ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: közbiztonság

A kétségbeesés tervrajza: nem szabad megismételni az EU–Törökország-alkut

Az EU és Törökország között tavaly létrejött megállapodás menekültek és migránsok ezreit kényszeríti nyomorúságos és veszélyes körülmények közé, ezért semmi esetre sem szabad más országokkal hasonló alkukat kötni a jövőben – jelentette ki az Amnesty International az alku közelgő évfordulója előtt.

Magyar–osztrák kormányfői eszmecsere: új fejezet nyílhat

Jó úton haladunk, sikerülni fog új fejezetet nyitni a magyar–osztrák kapcsolatokban az átláthatóbb, jobb együttműködésért – mondta Christian Kern osztrák kancellár kedden Budapesten, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel tárgyalt. A kancellár kiemelte: a munkamegbeszélés fő témája természetesen a migráció volt. Ausztria hamarosan 20 rendőrt küld a határvédelem támogatására a magyar–szerb határszakaszra – közölte. Hangsúlyozta: ez az első lépés, majd egy szakértői bizottság tisztázza, hogy Ausztria részéről hogyan lehet fokozni ezt a segítségnyújtást. Christian Kern kitért rá: Magyarország kész arra, hogy visszafogadja azokat, akik itt léptek be először az EU területére, és visszajuttatja őket a származási országaikba, elsősorban Koszovóba és Albániába. 

Miskolc: segélykérő oszlopok a közbiztonság javítására

A közbiztonság javítása céljából öt segélykérő oszlopot helyeznek üzembe Miskolcon ezekben a napokban; veszélyhelyzetben egyetlen gombnyomással riaszthatók a rendőrök, mentők, tűzoltók. A MOHAnet Mobilsystems Zrt. készülékeit a város forgalmas helyein állítják fel.

Újbuda közbiztonsága javul az UPC Business megoldásával Az országban egyedülálló módon integrált térfigyelő központ jött létre az Újbuda Közbiztonsági és Bűnmegelőzési Centrumban az UPC Magyarország Kft. üzleti távközlési megoldásainak alkalmazásával. A rendőrök és a közterület-felügyelők már 48 térfigyelő kamerát figyelhetnek folyamatosan központilag, hogy bármilyen jogsértő cselekmény észlelése esetén mihamarabb a helyszínre érhessenek.
Hagyományteremtő országos közbiztonsági hétvége Esztergomban Kétnapos, hagyományteremtő közbiztonsági hétvégét tartanak Esztergomban, ahol dr. Bencze József rendőr altábornagy, országos rendőr-főkapitány és Habsburg György, a Magyar Vöröskereszt elnöke együttműködési megállapodást ír alá a Rendőrség Országos Véradónapjáról; dátuma minden év február 11-e lesz - Borbély Zoltán emlékére. A járőrt szolgálatteljesítés közben lőtte le Esztergomban egy randalírozó részeg; a hősi halált halt rendőr zászlóst posztumusz hadnaggyá léptették elő.