Címke: környezetvédelem

Obama–Attenborough-eszmecsere a világ jövőjéről

A BBC Earth csatorna rendhagyó műsorában Barack Obama elnök a Fehér Házban beszélget Sir David Attenborough brit természettudóssal, dokumentumfilmessel, az ismeretterjesztő televízió-műsorok egyik úttörőjével. Az őszinte hangvételű találkozón bolygónk jövőjéről, kettejük természet iránti elköteleződéséről és a védelméért tett lépésekről folytat eszmecserét a két férfi.

Vizes tapasztalatcsere budapesti részvétellel Bécsben

A természetes fürdővizek ökológiai egyensúlyának fenntartásáról tartottak a napokban tapasztalatcserét az osztrák fővárosban. A 13. Wiener Dialogforumon öt kelet-európai nagyváros – köztük Budapest – delegációja tudhatta meg, hogyan csinálják a bécsiek. (Képek: Mario Lang.)

Mobilitáskalkulátor: megéri-e autót fenntartani Bécsben?

A bécsi közlekedési vállalat, a Wiener Linien mobilitáskalkulátorával könnyedén kiszámolhatják a bécsiek, hogy megéri-e fenntartaniuk az autójukat, vagy jobban járnak, ha eladják, és helyette buszra szállnak. Azoknak, akik vállalják a váltást, a Wiener Linien az évi mindössze 377 euróba (napi kb. 315 forintba) kerülő WienMobil-kártyát ajánlja.

Elektromos taxiflottát hoz létre Bécs

Két éven belül mintegy 250 járműből álló elektromos taxi-flottát hoz létre az osztrák főváros. A kezdeményezésben részt vevő taxi-társaságok járművenként akár 8 ezer euró támogatást is kaphatnak. Gyorstöltő-hálózat és ingyen áram is segíti a környezetkímélő autók térhódítását Bécsben.

Vége a műanyag zacskók környezetszennyező használatának

Az Unió tagországaiban csökkenteni kell a leggyakrabban használt és leginkább környezetszennyező műanyag zacskók használatát a kedden a Parlamentben megszavazott új szabályok szerint. Az unió legelterjedtebb műanyagzacskó-fajtája, az 50 mikronnál vékonyabb, könnyű nejlonzsák a legtöbbször nem használható újra és így hamar a szemétben végzi.

Naschmarkt: biosarok, textilszatyor és piac-alkalmazás

Számos újítást vezettek be az osztrák főváros legnagyobb forgalmú piacán, a Naschmarkton, hogy még népszerűbb és fogyasztóbarátibb hely válhasson belőle. Biosarkot alakítottak ki, saját textilszatyrot terveztek neki és az online jelenlétét is megerősítették.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >