ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: közhangulat

Az Európai Parlament felülvizsgálja az emberi jogok és a demokrácia helyzetét Magyarországon

Donald Trump a Kongresszus két háza előtt elmondott első beszéde után a konzervatív Fox News  Magyarországgal foglalkozott. A Fox News az elektronikus sajtó része ugyan, de Amerikában olyan nagy nézettségnek örvend, különösen most, hogy republikánus elnöke van az országnak, hogy ez a hír is idekívánkozik. Sokan látták a Stratégiai Szalon műsorát, amelyben Magyarországgal példálóztak, mint egy olyan országgal, amelyet bátorít Trump bevándorlás ellenes politikája, illetve, hogy az új fehér házi rendelet egyre több európai országot sarkall eddigi migrációs politikájának újragondolására. 

A Fidesz-hívők kétharmada szerint kudarcos volt Magyarország múlt esztendeje

Személyes életük, közvetlen környezetük 2015-i eseményeit inkább kedvezően minősítik a magyarok, ám az országban tavaly történteket a többség negatívan ítéli meg. Honfitársasin kétharmada elégedett volt a magánéletével, egészségi állapotával egyaránt. Ennél is nagyobb arányban kedvező tapasztalatokkal lettek gazdagabb a dolgozók a munkahelyükön. 

Gazdasági közhangulat: a világ és Magyarország jobban teljesít?

Az Ipsos 25 országban végzett közvélemény-kutatásának eredményei nem erősítik meg a gazdasági válságból való kilábalásról szóló optimista vélekedéseket. Tavaly világszerte átlagosan 39 százaléknyian minősítették hazájuk gazdasági teljesítményét jónak, s ez arány alig magasabb az előző két esztendőben mért 37-37 százaléknál. A magyar lakosság gazdasági közérzete a múlt években javuló tendenciát mutatott, de még mindig a nemzetközi elégedettségi rangsor vége felé helyezkedünk el.

Howislifetoday.com: megnyílt a netpolgárok hangulatjelzője

A szokványos hírgyűjtő portálokkal ellentétben a howislifetoday.com a közhangulatra negatív vagy pozitív módon ható híreket válogatja össze. Az új, magyar fejlesztésű közösségi kezdeményezés hazai és külföldi cikkeket, twitter-bejegyzéseket, blogposztokat rendszerez annak alapján, hogy azok milyen mértékben határozzák meg az aznapi közhangulatot.