Címke: környezetvédelem

Paks–II nélkül a világ 2050-ben

Magyarország jövőbeli energaigényének fedezéséhez nincs szükség atomerőműre. Az összes energia-felhasználás akár fele, a termelt áramnak pedig a négyötöde is származhat megújulókból 2050-re, a szükségletek akkor is biztonságosan kielégíthetők –  derül ki a német Wuppertal Institut és az Energiaklub most elkészült energetikai modelljeinek eredményeiből.

Médiaunió-kampány: Nem nehéz vigyázni a Földre

„Nem nehéz…” ez a Médiaunió idei, környezetvédelmi témájú kampányának fősora. A zöld civil szervezetekkel együttműködésben kialakított kezdeményezés célja, hogy felhívja a figyelmet a tudatos fogyasztásra. Azaz a szakértők javaslatai alapján elsősorban arra, hogy ha nem vásárolunk feleslegesen sokat, és okosan újra hasznosítjuk a hulladékot, azzal máris sokat tettünk környezetünkért.

Sikeres a közösségi autómegosztás Bécsben

Kedvezően hat a városi mobilitásra a carsharing, vagyis az közösségi autómegosztás Bécsben. Egy friss tanulmány szerint 100 ezer bécsi használja ezeket a szolgáltatásokat, ennek köszönhetően évente összesen 44 millió kilométerrel kevesebb utat tesznek meg a személy-gépjárművek, ezáltal 7000 tonnával kevesebb szén-dioxidot juttatnak a levegőbe.

Paks II.: környezet- és korrupcióveszélyes

Nőtt a veszélye az atomerőművek elleni esetleges terrortámadásoknak is az európai terrorfenyegetettség növekedésével. – Egyebek között ezzel foglalkozott az Energiaklub „Paksról komolyan” című rendezvénysorozatának legújabb, immár nyolcadik eseménye.  – Az Energiaklub  számos tanulmánnyal bizonyítja: Paks II. tetemes költségvetési következményekkel járna.

Ütött a Föld órája? – szenved az emberiség otthona

Megkezdődött a visszaszámlálás: holnap, március 19-én este egy órára elsötétül egy sor nagyváros szerte a világon. Az idén tízéves a Föld Órája kezdeményezés, melyhez bárki önként csatlakozhat. Az egy óra hosszára vállalt sötétség jelkép, földünk véges erőforrásaira, a hatékony gazdálkodásra velük, továbbá a klímaváltozásra hívja fel a figyelmet.

Cicás bécsiek

Egy éve működik az osztrák főváros új menhelye, a TierQuarTier. Azóta 1700 kutyának, macskának és egyéb kisállatnak találtak új gazdát. A létesítmény nemcsak a modern állattartás és állatvédelem kompetenciaközpontja, hanem egy sor környezetbarát megoldást is felvonultat.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >