17. AV Trend & Hifi Show

Címke: környezetvédelem

Anna rémálmai – jönnek-e tevék a Hortobágyra?

Bevallom, először csak félig olvastam el a Noran Libro kiadótól kapott könyvet. Bár olvasmányosnak találtam Jostein Gaarder (a képen) írását, de az Anna világa akkoriban nem érintett meg igazán. Didaktikus ifjúsági lányregénynek, szimpla környezetvédelmi propagandának tartottam. Furcsa módon Donald Trump amerikai elnökké választása jutatta eszembe a kötetet. Levettem a polcról és végigolvastam.

Karácsonyi vásárok Bécsben – hangulat és haszon

Már a hivatalos megnyitó előtt megrohamozták az érdeklődők a Christkindlmarktot, a Bécsi Városháza előtti mesevilágot. Az osztrák főváros legnépszerűbb karácsonyi rendezvénye Bécsi Karácsonyi Álom néven újult meg. Az idén 19 karácsonyi vásárban tankolhatnak ünnepi hangulatot az adventi hangulat szerelmesei.

Európai zölddíjat kapott a patcai Katica-tanya

Kihirdették az észtországi Tallinnban az európai vállalkozások környezetvédelmi díjának 2016–17. évi nyerteseit. Hazánkból a zselicségi Katica-tanya (a Somogy megyei kis faluban, Patcán található; a helység 12 km-re délnyugatra fekszik Kaposvártól Szenna irányában) fenntartható élményközpont a „vállalatirányítás (mikro- és kisvállalkozás)” kategóriában lett nyertes.

Mesél és gyarapszik a bécsi erdő

Legyen juhar, tölgy vagy éppen kőris, Bécsben a legutóbbi jó három évtizedben fák ezreit ültették el az őszönte megrendezett „fiatal bécsiek erdeje" kezdeményezés részeként. Harminckét év alatt összesen 64 hektárral nőtt az erdőterület az osztrák fővárosban e programnak köszönhetően.

Megfellebbezi Paks II környezetvédelmi engedélyét az Energiaklub és a Greenpeace – óriási napelem-erőművet avattak Svájcban

A Baranya Megyei Kormányhivatal kiadta a tervezett Paks II beruházás környezetvédelmi engedélyét. A környezeti hatástanulmányt az Energiaklub és a Greenpeace Magyarország már...

Évente tízmillió fát fogyaszt el az ország – lakosonként 100 kiló papír

Hazánkban évente átlagosan 1 mázsa papírt fogyasztunk személyenként, amelynek nagy része használat után a szemétben köt ki, ekként országosan 980 millió kiló papírhulladék keletkezik. A legnagyobb probléma mégsem a papírhulladék újra hasznosítása, környezetszennyező hatása, hanem az, hogy újból elő kell állítani.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >