ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: közbeszerzés

Semjén nyilatkozata kiverte a biztosítékot Kijevben – egységes piaccá soványodhat az EU

Többet kell tenni és vállalni minden koalíciós partnernek az «iszlám állam» (ISIS) elleni harcban, és nem a védekezésre, hanem a támadásra helyezve a hangsúlyt – erre ösztökélte partnereit Rex Tillerson amerikai külügyminiszter Washingtonban, ahol 68 ország, köztük hazánk is képviselte magát a NATO-szövetséges külügyminiszteri találkozón – erről a többi között a The New York Times számol be. Az amerikai külügyminiszter szerint új ötletek kellenek az Irakban és Szíriában zajló háborús stratégiához, konkrét elképzelései egyelőre abban merültek ki, hogy az Egyesült Államok Moszulban és Raqqában is az eddiginél nagyobb szerepet fog vállalni.

Momentum örökzöld

Mi aztán tudunk titkot őrizni. Adhatják a körmöst, hasíthatják hátunkból a szíjat, akkor sem mondjuk meg, hogy mibe kerül Paks-2, kié a letelepedési biznisz, mennyit szórtunk ki az ablakon megutált olimpiára, nem használt tankönyvekre, senki által nem olvasott tanulmányokra. És nem áruljuk el, miként lesznek, százezres fizetésekből milliárdos vagyonok, istentagadókból igehirdetők, a mindennapos hazugságokból örök igazságok.

Tekintélyelvű vezetők kezébe adták a hatalmat az elégedetlen polgárok

Nem jutottak egyezségre az uniós országok belügyminiszterei, egyelőre távolinak látszik a kompromisszum a bevándorlás ügyében – jelentette a Reuters. Időnként igen heves vita zajlott Brüsszelben, miután a soros szlovák elnökség előterjesztette javaslatát a közös menedékrendszer megújítására. A magyarok, a lengyelek és a szlovákok elutasítják a 160 ezer ember áttelepítését előirányzó megállapodást. A másik oldalon a németek, a svédek, olaszok és máltaiak a kötelező kvóták mellett vannak.

Közbeszerzés: a brüsszeli pénzek segítik Orbán kegyencrétegének gazdagodását

A The Washington Post szerint Amerika megízlelhette, milyen is az, ha Moszkva beleavatkozik a dolgokba, miután állítólag az oroszok hatoltak be a minap a Demokrata Párt számítógépes rendszerébe. De a Kreml Európában már régen alkalmazza ezt a fegyvert a politika befolyásolására. Ezen túlmenően pénzeli a földrész szélsőséges pártjait, a migránsok ellen uszít és husángként használja szomszédjai ellen az energiát. A cél az, hogy megossza a Nyugatot és elfogadtassa az orosz politikát. Ezek a próbálkozások fogékony közönségre találtak a globalizáció és a menekültválság viszonyai közepette. Moszkva további törekvése, hogy elérje a szankciók leállítását.

Korrupcióellenes világnap: elkötelezett, éber választók, oknyomozó újságírók kellenek

Ma van a korrupcióellenes világnap, amelynek alkalmából a Transparency International Magyarország (TI) ismét megrendezte az „Átláccó” Fesztivált Budapesten, az A38 hajón. A korrupció elleni szervezet idén a közbeszerzésekről, továbbá az európai uniós források elosztásáról, ellenőrzéséréről és az ezekkel kapcsolatos visszaélésekről szervezett konferenciát. A nemzetközi tanácskozáson beszédet mondott Colleen Bell, az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövete, Vitályos Eszter, a Miniszterelnökség európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára, valamint előadást tartott az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) szakpolitikai igazgatója és Románia korrupcióellenes ügyészségének (DNA) vezető ügyésze. 

Festői kilátások

Kérdezi az ATV műsorvezetője Tállai Andrástól, a NAV átalakulásáért felelős kormánybiztostól, nem fél-e attól, 
hogy megrendül a hitünk az adóhivatalban. Túl sok minden történik, túl gyorsan, új jogszabályok védik majd a korrupciót, fegyvereseket irányíthat majd egy kormányszerv, a leendő vezetők tisztessége, szakértelme megkérdőjelezhető, azaz megint megakad valami az emberek torkán, és jön a parancs: lenyelni, nem kihányni!


1 2 3 4   >