Címke: környezetvédelem

Naschmarkt: biosarok, textilszatyor és piac-alkalmazás

Számos újítást vezettek be az osztrák főváros legnagyobb forgalmú piacán, a Naschmarkton, hogy még népszerűbb és fogyasztóbarátibb hely válhasson belőle. Biosarkot alakítottak ki, saját textilszatyrot terveztek neki és az online jelenlétét is megerősítették.

Kémiaverseny középiskolásoknak – középpontban a környezet

Megkezdődött „a jövő hősei” tudományos verseny a BASF kelet-európai oktatóprogramjának részeként. A chemgeneration.com kémiai oktatóportálon meghirdetett vetélkedő célja, hogy a fiatalok megismerjék és alkalmazni tudják a fenntarthatóság eszméit, a természettudományokat.

Európai összefogás a határokon átnyúló e-mobilitás fejlesztésére

Az ABB közreműködésével jön létre Hollandiában a világ legátfogóbb, elektromos autókat kiszolgáló gyorstöltő-hálózata. Az ABB szerepvállalása nyomán hasonló rendszerek épülhetnek Európa más térségeiben is. A kezdeményezésben részt vevő öt partner, köztük az ABB, állami és magántársaságok, illetve szervezetek bevonásával, a tagok konzorciumot hozott létre a fenntartható és megbízható nagytávolságú e-mobilitás megvalósítására – írja Crijn Bouman, az ABB elektromos járműtöltési-intrastruktúra üzleti fejlesztésért felelős csoportjának elnökhelyettese.

Hibrid csuklós autóbuszokkal gazdagodik Budapest tömegközlekedése

Ma délután bemutatták azt a hibrid csuklós autóbuszt, amelyből hamarosan 28 érkezik a fővárosi utakra, és ezzel a közép-európai fővárosok legnagyobb hibrid buszflottája közlekedik majd Budapesten. Az új típusú autóbusz akár 27 ezer liter üzemanyagot is megtakaríthat évente. (Kép_ MTI Foto, Soós Lajos felvétele.)

Pályázat nyílászárók cseréjére

Mától ezen az internetcímen elérhető a lakások homlokzati nyílászáróinak cseréjére szolgáló „otthon melege program” részletes pályázati dokumentációja – adja tudtul a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kommunikációs főosztálya. A program 1,1 milliárd forinttal segíti azokat, akiknek pályázata eleget tesz a kiírás feltételeinek.

A tiszta energia győzelme

Hét kategóriában jó 60, nem szénhidrogén-meghajtású, környezetbarát jármű versenyzett az MVM-energiafutamon Budapest belvárosában, a Lánchíd pesti hídfőjénél, a Széchenyi téren. A Magyar Villamos Művek Zrt. nemzetközi szintű rendezvényével negyedik alkalommal az idén hívta fel a közönség figyelmét az üvegházhatású gázok kibocsátása nélküli energiatermelés és -felhasználás fontosságára. (A felvételen: a Rexroth pneumobil-versenyének rajtja; a kép illusztráció.)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >