Címke: környezetvédelem

Tudományfesztivál a Föld napján

Közösen szervezik meg az idén a Föld és a tudományok ünnepét Budapesten. Az “A Föld napja – IV. Tudományfesztivál” elnevezésű rendezvénynek április 24–25-én a Magyar Nemzeti Múzeum kertje ad otthont. A Herman Ottó-emlékév alkalmából szervezett esemény látványos, interaktív, gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt szóló programjainak megrendezéséből többek között egyetemek, főiskolák, kutatóközpontok, országos szakmai szervezetek, nemzeti parkok, cégek és egyesületek veszik ki a részüket. A rendezvény célja, hogy különböző élmények, tapasztalatok segítségével keltse fel az érdeklődést a tudományok és a környezet-, természetvédelem iránt.

A Pókember is segít a Föld megmentésében

A Föld Órája mozgalom és a Pókember egyesítette erejét, hogy mindenkit mozgósítson bolygónk megmentéséért. A túlzott és felesleges energiafogyasztásra felhívó kezdeményezés célja, hogy az emberek felismerjék: egyesített erővel képesek a változ(tat)ásokra a környezet védelme céljából.

Scania Euro 6: környezetvédelmi díjas

Két tekintélyes német szaklap, a Verkehrs­Rundschau és a Trucker szerint a Scaniáé a környezetet legkevésbé terhelő vontató a nehéz-tehergépjárművek között, ezért a Scania G 410-nek ítélték oda a "Green Truck 2014" díjat. Az értékeléshez elsősorban a járművek környezetre gyakorolt hatását. ezen belül is az üzemanyag-fogyasztást, valamint a károsanyag-kibocsátást vizsgálták.

Az ajkai Riba Ádám nyerte a Panasonic Képes Öko Napló világversenye fődíját Párizsban

A hazánkban is jelen lévő japán Panasonic kihirdette a Kid Witness News (KWN) és a Képes Öko Napló (EPD) világverseny nagydíj-győzteseit. A Panasonic Kölyöksuli Oktatási Program díjátadó ünnepségét az UNESCO párizsi székházában tartották. A Képes Öko Napló-vetélkedő fődíját a magyar Riba Ádám nyerte. Naplója egy kihajtógatós könyv, a magas szintű környezettudatosság jegyében született, jól érzékeltetve a környezetvédelem fontosságát.

Jöhetnek a villanyautók: 400 e-töltőállomást építenek Bécsben és környékén

Mivel a gyér töltőállomás-hálózat miatt egyelőre kevesen járnak elektromos autóval, a kevés autó miatt viszont nem éri meg további villanykutakat telepíteni, nagyarányú és kiterjedt elektromos töltőállomás-építésbe kezd az osztrák főváros. A meglévő 150 mellé további 300 e-kutat telepítenek.

Környezetvédelem Bosch-módra – start–stop-rendszer milliószám

A tél felé közeledve nagymértékben megnövekszik a nagyvárosok szállópor-koncentrációja. Ráadásul az időjárás változásával mind többen ülnek autóba, a közlekedési dugók is mindennapossá válnak, növekszik a károsanyag-kibocsátás. A korszerű start–stop-rendszer lehet a sszinte egyedüli megoldás az azonnali és helyi környezetszennyezési problémák megoldására.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >