ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: környezetvédelem

A helytelen fűtés, avagy a láthatatlan tömeggyilkos

Az OECD számításai szerint Kína után népességarányosan Magyarországon hal meg a legtöbb ember idő előtt a légszennyezettség miatt, amelyet csaknem háromnegyed részt a lakossági (helytelen!) fűtés okoz. Az állapot javítására ad tanácsot a WWF Magyarország két nappal „a Föld órája” előtt.

Kezdődik a nyári időszámítás – kisebb áramszámla, környezetvédelem

Minden év március utolsó vasárnapján – az idén március 26-án – kezdődik a nyári időszámítás és október utolsó vasárnapjáig tart. Ezen a hétvégén, vasárnap hajnali 2 órakor kell 3 órára átállítanunk időmérő eszközeinket. Az óraátállítással 1980 óta hazánk – mindenekelőtt a lakosság – tetemes mennyiségű villamos energiát takarít meg.

Trump és a tudomány – tiltakozó amerikai tudósok

Április 22-én, a Föld napján utcára vonulnak az amerikai kutatók, hogy a Trump-kormányzatnak a tudomány eredményeit kétségbe vonó intézkedései ellen tiltakozzanak. Más országokban eddig legalább száz helyszínen szerveznek szimpátiatüntetést. – Tátrai Péter lapszemléje a Science, a Nature, a Scientific American, a New Scientist és a National Geographic elmúlt hetekben megjelent írásaiból. (Kép: Huffington Post)

Bécsben a teherbringára is van pénzt

Bécs mindent megtesz azért, hogy lakosai autó helyett kerékpárral közlekedjenek. Ez év márciusától például akár 800–1000 euróval is támogatná, ha egy család szállítmányozásra is alkalmas új biciklit vásárolna. A teherkerékpárok az idén központi szerepet játszanak Bécs életében, mivel március 20–21-én az osztrák fővárosban rendezik meg az európai kerékpáros logisztikai konferenciát.

Bécsben tartósan jó a levegő

Felére csökkent az osztrák főváros és környékének levegőszennyezettsége 2003 óta. A város környezetvédelmi intézkedéseinek köszönhetően a szállópor értékét a 2016-i mérések alapján tartósan 40 µg/m3 alatt sikerült tartani, ami azt jelenti, hogy Bécs tavaly immár 5. alkalommal végzett az Európai Unió által meghatározott határérték alatt.

Anna rémálmai – jönnek-e tevék a Hortobágyra?

Bevallom, először csak félig olvastam el a Noran Libro kiadótól kapott könyvet. Bár olvasmányosnak találtam Jostein Gaarder (a képen) írását, de az Anna világa akkoriban nem érintett meg igazán. Didaktikus ifjúsági lányregénynek, szimpla környezetvédelmi propagandának tartottam. Furcsa módon Donald Trump amerikai elnökké választása jutatta eszembe a kötetet. Levettem a polcról és végigolvastam.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >