ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: külföld

Tizenháromezer válasz: rugalmas munkahelyre, alkotói szabadságra vágynak a fiatalok

A rugalmas munkavégzés és a kollégák személye a legfontosabb tényezők a jövő munkavállalói számára. Az alapfizetés is fontos, ám a relatív fontosságot tekintve az öt legfontosabb elem között a javadalmazáshoz kapcsolódó tényező csupán a harmadik. A PwC Magyarország 13 ezer közép- és felsőoktatási intézményben tanuló, 16–26 éves munkahely-választási igényeit, terveit elemezte.

Átalakuló drogfogyasztás, új kihívások

A dizájner drogok néhány évvel ezelőtti megjelenése és elterjedése teljesen megváltoztatta a drogfogyasztási szokásokat, új kihívások elé állítva nemcsak az addikcióval foglalkozó szakembereket, hanem a társadalomtudósokat is. Amíg az általános kilátástalanság nem változik, addig továbbra is csak az lesz a cél, hogy az érintettek a szerek segítségével „kiszálljanak”. Az általánosan rossz fizikai és mentális állapot a droghasználat melegágya.

Online-rablás áldozatai lehetnek a külföldet járók

Az utazóknak csaknem a fele pénze elvesztését tekinti a külföldön rá leselkedő három nagy veszély egyikének; a hitelkártya-csalástól a válaszadók jó harmada tart. Az aggodalmak nagyon is megalapozottak. A Kaspersky Lab kutatása megállapította: a kutatás ugyancsak megállapította, hogy a felmérésben részt vevők  több, mint ötöde szenvedett el pénzveszteséget, minden 12. pedig kártyacsalás áldozata lett, miközben külföldön tartózkodott.

Külföldön is terjeszkedne a Duna House cégcsoport

Kiváló eredményekről számolt be éves pénzügyi jelentésében a Duna House csoport. Az értékesítésből származó nettó árbevétel 40 százalékkal 2,3 milliárdra, az adózott eredmény közel 50 százalékkal, 735 millió forintra nőtt 2014-ben. Mindez alap lehet a nemzetközi terjeszkedést segítő forrásbevonáshoz. A cégcsoportnak Prágában már van irodája, és hosszú távon az ingatlanközvetítés és a hozzá kapcsolódó szolgáltatások piacán kíván nemzetközi szereplővé válni.

Így csökkenthetők a külföldi mobiltelefon-használat költségei

Nyáron az iskolai szünidő és a szabadságok idején az év más időszakaihoz képest sokan a szokásosnál gyakrabban használják telefonjukat – külföldön is. Nekik segít a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) fogyasztói tudatosságot támogató programjának animációs filmje: a négy fős család legfiatalabb tagjának útmutatásai hasznos tanácsokkal látják el az utazókat.

Mobilnet: a kékek is léptek egyet

A Vodafone és a Telekom után végre a Telenor is lépett egyet: valamennyi feltöltő kártyás és havidíjas ügyfele az eddiginél kedvezőbb áron mobil-internetezhet külföldről, akár Európán kívülről is. Az új napi- és hetijegyeket választva, az előfizetőknek a külföldi utazás idejére sem kell feladniuk az itthon megszokott internetezési szokásaikat.


1 2 3 4   >