Címke: környezetvédelem

Évente tízmillió fát fogyaszt el az ország – lakosonként 100 kiló papír

Hazánkban évente átlagosan 1 mázsa papírt fogyasztunk személyenként, amelynek nagy része használat után a szemétben köt ki, ekként országosan 980 millió kiló papírhulladék keletkezik. A legnagyobb probléma mégsem a papírhulladék újra hasznosítása, környezetszennyező hatása, hanem az, hogy újból elő kell állítani.

Kairóba tart a Solar Impulse napelemes repülőgép

Ezekben a percekben szállt föl Sevillából a Solar Impulse napelemes repülőgép, hogy a Földközi-tengert átrepülve, 50 és fél órás repülőút megtétele után megérkezzék Kairóba. Ezúttal André Borschberg pilóta vezeti a gépet – aki várhatóan július 13-án ér földet az egyiptomi fővárosban. A repülés a teljes, fosszilis üzemanyag felhasználása nélkül megtett, kalandos Föld körüli repülőút utolsó előtti szakasza.

Éhezők és gyerekek kapják: egymilliárdos élelmiszer-adomány a Metrótól

Az ötödik évébe lépett a Metro és a Magyar Élelmiszerbank együttműködése: 2012 óta a kereskedelmi kft. bő egymilliárd forint értékű élelmiszer-adományt juttatott el az Élelmiszerbanknak, amiből összesen jó kétmillió élelmiszercsomagot állítottak össze évente mintegy 50 ezer család számáts. Az együttműködés lényege: a hazai 13 Metro-áruházból a lejárat közeli és küllemében kifogásolható termékeket adják a nehéz körülmények között élőknek. 

 

Gottardo: hatalmas lyuk a Svájc nevű sajtban – átadják a világ leghosszabb vasúti alagútját

Svájc a saját útját járja, s ezzel összeköti egész Európát. Tizenhét évvel a fő aknában elvégzett első robbantás után 2016. június 1-jén hivatalosan megnyitják a világ leghosszabb vasúti alagútját. Svájcnak megvan az oka az ünneplésre, nem csupán hazai és külföldi magas rangú vendégeket hívott meg az avatásra, hanem az ország egész lakosságát. Szerdán olyan nyitóünnepélyt rendeznek, amely az egész világnak bemutatja a legfőbb svájci értékeket: az innovációt, a pontosságot és a megbízhatóságot. Az 57 kilométer hosszú alagút fölavatásának a fénypontja az első utazás az óránként 200 kilométeres sebességgel robogó Gotthardshuttle-val (ingajárattal).

Paks–II nélkül a világ 2050-ben

Magyarország jövőbeli energaigényének fedezéséhez nincs szükség atomerőműre. Az összes energia-felhasználás akár fele, a termelt áramnak pedig a négyötöde is származhat megújulókból 2050-re, a szükségletek akkor is biztonságosan kielégíthetők –  derül ki a német Wuppertal Institut és az Energiaklub most elkészült energetikai modelljeinek eredményeiből.

Médiaunió-kampány: Nem nehéz vigyázni a Földre

„Nem nehéz…” ez a Médiaunió idei, környezetvédelmi témájú kampányának fősora. A zöld civil szervezetekkel együttműködésben kialakított kezdeményezés célja, hogy felhívja a figyelmet a tudatos fogyasztásra. Azaz a szakértők javaslatai alapján elsősorban arra, hogy ha nem vásárolunk feleslegesen sokat, és okosan újra hasznosítjuk a hulladékot, azzal máris sokat tettünk környezetünkért.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >