16. AV Trend & Hifi Show

Címke: környezetvédelem

Zöldül a „nagy piros”: elektronikus szerződéskötés

A Vodafone Magyarország teljes egészében átáll az elektronikus szerződéskötésre, így az eddiginél sokkal gyorsabban és környezetkímélőbb módon kerülhet sor az új szerződések megkötésére, valamint a régiek meghosszabbítására, módosítására.

Megnyílt a harmadik Bosch-osztály Hatvanban

A tavalyi, hagyományteremtő Bosch-egészségnap után ma újabb tematikus napot tartottak a hatvani Szent István Általános Iskolában: ezúttal a környezetvédelem volt a középpontban. A rendezvényen adták át hivatalosan is a kisiskolásoknak azt az osztálytermet, amelyet a nyáron újítottak fel a Bosch jóvoltából.

Wien-Aspern: város a város peremén

Autó nélküli város, 240 hektár gondosan megtervezett terület: 2030-ig húszezer lakos és húszezer új munkahely lesz Bécs egykori, a régi szép békeidőkben, 1912-ben fölavatott, 1977-ig szolgált repülőterének helyén, olyan környezetben, ahová már holnap szívesen beköltöznék az ember.

Energiacímke, vastagabb szigetelés, háromrétegű ablak – alapvető takarékossági, környezetvédelmi változások

Rövidesen alapvető változások lépnek érvénybe a központi fűtésre és melegvíz-előállításra szolgáló készülékek energia-megtakarítási, hatékonysági követelményeiben. Minden kazánt, bojlert energiacímkével látnak el. A közpénzből megvalósuló, rezsicsökkentő felújításokra pedig ezentúl minden eddiginél szigorúbb építési szabványok érvényesek.

Xerox-fejlesztések a takarékos nyomtatásra

Hamarosan hazánkban is elérhető lesz a Xerox megoldása, amely segít a vállalatoknak, szervezeteknek a környezetszennyezésük csökkentésében és ahhoz is hozzájárul, hogy munkatársaik még nagyobb figyelmet fordítsanak a természeti környezet megóvására.

Obama–Attenborough-eszmecsere a világ jövőjéről

A BBC Earth csatorna rendhagyó műsorában Barack Obama elnök a Fehér Házban beszélget Sir David Attenborough brit természettudóssal, dokumentumfilmessel, az ismeretterjesztő televízió-műsorok egyik úttörőjével. Az őszinte hangvételű találkozón bolygónk jövőjéről, kettejük természet iránti elköteleződéséről és a védelméért tett lépésekről folytat eszmecserét a két férfi.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >