Könnyen átalakítható, kettő az egyben eszköz. Lenyűgöző 10,1 hüvelykes kijelző. Megnövekedett teljesítmény.

Címke: környezetvédelem

Az első X-et ünnepelte az IKSZ – 2,7 milliárdos haszon az italos kartonok gyűjtéséből

Ha már szelektív ügyről van szó: kitűnő tortát szelektált, azaz választott az ünnepelt, hogy méltó módon emlékezzék meg a szakma és az eseményre meghívott újságírók körében az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés (IKSZ) a saját, tízedik születésnapjáról. A jubileumon elhangzott legfőbb bejelentés: tíz esztendő alatt jó 2,7 milliárd forint gazdasági érték létrehozásában működött közre az italos kartondobozok szelektív gyűjtése révén az IKSZ.

Nagyrészt EU-pénzből napelemmező épül Darvason

Áramtermelő napelemes rendszer épül ki a Hajdú-Bihar megyei Darvas külterületén – az Európai Unió támogatásával. A mintegy 4000, vékonyfilmes napelemből álló, 499 kW névleges teljesítményű napenergia-beruházásnak köszönhetően több mint 550 tonnányi szén-dioxiddal csökken hazánk üvegházgáz-kibocsátása évente.

A Hamburger Hungária nemzetközi színvonalú hőerőművet épít Dunaújvárosban

A Prinzhorn Csoport ma alapkőletétellel ünnepelte meg dunaújvárosi papírgyárában építendő új erőműve munkálatainak megkezdését. A 45 milliárd forintos (150 millió eurós) befektetéssel épülő erőmű nagy mértékben fogja növelni az energiahatékonyságot a Hamburger Hungáriában, Európa egyik legmodernebb papírgyárában.

Tudományfesztivál a Föld napján

Közösen szervezik meg az idén a Föld és a tudományok ünnepét Budapesten. Az “A Föld napja – IV. Tudományfesztivál” elnevezésű rendezvénynek április 24–25-én a Magyar Nemzeti Múzeum kertje ad otthont. A Herman Ottó-emlékév alkalmából szervezett esemény látványos, interaktív, gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt szóló programjainak megrendezéséből többek között egyetemek, főiskolák, kutatóközpontok, országos szakmai szervezetek, nemzeti parkok, cégek és egyesületek veszik ki a részüket. A rendezvény célja, hogy különböző élmények, tapasztalatok segítségével keltse fel az érdeklődést a tudományok és a környezet-, természetvédelem iránt.

A Pókember is segít a Föld megmentésében

A Föld Órája mozgalom és a Pókember egyesítette erejét, hogy mindenkit mozgósítson bolygónk megmentéséért. A túlzott és felesleges energiafogyasztásra felhívó kezdeményezés célja, hogy az emberek felismerjék: egyesített erővel képesek a változ(tat)ásokra a környezet védelme céljából.

Scania Euro 6: környezetvédelmi díjas

Két tekintélyes német szaklap, a Verkehrs­Rundschau és a Trucker szerint a Scaniáé a környezetet legkevésbé terhelő vontató a nehéz-tehergépjárművek között, ezért a Scania G 410-nek ítélték oda a "Green Truck 2014" díjat. Az értékeléshez elsősorban a járművek környezetre gyakorolt hatását. ezen belül is az üzemanyag-fogyasztást, valamint a károsanyag-kibocsátást vizsgálták.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >