznosítása, környezetszennyező hatása, hanem az, hogy újból elő kell állítani.

Kairóba tart a Solar Impulse napelemes repülőgép

Ezekben a percekben szállt föl Sevillából a Solar Impulse napelemes repülőgép, hogy a Földközi-tengert átrepülve, 50 és fél órás repülőút megtétele után megérkezzék Kairóba. Ezúttal André Borschberg pilóta vezeti a gépet – aki várhatóan július 13-án ér földet az egyiptomi fővárosban. A repülés a teljes, fosszilis üzemanyag felhasználása nélkül megtett, kalandos Föld körüli repülőút utolsó előtti szakasza.

Éhezők és gyerekek kapják: egymilliárdos élelmiszer-adomány a Metrótól

Az ötödik évébe lépett a Metro és a Magyar Élelmiszerbank együttműködése: 2012 óta a kereskedelmi kft. bő egymilliárd forint értékű élelmiszer-adományt juttatott el az Élelmiszerbanknak, amiből összesen jó kétmillió élelmiszercsomagot állítottak össze évente mintegy 50 ezer család számáts. Az együttműködés lényege: a hazai 13 Metro-áruházból a lejárat közeli és küllemében kifogásolható termékeket adják a nehéz körülmények között élőknek. 

 

Gottardo: hatalmas lyuk a Svájc nevű sajtban – átadják a világ leghosszabb vasúti alagútját

Svájc a saját útját járja, s ezzel összeköti egész Európát. Tizenhét évvel a fő aknában elvégzett első robbantás után 2016. június 1-jén hivatalosan megnyitják a világ leghosszabb vasúti alagútját. Svájcnak megvan az oka az ünneplésre, nem csupán hazai és külföldi magas rangú vendégeket hívott meg az avatásra, hanem az ország egész lakosságát. Szerdán olyan nyitóünnepélyt rendeznek, amely az egész világnak bemutatja a legfőbb svájci értékeket: az innovációt, a pontosságot és a megbízhatóságot. Az 57 kilométer hosszú alagút fölavatásának a fénypontja az első utazás az óránként 200 kilométeres sebességgel robogó Gotthardshuttle-val (ingajárattal).


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >