ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: közgyűlés

Halasztódik a győri helyi közlekedés korszerűsítése – sürgető a vasútállomás fölújítása

Elfogadta Győr közgyűlése pénteken a város idei költségvetését, a források ez évi összege több mint 15 milliárd forinttal meghaladja a tavalyit. A rendeletben, amelyet az ülésen 17 igen és 4 nem szavazattal, 1 tartózkodás mellett fogadtak el, 41 milliárd 626 millió forint bevételi és 55 milliárd 181 millió forint kiadási főösszeg szerepel.

Ki lesz az ENSZ következő főtitkára?

Az ENSZ hivatalos szervei az ENSZ Társaságok Világszövetségét (WFUNA) kérték fel, hogy az új ENSZ-főtitkár megválasztását megelőző, a Biztonsági Tanácsban a jelöltekről történő próbaszavazások eredményeit nyilvánosságra hozza. Az információt prof. emer. dr. Gömbös Ervin, a WFUNA végrehajtó bizottságának tagja bocsátotta szerkesztőségünk rendelkezésére.

Rossz esztendőben is jó éve volt a Molnak

Kiszámíthatatlan év volt 2015, de a Mol-csoport megerősödve zárta a nehézségek ellenére is, és a várakozásokon felül teljesített. Az olajár mélyrepülése ellenére is erősebb, hatékonyabb és versenyképesebb lett a társaság – mondta Hernádi Zsolt, a Mol Nyrt. olajipari vállalat elnök-vezérigazgatója a mai közgyűlést követő sajtótájékoztatón.

Mi lesz 20 év múlva? Az Akadémia sorra veszi a fő társadalmi kérdéseket

Városrendezés, fenntartható egészségügy, közoktatás, felsőoktatás: csak néhány példa azokra az egész társadalmat érintő témákra, amelyekről vitákat, konferenciákat tervez a Magyar Tudományos Akadémia a következő években. Az Akadémia állásfoglalása soha nem igazodhat egy kiválasztott véleményhez - mondta Lovász László elnök az MTA 186. közgyűlésén.

Tudósok közgyűlése – kötelezettség és elkötelezettség

Hétfőn megkezdődöttaz MagyarTudományos Akadémia 186. közgyűlése. Elnöki köszöntőjében Lovász László azt hangsúlyozta, hogy „a tudomány szabadsága egyben kötelezettséget is ró ránk”. Az idén az Akadémiai Aranyérmet T. Sós Vera kapta, és további tizenhárom tudós vehette át az MTA Elnöksége által adományozott Akadémiai Díjat.

Ötvenmilliárd forint osztalékot fizet

Rendkívül jó eredményeket ért el a MOL, sikeresnek bizonyult az a stratégia, amely az integrált üzleti modellt követte, és nagy súlyt helyezett valamennyi üzletág fejlesztésére – mondta Hernádi Zsolt, a MOL elnök-vezérigazgatója a társaság mai, éves közgyűlését követő sajtótájékoztatón. A társaság 50 milliárd forint osztalékot fizet a részvényeseknek.


1 2 3 4   >