ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: közép-

Térképeken a történelem – új atlasz készül a középiskolásoknak

Nyolcvan oldalon körülbelül kétszáz térképpel, eddig csak tudományos publikációkban hozzáférhető eredmények - például a honfoglalás, a múlt század elejének kivándorlási folyamata, az európai zsidóság holokausztja, a cigányság történelme – képi megjelenítésével, valamint a használatot megkönnyítő keresőhálóval készül a középiskolai történelmi diákatlasz 3. kiadása az MTA Bölcsészettudományi Kutatóközpont Történettudományi Intézetében. Az új kiadványt akár már a 2017/18. iskolaévben használatba vehetik a diákok.

Sajtfesztivál a Vajdahunyadvárban gazdag programválasztékkal

Magyar és külföldi kézműves sajtok, kecske-, juh- és tehéntejből készült termékek, valamint sajtkészítő műhelyfoglalkozás is várja az érdeklődőket péntektől vasárnapig a III. belvárosi sajtfesztiválon a budapesti Vajdahunyadvárban, ahol megrendezik az év sajtja versenyt is.

SAP: új vezető a régió élén

Az év elejétől Simon Kalužát nevezte ki az SAP a közép- és kelet-európai régió ügyvezető igazgatójává. A szlovén székhelyű vezető felel a szoftvercég régiós tevékenységéért, és felügyeli a többi közt a lengyel, a cseh, a magyar, a szlovák, a bolgár, a horvát, a román piac irányítását.