Címke: környezetvédelem

Paks II.: környezet- és korrupcióveszélyes

Nőtt a veszélye az atomerőművek elleni esetleges terrortámadásoknak is az európai terrorfenyegetettség növekedésével. – Egyebek között ezzel foglalkozott az Energiaklub „Paksról komolyan” című rendezvénysorozatának legújabb, immár nyolcadik eseménye.  – Az Energiaklub  számos tanulmánnyal bizonyítja: Paks II. tetemes költségvetési következményekkel járna.

Ütött a Föld órája? – szenved az emberiség otthona

Megkezdődött a visszaszámlálás: holnap, március 19-én este egy órára elsötétül egy sor nagyváros szerte a világon. Az idén tízéves a Föld Órája kezdeményezés, melyhez bárki önként csatlakozhat. Az egy óra hosszára vállalt sötétség jelkép, földünk véges erőforrásaira, a hatékony gazdálkodásra velük, továbbá a klímaváltozásra hívja fel a figyelmet.

Cicás bécsiek

Egy éve működik az osztrák főváros új menhelye, a TierQuarTier. Azóta 1700 kutyának, macskának és egyéb kisállatnak találtak új gazdát. A létesítmény nemcsak a modern állattartás és állatvédelem kompetenciaközpontja, hanem egy sor környezetbarát megoldást is felvonultat.

Telefon a traktoron

Ha időnként úgy vélné az olvasó, hogy valami nincs rendben az évszámokkal, szíveskedjék figyelembe venni, hogy az alábbi írás (és vélhetően még jó néhány a következő hetekben, hónapokban) a krónikás magán-archívumából származik. Ma is időszerűnek tartott témákat válogatott ki újra közlés – és ismeretterjesztés – céljából. Ez alkalommal dániai körútján készült egyik interjúját adja közre, amely az akkor rangos és mértékadó napilapként ismert Magyar Hírlap 1987. augusztus 15-i számában jelent meg. Fogadja érdeklődéssel, kedves Olvasó!

 

 

 

Párizsban bemutatták az elektromos buszrendszert

Az ABB újszerű technológiája volt az egyik fénypontja a fenntartható közlekedési rendszereket bemutató párizsi szemlén. A Párizsi Tömegközlekedési Hatóság (RATP) által szervezett kiállításon a jövő városi közlekedése számára kínált megoldások szerepeltek. Az ABB megoldása, a TOSA (—> optimális energiaellátású közlekedési rendszer) képviselte az egyetlen, teljesen elektromos változatot; alkalmazását egy csuklós autóbuszon szemléltették.

Országos diákújságíró-verseny – brüsszeli jutalommal

Lezárult az Európai Parlament támogatásával indított Diák rEPorters országos diákújságíró-versenyének első fordulója. Harminc szerkesztőség versenyzői közül hét regionális győztest választott ki a zsűri. A csapatok rendkívül színes és eredeti pályázatokat nyújtottak be. 


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >