16. AV Trend & Hifi Show

Címke: környezetvédelem

Wien-Aspern: város a város peremén

Autó nélküli város, 240 hektár gondosan megtervezett terület: 2030-ig húszezer lakos és húszezer új munkahely lesz Bécs egykori, a régi szép békeidőkben, 1912-ben fölavatott, 1977-ig szolgált repülőterének helyén, olyan környezetben, ahová már holnap szívesen beköltöznék az ember.

Energiacímke, vastagabb szigetelés, háromrétegű ablak – alapvető takarékossági, környezetvédelmi változások

Rövidesen alapvető változások lépnek érvénybe a központi fűtésre és melegvíz-előállításra szolgáló készülékek energia-megtakarítási, hatékonysági követelményeiben. Minden kazánt, bojlert energiacímkével látnak el. A közpénzből megvalósuló, rezsicsökkentő felújításokra pedig ezentúl minden eddiginél szigorúbb építési szabványok érvényesek.

Xerox-fejlesztések a takarékos nyomtatásra

Hamarosan hazánkban is elérhető lesz a Xerox megoldása, amely segít a vállalatoknak, szervezeteknek a környezetszennyezésük csökkentésében és ahhoz is hozzájárul, hogy munkatársaik még nagyobb figyelmet fordítsanak a természeti környezet megóvására.

Obama–Attenborough-eszmecsere a világ jövőjéről

A BBC Earth csatorna rendhagyó műsorában Barack Obama elnök a Fehér Házban beszélget Sir David Attenborough brit természettudóssal, dokumentumfilmessel, az ismeretterjesztő televízió-műsorok egyik úttörőjével. Az őszinte hangvételű találkozón bolygónk jövőjéről, kettejük természet iránti elköteleződéséről és a védelméért tett lépésekről folytat eszmecserét a két férfi.

Vizes tapasztalatcsere budapesti részvétellel Bécsben

A természetes fürdővizek ökológiai egyensúlyának fenntartásáról tartottak a napokban tapasztalatcserét az osztrák fővárosban. A 13. Wiener Dialogforumon öt kelet-európai nagyváros – köztük Budapest – delegációja tudhatta meg, hogyan csinálják a bécsiek. (Képek: Mario Lang.)

Mobilitáskalkulátor: megéri-e autót fenntartani Bécsben?

A bécsi közlekedési vállalat, a Wiener Linien mobilitáskalkulátorával könnyedén kiszámolhatják a bécsiek, hogy megéri-e fenntartaniuk az autójukat, vagy jobban járnak, ha eladják, és helyette buszra szállnak. Azoknak, akik vállalják a váltást, a Wiener Linien az évi mindössze 377 euróba (napi kb. 315 forintba) kerülő WienMobil-kártyát ajánlja.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >