ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: közösségi média

Közös fellépést az öngyilkosságra buzdító netes tartalmak ellen

Az eddiginél sokkal nagyobb társadalmi összefogást várnak a médiumoktól és az internetezőktől a Safer Internet Program (SIP) hazai képviselői a közösségi médiában megjelenő, autoagresszióra (önsebzésre) buzdító oldalakkal és a rosszindulatú kommentelőkkel szemben. 

Néző-örökbefogadás: a bécsi Volkstheater egyedülálló kezdeményezése

A bécsi Volkstheater az évad kezdetével indította el néző-örökbefogadási kezdeményezését, amelynek részeként olyanok számára teszik lehetővé a hozzáférést a kultúrához, akik egyébként sosem jutnának el az előadásokra. Közösségi finanszírozással 15 ezer eurót szeretnének összeszedni, hogy ötszáz új nézőnek adhassanak bérletet.

A Facebook lesz az új internet?

Van-e jövője a weboldalaknak és a mobil alkalmazásoknak a közösségi hálózatok mellett? – Ma a weboldalak és a webáruházak különféle változatai a legtöbb cég esetében a digitális jelenlét alapköveinek számítanak. Sokan el sem tudják képzelni az üzleti életet a webes megjelenésük nélkül, miközben a közösségi platformokra csak mint kiegészítőre, jobb esetben forgalomterelőre gondolnak – állítja az Infovilágnak írt eszmefuttatásában Lévai Richárd közösségimédia-specialista, az RG Stúdió munkatársa.

Instagram, Pinterest, Viber: izgalmas közösségekre vágynak a netpolgárok

A tavalyihoz képest az Instagram, a Pinterest és a Viber tudott még több regisztráltat toborozni, az Instagram esetében a tagokon belül az oldalt látogató használók aránya is nőtt – derült ki a KutatóCentrum Social Media Report 2016 kutatásából. Nem tudott bővülni a Microsoft által felvásárolt LinkedIn, a diplomások számára ugyanakkor még mindig ez az egyik legvonzóbb felület. A Facebook egyeduralmát egyelőre egyetlen közösségi platform sem tudta megrendíteni: az oldalnak 1,55 milliárd felhasználója van világszerte, a második helyen álló WhatsApp is „csak” 900 millió taggal büszkélkedhet.

A világ legkisebb sokcélú, sokoldalú nyomtatója

Sokoldalú, vezeték nélküli kapcsolatra képes DeskJet All-in-One nyomtatókat mutatott be a HP. Az új minden egyben sorozat a használók online tevékenységéhez kapcsolódó minden igényt kielégít. A közösségi felületek tartalmait kinyomtató "digitális bennszülöttek" igényei alapján megtervezett HP DeskJet 3720 fele akkora, mint a kategória más készülékei, nagy figyelmet érdemlő nyomtatási, szkennelési és másolási képességeit gazdagytja, hogy egyszerűen csatlakoztatható mobileszközökhöz is.

Y-generáció: téves közhelyek

Az 1980–96 között született korosztályt szokás Y-generációnak nevezni. A felületes vélekedés szerint csak a vezetővé válás érdekli ezt a nemzedéket, tagjai külföldre akarnak menni, és csak a karrier számít. A Frissdiplomás Kft. az idén tavasszal kutatást végzett közel 2800, ebbe a korosztályba tartozó fiatal bevonásával. 


1 2 3   >