Címke: környezetvédelem

Hibrid csuklós autóbuszokkal gazdagodik Budapest tömegközlekedése

Ma délután bemutatták azt a hibrid csuklós autóbuszt, amelyből hamarosan 28 érkezik a fővárosi utakra, és ezzel a közép-európai fővárosok legnagyobb hibrid buszflottája közlekedik majd Budapesten. Az új típusú autóbusz akár 27 ezer liter üzemanyagot is megtakaríthat évente. (Kép_ MTI Foto, Soós Lajos felvétele.)

Pályázat nyílászárók cseréjére

Mától ezen az internetcímen elérhető a lakások homlokzati nyílászáróinak cseréjére szolgáló „otthon melege program” részletes pályázati dokumentációja – adja tudtul a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kommunikációs főosztálya. A program 1,1 milliárd forinttal segíti azokat, akiknek pályázata eleget tesz a kiírás feltételeinek.

A tiszta energia győzelme

Hét kategóriában jó 60, nem szénhidrogén-meghajtású, környezetbarát jármű versenyzett az MVM-energiafutamon Budapest belvárosában, a Lánchíd pesti hídfőjénél, a Széchenyi téren. A Magyar Villamos Művek Zrt. nemzetközi szintű rendezvényével negyedik alkalommal az idén hívta fel a közönség figyelmét az üvegházhatású gázok kibocsátása nélküli energiatermelés és -felhasználás fontosságára. (A felvételen: a Rexroth pneumobil-versenyének rajtja; a kép illusztráció.)

Fizette az Európai Unió – napelemek szolgáltatják az áramot Budakeszin

Csaknem százmillió forintos európai uniós támogatásból napelemes rendszert építettek ki a budakeszi polgármesteri hivatalban, a Széchenyi Általános Iskolában és a Pitypang Óvodában. A beruházás ma műszaki átadás-átvétellel zárult; a település környezetbarát és gazdaságosan üzemeltethető intézményekkel gazdagodott.

Európai uniós támogatással készült az Evopro villany-autóbusza

A Jedlik Ányos-terv részeként támogatja a kormány az elektromos hajtású közlekedést és az ezt kiszolgáló magyar termékek exportképessé tételét – mondta Glattfelder Béla, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságszabályozásért felelős államtitkára hétfőn sajtótájékoztatón Budapesten. A tájékoztatón mutatta be az Evopro Holding Zrt. az általa gyártott, első, kompozit szerkezetű elektromos autóbuszt. (Kulcsár Szabó Gergely felvételei.)

Négyszáz gépkocsivezetőt vesz föl az Európai Unióban terjeszkedő Waberer’s

Négyszáz gépjármű-vezetővel növeli munkatársainak számát a Waberer’s International Zrt., Európa egyik nagy közúti fuvarozó társasága azt követően, hogy az év első felében már bejelentett egy több száz fős létszámbővítést. Az új munkatársak felvétele a társaság járműállományának látványos, 1300 szerelvénnyel gyarapítása, valamint az egy kamionra jutó sofőrök arányának a növelése indokolja. Ez utóbbi intézkedés – amely meghosszabbítja járművezetők pihenésre fordítható idejét, javítja a munkavégzés biztonságát – évente százmillió forint többletkiadással jár a Waberer’s számára. 


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >